Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın İlk Otistik Süper Kahramanı

Dünyanın İlk Otistik Süper Kahramanı

Fatih UZUN
18.09.2014 - 17:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Olağanüstü süper güçleri olan, yükseklerde korkusuzca uçan ve dünyayı kurtaran kahramanlar sayısız çizgi romanın asıl kahramanları olarak zihnimizde yer etmiştir. Ama yeni yıldızımız çizgi romanlardaki bu klasik kahramanlardan çok daha farklı.

Otizmli bireylere yardım etmek ve otizm farkındalığını arttırmak için çalışmalar yapan “Autism at Face Value” adlı organizasyon, bir ilke imza attı. Matematiksel zekaya sahip otizmli ilk süper kahraman Michael’in ana karakteri olduğu bir seri oluşturdu. Bir psikiyatrist ve çizgi roman yazarının ortaklaşa hazırladığı serinin ilk sayısı büyük ilgiyle karşılandı ve kısa sürede tükendi.

Value Comics, çizgi romanlar arasında ilk defa böyle bir kahramana yer verildiğini söylüyor. Serinin yaratıcısı Dave Kot, bu kitapların insanların çevrelerindeki otizmli insanları daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını düşünüyor. Kot ve illüstratör Sky Owens otizmli karakter Michael’ın yaşadıklarını, üzüldüğünde onu kimin nasıl teselli edeceğini veya neden üzüldüğünü; buna diğer insanların nasıl bir tepki göstermesi gerektiğini çizimleriyle açıklıyor.

Dijital versiyonunu satın almak için tıklayınız.

Uzunçorap

Kaynak: http://uzuncorap.com/2014/09/09/ilk-o...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0