Görüş Bildir
Haberler
İklim Zirvesine Dikkat Çekmek İçin Düzenlenen Fotoğraf Yarışmasının Galiplerinden İçimizi Dağlayan Görseller

İklim Zirvesine Dikkat Çekmek İçin Düzenlenen Fotoğraf Yarışmasının Galiplerinden İçimizi Dağlayan Görseller

S
14.11.2021 - 07:15

Bu yıl 14.'sü düzenlenen Yılın Çevre Fotoğrafçısı yarışması, her sene olduğu gibi bu sene de gezegenimizin yüzleştiği çevresel sorunlara karşı farkındalığı artırmak için katılımcıların dünyanın dört bir yanından çektiği ilham verici fotoğrafları insanların beğenisine sundu. Ancak bu yılki yarışmanın farkı, kazananların, iklim krizine dikkat etmek için bu ayın başında düzenlenen BM İklim Değişikliği Konferansı'nda açıklanması oldu. Bu yıl yarışmayı kazanan fotoğrafları merak ediyorsanız içeriğimize buyurun. 👇

Kaynak: https://www.sciencefocus.com/news/ris...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Artan su seviyesi ve çocuklar.

1. Artan su seviyesi ve çocuklar.

Antonio Aragón Renuncio tarafından 2019’da çekilen fotoğrafta, Gana’nın batısındaki Afidegnigba sahilinde kıyı erozyonu yüzünden yıkılmak üzere olan evinin zeminin uyuyan bir çocuğu görüyoruz. Batı Afrika ülkelerinin kıyılarında deniz seviyeleri yükselmeye ve önlerine çıkan her şeyi yutmaya devam ediyor. 13 ülkedeki toplam 8.000 km’den uzun kıyı şeridini etkileyen bu sorunu gözler önüne seren fotoğraf, evlerin terk etmek zorunda kalan binlerce insana da ışık tutuyor.

2. Cehennem.

2. Cehennem.

Amaan Ali tarafından bu yıl çekilen fotoğrafta, Hindistan’ın başkentinde evinin yakınlarındaki bir ormanda çıkan yangına karşı mücadele veren bir çocuk görülüyor. Yöre halkının anlattıklarına göre, olumsuz yaşam koşulları yüzünden başkent ve çevresinde insan faaliyetleri sıklıkla orman yangınlarına sebep oluyor.

3. Hayatta kalma mücadelesi.

3. Hayatta kalma mücadelesi.

Ashraful Islam tarafından bu sene çekilen fotoğrafta, çatlak topraklar arasında yenilecek ot arayan bir koyun sürüsü görülüyor. Bangladeş’te son zamanlarda meydana gelen aşırı kuraklıklar, tüm canlılar için hayatta kalmayı zorlaştırıyor.

4. Sıfır emisyona geçişin anahtarı, fotobiyoreaktör

4. Sıfır emisyona geçişin anahtarı, fotobiyoreaktör

Simone Travonte tarafından geçtiğimiz yıl çekilen bu fotoğrafta, Algalif firmasının İzlanda’nın Reykjanesbaer kentindeki tesisinde bulunan bir fotobiyoreaktör görülüyor. Fotobiyoreaktörler, jeotermal enerji kullanarak sürdürülebilir astaksantin (bir antioksidan) üretir. İzlanda, enerji sektöründe ve ısıtma alanında %100 yenilebilir kaynaklara geçmişti.

5. Son nefes.

5. Son nefes.

Kevin Ochieng tarafından bu yıl çekilen bu sembolik fotoğrafta, bitkiden oksijen alan bir çocuk görülüyor. Kendisinin arkasında ise dünyanın geldiği hâli iyice vurgulayan ve gelecekte iyi şeyler yaşanmayacağını gösteren bir kum fırtınası gerçekleşiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşil set.

6. Yeşil set.

Sandipani Chattopadhyay tarafından bu sene çekilen bu fotoğrafta, muson yağışı dönemlerindeki düzensizlikler ve yaşanan kuraklıklar nedeniyle alg patlamasının yaşandığı Hindistan’daki Damodar nehri görülüyor. Alg patlaması, ışığın yüzeye nüfuz etmesini imkânsız kılar ve suyun altında kalan organizmaların oksijen emilimi gerçekleştirmesini engelleyerek bölgedeki insan sağlığını ve canlı habitatlarını kötü yönde etkiler.

7. Taşkın.

7. Taşkın.

Michele Lapini tarafından 2020’de çekilen ve yarışmanın son birincisi olan bu fotoğraf, İtalya’nın Modena kentinden geçen Panaro nehrinin taşması sonrasında sular altında kalan bir evi ve bahçesini gözler önüne seriyor.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
16
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darth Vader

Dünyamızın ağzına nasıl sıçtık isimli sergi....

Ukela

Yanlız 4.fotoğrafta bir sıkıntı var , alg'lerden enerji üretimini ben inceledim , öyle masum bir sistem değil , temelinde gene metan , biodizel için yakıt ha... Devamını Gör