Görüş Bildir
Haberler
İlişkiden Aldığınız Haz Doruklara Ulaşamıyorsa: Orgazm Olamamanızın Muhtemel 8 Sebebi

İlişkiden Aldığınız Haz Doruklara Ulaşamıyorsa: Orgazm Olamamanızın Muhtemel 8 Sebebi

Effy
26.06.2022 - 08:35

Vücudunuzun ihtiyaçlarına kulak verin: Orgazm olamadığınız için sinirlenmek veya üzülmek yerine, sebeplerine odaklanın; böylece üstesinden gelebilirsiniz! Orgazm olamıyorsanız buna neden olan muhtemel 8 sebebi sizler için sıraladık. 👇

1. Vücudunuzu olduğu gibi sevmemek ve kabullenmemek.

1. Vücudunuzu olduğu gibi sevmemek ve kabullenmemek.

Özellikle ergenliğe adım attığımız yıllarda hepimiz görünüşümüzü yargılar ve başkaları ile kıyaslarız. Bu maalesef kilolu ya da zayıf fark etmeden her kadının mustarip olduğu bir sorun...

Ancak aynaya baktığınızda ve gördüklerinizi beğenmeye, sevmeye ve kucaklamaya başladığınızda, seksten de bir o kadar keyif alacağınızı fark edeceksiniz. Vücudunuzda değiştirmek istediğiniz şeyleri yalnızca kendiniz istiyorsanız değiştirmek için uğraşın, başkalarının onayını almak için değil. Bunu başardığınızda hem seksten aldığınız haz yoğunlaşacak hem de kendinizle barışmış olacaksınız! ✨

2. Isınmak için zaman ayırmamak.

2. Isınmak için zaman ayırmamak.

Çoğu zaman hemen hızlı orgazm olmaya odaklanıyoruz. Ancak bu hızlı tüketim kültürü bir yerde son bulmalı!

Partnerinizle birbirinizin vücudunu hissetmek, nefes alış-verişini kontrol etmek ve yavaş yavaş ilerlemek gibi etkileyici adımları atlamayın. Elinizdeki anın kıymetini bilin ve sevginizi aceleye getirerek belli etmeyin. Bunu her zaman yapamasanız da, her zaman atlamadığınızdan emin olun.

3. Aşırı hızlı ilerlemek.

3. Aşırı hızlı ilerlemek.

Sevişme esnasında arzularımız artar ve o an her şey yaşansın isteriz. Ama orgazma hızlı ulaşmaya çalışmak, onu kaybetmemize sebep olabilir.

Yavaş ve derin nefeslerle ilerlediğinizden emin olun: Vücudunuzu kontrol etmek, duygularınızı da kontrol etmektir. Yüklenen hazzı kaybetmekten korkmayın, çünkü kaybetmeyeceksiniz. Vücudunuzu hazzın ellerine bırakın.

4. Beklentileriniz var.

4. Beklentileriniz var.

Seks esnasında beklentileri bir kenara bırakmak en iyisidir. Bir beklentiniz olmadığında, hayal kırıklığına da uğramazsınız. 

Beklentiler bir tür kontrol şeklidir. Ne kadar kontrol etmek isterseniz, o kadar çok kontrolü kaybedersiniz. Orgazm olmak için rahatlamanız ve kendinizi partnerinizin kollarına bırakmalısınız. Orgazmın anahtarı rahatlamakta saklı!

5. İhtiyaç, istek ve arzularınızı söylememek.

5. İhtiyaç, istek ve arzularınızı söylememek.

Bu çoğu kişinin düştüğü bir tuzak: Partnerimizin bizi neyin tahrik ettiğini, ne istediğimizi ve neye ihtiyaç duyduğumuzu zihnimizi okuyarak anlamasını bekliyoruz.

Kulağa klişe gelecek ama istediklerinizi söylemekten çekinmeyin. Aynı şekilde yapmak istemediğiniz şeyleri söylemekten de çekinmeyin. Partnerinize size nasıl yaklaşmasını istediğinizi gösterin. Size istediğiniz şekilde davranılması sizleri orgazma ulaştıran yol olabilir!

6. Stresli olmak.

6. Stresli olmak.

Hepimiz stresten mustaribiz! Hayatımızın her noktasına sızan stres, burada da karşımıza çıkıyor.

Size stres yapmamanızı söylemek gibi işe yaramaz bir tavsiye vermeyeceğiz... Ancak yaşadığımız çoğu stres ve anksiyete, her zaman bir korku ile bağlantılıdır. Bunun ne olduğunu bulmak ve yüzleşmek sizlerin seçimine kalmış. Bununla yüzleştiğinizde tamamen yok olduğunu görmeyeceksiniz, ama bir şeylerden daha çok keyif almaya başladığınızı hissedeceksiniz.

7. Suçlu / utanç hissetmek.

7. Suçlu / utanç hissetmek.

Vücudunuz ya da cinselliğiniz konusunda utanmak, sizi birçok keyiften mahrum bırakabilir.

Sizin için tekrardan hatırlatalım: Zevk almayı istemekte ve daha iyi bir cinsel hayat istemekte yanlış olan hiçbir şey yok. Utanç ve suçluluğu duygu sisteminizden dışarı atın!

8. Kendinize zevk almak için izin vermiyorsunuz.

8. Kendinize zevk almak için izin vermiyorsunuz.

Zevk almak bir yetenektir. Eğer sürekli olarak insanları memnun etmeye çalışan bir tipseniz, bu her zaman sizin keyif ve memnuniyetinize mal olur.

Sizlerin de zevk almaya değer ve kıymetli olduğunuzu bilmelisiniz. Zevk almayı hak etmek için kimseye bir şey kanıtlamanıza gerek yok. Daha fazlasını yapmanıza gerek yok, çünkü bu sizin doğal hakkınız! Bu önemli noktaları anladıktan sonra cinsel hayatınızda adeta bir devrim yaşayacaksınız demek yanlış olmaz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın