Görüş Bildir
Haberler
İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

Ulaş
23.07.2020 - 12:07

CHP'li İlhan Cihaner, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Cihaner adaylık açıklamasında 'Cumhuriyet'in kazanımlarını sahiplenen çağdaş sol bir siyasetle başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hafta sonunda yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37'inci kurultayı öncesinde Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Cihaner düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada AKP iktidarını eleştirerek, 'Yoksullukla yolsuzluk birlikte yayılıyor. Halka yoksulluk düşüyor…İşsizlik ölçülemez boyutlarda, yargı sistemindeki çöküş ise her bir reformla daha da derinleşiyor' ifadelerini kullandı.

Adaylık açıklamasında parti içi sistemi de eleştiren Cihaner 'Liderin partisine değil, halkın partisine ihtiyacımız var' dedi.

Cihaner, Twitter'danda açıklamada bulundu 👇

Cihaner, Twitter'danda açıklamada bulundu 👇

'Partide ortak karar ülkede ortak karar!

Partide demokrasi ülkede demokrasi!

Partide özgürlük ülkede özgürlük!

İhtiyacımız olan ise cesaret, cesaret, cesaret!'

FETÖ karşı mücadelesi sonrası kumpas ile tutuklandı.

FETÖ karşı mücadelesi sonrası kumpas ile tutuklandı.

2007’de Erzincan Başsavcısı olarak göreve başlayan İlhan Cihaner göreve başladığı yıl FETÖ terör örgütü elebaşı Gülen hakkında soruşturma başlattı. FETÖ’ye bağlı Medine Vakfı'nın kentte ve bazı ilçelerdeki evlerinde çocuklara yatılı dini eğitim verildiği iddiaları üzerine dinleme kararı alındı. 17 vakıf ve derneğe yapılan baskınlarda gözaltına alınan 26 kişiden 7'si tutuklandı.

FETÖ’ye yönelik, kara para aklama, casusluk KPSS ve polis akademisi sınav sorularını elde ederek kamuda kadrolaşma suçlarını kapsayan başlıklarla soruşturma başlattı. Bu soruşturma üzerine kurulan bir kumpasla görevden alınarak makamında tutuklandı.

Kumpas kuran savcılar mahkum oldu.

Soruşturması elinden alınan İlhan Cihaner hakkında Adalet Bakanlığı 26 yıl hapis istemi ile dava açtı.4 ay tutuklu kalan Cihaner daha sonra tahliye oldu. Daha sonraki dönemde bunun bir kumpas olduğu anlaşıldı. Davalara dayanak oluşturan FETÖ üyesi gizli tanık Bayram Bozkurt 2016 yılında polisten kaçarken ayağını kırması sonucu yakalandı.  O dönem bu tutuklamaları yapan savcılar 'FETÖ/PDY' soruşturmasından tutuklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
21
7
5
5
3
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahra Gül

Acaba hala Kılıçdaroğlu'nun koltuğundan kalkacağını sanan insanlar var mı?

Dean Winchester

Herhangi bir siyasi liderin koltuğundan kalkacağını sanan var mı?

Pasif Kullanıcı

Kılıçdaroglu bulur yine bi yolunu kurtarır koltuğu, cumhurbaşkanlığı secimlerinde yeni adayı belli oldu

Pasif Kullanıcı

Kim gelirse gelsin bugünün cumhurbaskanı karşısında pek şansı yok, Reis in millet ile oluşan samimi bağı yüzünden zaten 18 senedir AKP iktidarda. Her babayiğ... Devamını Gör

miss.av

İlhan Bey ile bir dönem çalışmıştık. Nezaketli, kibar, centilmen bir beyefendi. Başarılar diliyorum.