Görüş Bildir
Haberler
İlk Defa Yurtta Kalacak Öğrencilere Hayat Kurtaracak İhtiyaçlar Listesi!

İlk Defa Yurtta Kalacak Öğrencilere Hayat Kurtaracak İhtiyaçlar Listesi!

Elif
18.08.2022 - 18:00

2022 üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci, tercih yaptığı üniversiteye kayıt olacak. Yaşadığı şehirden, başka şehre gidecek öğrenciler genellikle devlet veya özel yurtlarda kalmayı tercih ediyor. Her yurdun sağladığı pek çok avantaj olsa da öğrencilerin yanında götürmesi gereken ihtiyaçlar da bulunuyor. Gelin yurtta kalacak öğrencilerin bulundurması gereken eşyalara birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kıyafetler

Kıyafetler

Bavul hazırlarken ilk akla gelen eşyaların başında kıyafetler geliyor. Genellikle günlük yaşamda kullanılan kıyafetlerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Aynı zamanda üniversitenin bulunduğu şehrin iklimine göre de kıyafet götürülmesi gerekebilir.

Asma Kilit

Asma Kilit

Hem özel hem de KYK yurtlarında odada kalan kişilerin dolaplarında kilit olması zorunludur. Ancak dışardan alınan asma kilitle, hem hırsızlığa hem de eşyaların zarar görmesine engel olunur.

Terlik

Terlik

Sadece odada değil, yurt binasında ayakkabıyla dolaşmak hem hijyen açısında hem de rahatlık açısından pek tercih edilmez. Bu nedenle de terlik götürülmesi daha sağlıklı olacaktır.

Nevresim Takımı, Pike

Nevresim Takımı, Pike

KYK yurtlarında her kalan öğrenci nevresim takımı bulunuyor. Bu nevresim takımları her hafta değişiyor. Ancak bazı özel yurtlarda nevresim takımını dışardan temin etmek gerekebiliyor. İsteğe göre nevresim takımı ve pike götürebilir.

Kıyafet Askısı

Kıyafet Askısı

Yurtlarda bulunmaya bir diğer gerekli malzemede kıyafet askısı. Yurtta kalacak öğrencilerin evlerinden ya da yaşayacakları şehirden kıyafet askısı almaları gerekebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Su Isıtıcısı ve Kahve Makinesi

Su Isıtıcısı ve  Kahve Makinesi

Yurtlarda en çok ihtiyaç duyulan malzemelerden biri de su ısıtıcıları ya da kahve makinesi. Özellikle bardak çorba, kahve yaparken oldukça gerekli olacaktır. Ancak çoğu yurtta, özellikle de KYK yurtlarında bu tip eşyaların bulundurulması ve kullanılması yasak.

Ütü

Ütü

İhtiyaç duyulan ürünler arasında ütü de yer alıyor. Çoğu yurdun ortak alanlarında ütü bulunsa da kişiler kendi ütülerini de götürebilir. Özellikle seyahat tipi ütüler oldukça kullanışlı olacaktır.

Elektronik Aletler

Elektronik Aletler

Yurtlarda sadece ders çalışırken değil, günlük hayatta da gerekli ürünlerin başında masa lambası geliyor. Ayrıca odada yakın priz olmadığı veya çok kişinin kullanması gereken durumlarda uzatma kablosuna da ihtiyaç duyulabilir.

Çamaşır Filesi ve Sepeti

Çamaşır Filesi ve Sepeti

Bazı yurtlar, öğrencilerin çamaşır makinesini ücretsiz kullanmasına izin verirken bazıları ise küçük bir ücret karşılığında kullanmasına izin veriyor. Özellikle KYK yurdunda kalacak öğrencilerin çamaşır filesi veya sepeti hayatlarını kolaylaştıracaktır.

Saç Kurutma Makinesi

Saç Kurutma Makinesi

Yurtlarda genellikle saç kurutma makineleri bulunmuyor. Bu nedenle yurda saç kurutma makinesi almak gerekebilir. Özellikle seyahat tipi saç kurutma makineleri hem yer kaplamayacak hem de ihtiyacı karşılayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mutfak Gereçleri

Mutfak Gereçleri

Hem özel hem de devlet yurtlarında belirli saatler dışında yemek ve içecek verilmiyor. Bu nedenle çatal, bıçak, bardak gibi basit mutfak gereçlerini bulundurmak önemli olabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın