Görüş Bildir
Haberler
İlk Gece Korkusu

İlk Gece Korkusu

Melih Kılıç
08.02.2014 - 15:24 Son Güncelleme: 08.02.2014 - 15:28

İlk Gece Korkusu

İlk gece nasıl geçer, ilk gece korkusu nasıl yenilir, ilk gece korkusunun bir rehabilitasyonu var mıdır? Gerdek gecesi  neler yapılmalı? Gerdeğe nasıl girilir?Yakın bir vakitte izdivaç edecek çiftlerin çoğunun aklında bu ve buna benzer sualler sanki uçuşmaktadır.

Özellikte izdivaç etme çağında veya yakın bir vakitte izdivaç edecek çiftlerin bu konuda ciddi manada anksiyete (kaygı) yaşadıkları kaçınılmaz bir gerçek. Sanılanın aksine yalnızca kadınlar yaşamıyor ilk gece korkusunu, bu konuda yapılan çalışmalara göre erkeklerin de bu konuda ciddi korku ve kaygıları mevcut.

İlk gece korkusunun ülkemizde bu kadar yaygın ve yoğun bir şekilde yaşanmasının en temel sebebi, ailelerin bu konuda çocuklarına yetersiz ve yanlış bilgi vermesidir. Ayrı olarak toplumun cinsellik konusuna negatif yaklaşımı da bu konuda tesirli olmaktadır.

Kadınlarda İlk Gece Korkusu: Kadınlarda ilk gece korkusu yoğun olarak ilişki sırasında çok fazla kanama olacağı, çok fazla acı çekecekleri konusundadır. Kimi vaziyetlerde kendi cinsel uzuvlarının cinsel ilişki için çok küçük olduğu ve bu sebeple çok fazla acı çekecekleri yanlış idrak etmeler da görülebilmektedir.

Erkeklerde İlk Gece Korkusu: Erkeklerde ilk ait en büyük korku, genelde performans anksiyetesidediğimiz ya muvaffak olamazsam korkusudur. Bu vaziyet neticeninde, normal koşullarda ereksiyon olabilen bir erkek yaşadığı yoğun kaygı yüzünden olumsuzluklar yaşayabilir. Ayrı olarak erkeklerde cinselliği muvaffak olunacak bir görev gibi görme neticesinde ya muvaffak olmazsam korkusu da ortaya çıkabilmektedir.

İlk Gece İçin Çiftlere Teklifler:

  • Gerdek gecesinde netlikle zorlayıcı olunmamalıdır. Şayet kadın kendini cinsel ilişki için hazır hissetmiyorsa, zorlayıcı olunmamalı, sakinleştirici olmaya çalışılmalı ve anlayışlı olunmalıdır.

  • İlk gece cinsel ilişkiye girmek zorunda değilsiniz: Evliliğe giden yol bol bol koşturmacalı ve yoğun bir süreçtir. İzdivaç etmeden evvelki son günde de düğün nedeniyle kadın ve erkek çok yorulurlar. Düğünden sonra kendinizi çok yorgun hissediyorsanız, ilk önce dinlenip sonra ilişkiye girebilirsiniz.

  • Ön sevişme çok ehemmiyetli; kadın ve erkek ön sevişme yaparak birbirlerinin heyecanlarını azaltabilir, cinsel ilişkiye hem hazırlık yapmış olurlar hem de psikolojik manada deşarj olabilirler.

  • Evlilik Öncesinde Cinsellik İle ilgili Bilgi Alınmalı: Yukarıda söz ettiğimiz üzere, çoğu insan cinsellik ile ilgili yanlış ve eksik bilgilere sahiptirler. İlk gecede olumsuz tecrübeler ve hayal kırıkları yaşamamak için doğru ve emin kaynaklardan bilgi alınmalı, gerekirse bir uzmandan destek alınmalıdır.

  • Gerdek gecesi şayet çiftler kendi hanelerinde değil de aileleriyle beraber kalmak zorundalarsa, aile çifti o gece için dahi olsa yalnız bırakmalıdır. Zira yeni evli çift hanede başka birilerinin olması sebebiyle gereğinden fazla heyecan yaşayabilirler.Bu durum da olumsuz neticelere kapı aralayabilir.

İlk gece yaşanan olumsuz tecrübeler çoğu kez eşlerin cinsel hayatını etkilemektedir.İlk gece konusunda ne kadar bilgili ve hazırlıklı olursanız sizin için o kadar güzel geçecektir.Evlilik öncesinde eşinizle birlikte bir psikologdan bu konuda danışmanlık alabilirsiniz.

Kimi durumlarda kadınlar, cinsel uzuvlarını ve civarındaki adaleleri istemsiz bir şekilde adaleyerek cinsel ilişkiye giremeyebilirler. Veyahut ilişki esnasında devam eden bir şekilde çok fazla acı veyahut ağrı yaşayabilirler.Bu durumda öncelikle bir jinekologa gidilmelidir.Eğer meselenin sebebi fiziksel kaynaklı değilse, bir psikologdan yardım alabilirsiniz.

Kaynak: http://www.sizkadinlar.com/ilk-gece-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
6
6
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın