Görüş Bildir
Haberler
İlişkide Cinsel İletişimin Önemi

etiket İlişkide Cinsel İletişimin Önemi

Dr.Gökçen Erdoğan
22.08.2023 - 20:28 Son Güncelleme: 30.09.2023 - 18:15

Boşanmalarda cinsel iletişimsizliğin payı çok büyük. Yaşanan sorunu tam olarak böyle tanımlıyorum ben. Çünkü yalnızca seks yapmamak ya da orgazm olmamaktan söz etmiyorum; cinsel anlamda iletişim kurmamaktan ve kuramamaktan bahsediyorum. Bazen başkası için rüya olabilecek bir cinsel hayat, birileri için kabus olabiliyor. Bunun nedeni, beklentilere ne ölçüde yanıt verildiği, sınırların ne ölçüde aşıldığı ya da gerçek duyguların ne olduğunun konuşulmaması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evet sevişmek çok önemli ama hayır sadece sevişmek yetmiyor. Bunu doğru biçimde yapmak gerekiyor.

Evet sevişmek çok önemli ama hayır sadece sevişmek yetmiyor. Bunu doğru biçimde yapmak gerekiyor.

Apartmanı çığlıklarıyla inleten her seks mutlu seks değil ve son derece sıkıcı bulabileceğiniz çiftler bazen mutluluğu zirvede yaşıyor. Mesele kişiye göre seksi çift olabilerek yaşamak. İletişime açık bir yatak odası inanın çok şey demek. 

Sürekli seksten bahsedilmesinden rahatsız olanlar var, duyuyorum ama ‘sürekli seks yap’ deseniz rahatsız olmazlar. Oysa burada pornografik bir ivme yakalamaya çalışmıyorum. Burada toplumun dinamiklerini de göz önünde bulundurarak, “bulmuş da bunuyor” sözünün yaygınlığını hatırlatıyor ama ona “dışı sizi, içi beni...” sözüyle karşılık verip düşündürmek istiyorum. İçi boşaltılmış ya da yeterince doldurulmamış hiçbir şey dik duramıyor. Buna ilişkiler ve evlilikler de cinsel yaşam da dahil. 

Ayakları yere basan ilişkiler için; o ilişkiyi tüm hatlarıyla konuşabilmeniz ya da konuşmanız gereken anları fark edebilmeniz gerekir. Cinsel iletişimsizlik, cinselliğin yalnızca temastan ibaret olduğunu sanmamızla başlıyor aslında. Birbirini tanımak için tek alan ve tek yer seçen insanların kaderi oluyor çoğu zaman. Komplike bir birleşmede sözler, hisler, bakışlar ve tartışmalar da vardır. Şu an aklıma gelmeyen pek çok şey hatta. Cinsel iletişim de bir iletişim modelidir bana kalırsa. Ve cinsel iletişimsizlik bir kopuş nedenidir. Ama yenebiliriz. Açık biçimde konuşarak, doğru zamanda bakışarak, dokunarak, dinleyerek ve anlayarak ve tabii sevişerek. Utanma. 

Instagram

X

Web

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Cinsel iletişimsizlik bence de bir kopuş nedenidir. Aşk, saygı, sevgi, güven,sadakat vs bunların hepsini bir kenara bırakırsak evlilikleri ayakta tutan en bü... Devamını Gör

kubrickss

+1👏🏻