Görüş Bildir
Haberler
İftar Saatleri: Adana'da İlk Oruç Saat Kaçta Açılacak?

İftar Saatleri: Adana'da İlk Oruç Saat Kaçta Açılacak?

İslam'ın şartlarından biri olan oruç ibadeti, 2021 yılında bugün ilk kez gerçekleştiriliyor. Türkiye'deki milyonlarca Müslüman, oruç tutmaya başlayacak. Oruçların açılacağı iftar saati ise internette en çok aratılan konuların başında geliyor. Peki Adana iftar saati kaçta? Adana iftar vaktine ne kadar kaldı? İşte Diyanetin yayınladığı 2020 Ramazan Ayı Adana imsakiyesi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana'da İlk Sahur Saat Kaçta?

Adana'da İlk Sahur Saat Kaçta?

Ramazan Ayı’nın gelmesiyle Müslümanlar oruç ibadetini yerine getirmeye başlayacak. Yarın akşam sofralar kurulacak ve ilk iftar yapılacak. 

Ramazan öncesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da iftar saati merak ediyor. Adana'da ilk sahur 04:36'te yapılacak. Peki, Adana iftar saati kaçta? İşte 2020 Ramazan Ayı Adana imsakiyesi...

ADANA'DA İFTAR SAATİ: 19:18

TÜM İLLER İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN

ORUÇ İÇİN NASIL NİYET EDİLİR?

Oruç için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın