Görüş Bildir
Haberler
İkinci El Araç Alırken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gereken Unsurlar

İkinci El Araç Alırken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gereken Unsurlar

luna
28.12.2022 - 15:32

İkinci el araba almadan önce nelere dikkate etmeniz gerektiğini aşağıdaki listeden bulabilirsiniz! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Neye ihtiyacınız olduğuna karar verin.

Basit bir şey gibi görünebilir ancak araç alma sürecinde ihtiyaçları belirlemek çok önemli. Hangi modelin size uygun olduğu, aracın ne kadar ve ne yaktığı, sürüş konforu veya kaç kişiyle ne kadar mesafede seyahat edeceğiniz gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

2. Ne kadar bütçe ayıracağınızı kararlaştırın.

Araç almaya karar verdiniz ve ihtiyaçlarınızı kararlaştırdığınızda her şey halloldu sanabilirsiniz ama bununla bitmiyor! Fazla ve gereksiz harcama yapmamak ve rasyonel bir karar vermek için bir bütçe belirleyip bu bütçeye bağlı kalmaya çalışın.

3. Piyasa araştırması için yardım alın.

Eğer araçlar konusunda uzman değilseniz, bir uzmana danışmanız ve piyasayı tanımanız gerekiyor. Alacağınız aracın kararını vermekte piyasadan anlayan birini bulmak kendinize uygun aracı bulmanız konusunda yardımcı olacaktır.

4. Acele etmeyin ve karşılaştırma yapın.

İhtiyacınızı ve bütçenize uygun araçları buldunuz önemli kısmı atlattığınızı düşünebilirsiniz fakat bundan sonrası daha önemli olmaya başlıyor. Bulduğunuz araçların karşılaştırmasını yapmanız ve en doğru araca karar vermeniz gerekiyor. Bu nedenle bu aşamada acele etmemekte ve doğru seçim yapmakta fayda var.

5. Araç geçmişine dikkat edin.

Sizin için doğru arabayı bulduğunuzu düşünebilirsiniz fakat aracın geçmişi hakkında bir şeyler bilmiyorsanız hala satın alma aşamasına çok uzak olduğunuzu söylemek gerek. Aracın geçmişini bilmeden hareket ederseniz, dışarıdan yeni gibi görünen fakat içi hurda halde bir arabayla karşılaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aracı bir uzmana kontrol ettirin.

Satın alma öncesindeki en önemli durumlardan biri de eğitimli bir teknisyenin şu anki durumunu değerlendirmek için aracı incelemesidir. Bu sayede satıcının sizi bilgilendirmediği herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenebilir ve  araç güvenliğini sağlama alabilirsiniz.

7. Test sürüşü yapın.

Test sürüşü yapmadan bir araba almak büyük bir hata olacaktır. Aracı en az yarım saat sürerek harcamayı planlayın. Herhangi bir mekanik sorun olup olmadığını belirlemek için aracı arabayı sertçe çevirin, tam daireler çizin, sert fren yapın, camları kapalı tutun ve araç içinde tuhaf kokular olup olmadığını kontrol edin.

8. Pazarlık yapmayı unutmayın!

Pazarlık bir şeyler aldığımızda yapmamız gereken olmazsa olmaz şeylerden biri. Sonuçta para kimseye havadan gelmiyor! Aracı artık almaya karar verdiğinizde satıcıya pazarlık teklif edin ve orta yolu bulun. İki tarafta fiyattan memnunsa, hayırlı olsun diyebiliriz! 🤝

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın