Görüş Bildir
Haberler
İlk Gökkuşağı Mağazası Açıldı

İlk Gökkuşağı Mağazası Açıldı

Onedio Medya
16.08.2014 - 02:57 Son Güncelleme: 16.08.2014 - 10:52

İlk Gökkuşağı Mağazası Açıldı

Beyoğlu’ndaki Anzavur Pasajı’nda Türkiye’nin ilk ve tek LGBTİ mağazası açıldı. Amaç LGBTİ bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumdan dışlanan bu kişilere istihdam sağlamak

Türkiye’nin ilk ve tek LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) mağazası Limbo Consept 3 aydır İstanbul Beyoğlu Anzavur Pasajı’nda faaliyet gösteriyor. Mağaza sahibi Arzu Çakmaklı hem LGBTİ bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak hem de mağazada satış personeli olarak LGBTİ bireyleri çalıştırarak istihdam yaratmayı amaçladığını söylüyor. “Dünyanın her yerinde LGBTİ bireylere yönelik mağazalar varken ülkemizde neden yok?” sorusuyla yola çıkan 2 kişi geçtiğimiz Mayıs ayında Beyoğlu Anzavur Pasajı’nda Türkiye’nin ilk ve tek gökkuşağı mağazası olan Limbo Consept’i kurdu. Mağazanın sloganı “Ne arada, ne arafta, renklerimiz her tarafta!” Mağazadaki ürünlerin tasarımlarının tümü Semih Büyükkurt’a aitken, mağaza sahibi ise Arzu Çakmaklı.

“Transparan satmıyoruz”

Çakmaklı üretim ve sunum aşamalarının hepsinde LGBTİ bireyler ile dayanışma içinde olduklarını söylüyor; “LGBTİ bireyler özellikle kıyafet ve iç çamaşırı ihtiyaçlarını Türkiye’de karşılamakta zorlanıyor. Bu kıyafetlere ancak yurt dışında ulaşabiliyorlar. O da burada bulabileceklerinin iki katı fiyata. Biz ticari amaçlı çalışmıyoruz, iş bulamayan LGBTİ bireylere istihdam alanı sağlıyoruz. Ortak bir buluşma olsun istedik, transparan olmayan kıyafetlere yer veriyoruz. Bu yüzden şemsiye rozet bayrak gibi ürünlere yer verdik. Ürünlerin fişinde ‘LGBT Shop’ yazıyor. Bunu bağıra bağıra ‘Buradayız gelin’ demek için yaptık. En çok talep lezbiyen kesimden ve ‘Bear’ grubundan geliyor. Ancak kapımız heteroseksüel bireylere de açık. Çünkü biz onlar gibi ayrımcılık yapmıyoruz.”

Her şey var

Mağazada sadece gay pride günlerinde kullanılabileceği düşünülen gökkuşağı bayrağı, LGBTİ temalı rozetler, LGBTİ bireyler tarafından tasarlanmış durumda.

NUREFŞAN ÖZBEN

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/ilk-gokkus...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
0
0
0
0