Görüş Bildir
Haberler
İkinci Eldeki Vergi Oyunu İfşa Oldu: 'Hükümet Bu Soyguna Sessiz Kalıyor'

İkinci Eldeki Vergi Oyunu İfşa Oldu: 'Hükümet Bu Soyguna Sessiz Kalıyor'

Otomobil satışındaki ÖTV sahtekarlığını ifşa eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 'Hükümet bu soyguna sessiz kalıyor' dedi. Usta'ya göre sıfır araç satışında yapılan ÖTV indirimi sonrası bayiler, sıfır araçlara plaka takarak ikinci elmiş gibi yüksek fiyattan vatandaşa satıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binek araç Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları geçtiğimiz Ağustos'ta değiştirildi. 

Kararla beraber yüzde 80'lik ÖTV diliminden yüzde 50'lik ÖTV dilimine geçen araçların fiyatında ortalama 50 bin lira civarında indirim oldu ancak bu indirimler sözde kaldı. 

İYİ Partili Usta, bazı bayilerin vatandaşa indirimli araba satmamak için plaka takılan sıfır otomobilleri ikinci elde liste fiyatının çok üstünde sattığını söyledi.

"Bu araçların hiçbirisi ikinci el değil" 📹

Twitter hesabından 'Otomobil fiyatları neden düşmüyor? Sıfır otomobillerde yapılan düzenbazlığı, soygunu anlatıyorum!' notuyla bir video paylaşan Usta, şunları söyledi: 

'İlk satıcılar, bayiler ÖTV düşüşünü yansıtmamak için seri halde plaka alıyorlar. Araç kullanılmıyor, plaka takılıyor. Bunlar ikinci el olarak satılıyor. Sıfır araç ikinci el olarak satılıyor. Dolayısıyla 50-60 bin lira vergi düşüşünü yansıtmıyor. Daha yüksek fiyatla piyasaya sürülüyor. Vergiyi düşürüyorsun madem, bu vergi düşüşünden vatandaşın istifade etmesi lazım. Vatandaşın istifade etmediği, sadece yetkili bayilerin veya otomobil firmalarının istifade ettiği bir vergi düşüşü niye yapıyorsunuz kardeşim? Hepsi seri haldedir plakaların. Bu araçların hiçbirisi ikinci el değil. Bu araçlar hiç kullanılmamış. Sadece plaka takılmış. Yetkili bayiye sıfır araba veya plaka takılmamış bir araba için gittiğinizde sizden yüksek fiyat isteyemiyor. Çünkü liste fiyatı düşük vergiye göre oluşmuş. Oradan vermemek için ikinci elde tabi kimseye karışamazsın, istediğim fiyattan satarım diyor. Burada bir soygun var. Bu soyguna hükümet sessiz kalıyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
5
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ozan Eril

soygun olmayan sektör mü kaldı

Burak B.

Galericilerin hepsi tefecidir diye duyumlarım olmuştu...

Sorgulayan

alacak olanda zaten satmak için alıyorlar değişen bir durum yok ki