Görüş Bildir
Haberler
İcraatlarıyla Mr. Robot ve Hatta Fuat Avni'ye Selam Çakan Snowden'dan Farkındalık Yaratan 17 Alıntı

etiket İcraatlarıyla Mr. Robot ve Hatta Fuat Avni'ye Selam Çakan Snowden'dan Farkındalık Yaratan 17 Alıntı

Edward Snowden'ı tüm dünya, bir casusluk hikayesinin kahramanı olarak tanıdı. 2013 yılında Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA)'de çalışırken, gizli NSA belgelerini medyaya ifşa eden Snowden, Amerika'nın dünyadaki tüm internet trafiğini takip etmek için yarattığı programı ortaya çıkarabilmek için her şeyini geride bırakarak önce Hong Kong'a, sonra da Moskova'ya kaçtı.

Ortaya çıkardığı belgeler yüzünden Rusya ile ABD ilişkilerindeki gerilimin tavan yapmasına neden olan Snowden, sızdırdığı belgeler nedeniyle de sanal mecranın Robin Hood'u olarak anılıyor. Hatta Snowden'i, son dönemin fenomen dizisi Mr. Robot'un baş karakteri ile ilişkilendirenler de çoğalıyor.

Tüm Avrupa'nın fazlasıyla dikkatini çeken, ülkeler arası ikili ilişkilerin arka planını gözler önüne seren Snowden, her nedense bizim ülkemizde ne medya ne de toplum tarafından pek de dillendirilmedi.

Bizler de bu içeriğimizde kendisinin yakın zamanda açtığı twitter hesabından yaptığı paylaşımları ve kendisiyle yapılan röportajlarda yaptığı açıklamaları bir araya getirdik.

Şunu da belirtmekte fayda var. Yaklaşık 15 günlük olan Twitter hesabı neredeyse 1.5milyon takipçiyi aşmak üzere. 

Kendisi de sadece tek bir hesabı takip ediyor: NSA.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

#1

Edward Snowden twitterda hesap açtıktan sonra ilk olarak bu tweeti attı: Sesim geliyor mu?

#2

#2

Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, bir hoş geldin mesajı attı Edward'a. Edward da cevap olarak: Sıcak karşılama için teşekkürler. Sonunda Mars'ta su da bulundu. Sence sınırda pasaport kontrolü yapıyorlar mıdır? Tabi ki bir arkadaş için soruyorum.

#3

#3

Tyson ve Snowden bir müddet daha sohbet ettiler ve diyaloğun sonunda Tyson cümlesini ''Stay safe'' diyerek bitirdi. Snowden'in cevabı ise görülmeye ve üzerine düşünülmeye fazlasıyla değerdi..

Stay free...

#4

#4

NSA'in sıradan gözetimleri konusunda gelen bir tweet üzerine Edward: Sıklıkla gözden kaçar. Bazen en büyük tehditler, eve en yakın olanlardır.

#5

#5

Böyle bir toplumda yaşamam mümkün değildi, yanlış bir şey yapmadım ama bana çok ağır bir bedel ödeteceklerini biliyorum. Bir daha evimi görebileceğimi sanmıyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

#6

Kitle gözetimini göz önüne çıkartmak, uygulanabilir bir sosyal medya projesi gibi görünmeye başladı.

#7

#7

Twitter'a girdikten sonra büyük ilgi çeken ve milyonlarca insan tarafından takibe başlanan Snowden: Bildirimleri kapatmayı unutmuşum.Twitter bana her bir takip, favorilere eklenme, retweet ve DM için bir mail attı. 47 cigabayt bilgilendirme. #çıkarılanders

#8

#8

Richeliu: “Bana en dürüst insan tarafından yazılmış altı satır verin ve onu asmak için içinden bir şey bulayım.” 

Kaç tane tweet attın?

#9

#9

Polis şiddeti, gözaltı gibi dengesiz dağıtılmıştır. Keyfi şiddet sivil toplum için bir tehdittir.

#10

#10

'Gizlilik hakkı umurumda değil, çünkü saklayacak hiçbir şeyim yok' demenin 'ifade özgürlüğü umurumda değil, çünkü söyleyecek hiçbir şeyim yok' demekten farkı yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11

#11

Eğer haklarınızı korumak istiyorsanız başkalarının haklarını korumak zorundasınız. Sosyal adalet, sağduyudur.

#12

#12

Kendinize sorun: Tarihin her döneminde kim haksız gözaltından muzdarip olmuştur? Ayrıcalıklı olanlar değil, sıradan insanlar.

#13

#13

Gözetim güvenlik ile alakalı değildir, güçle alakalıdır. Kontrolle alakalıdır.

Saklayacak bir şeyiniz olmadığından dolayı mahremiyeti umursamadığınızı savunmak; söyleyecek bir şeyiniz olmadığından dolayı özgür konuşmayı umursamadığınızı söylemenizden farklı değildir.

#14

#14

Mahkemelerin, gazetecilere kapalı kapılar arkasında hüküm giydirmesi vicdana aykırıdır. İranlı liderler, bu adaletsizliği düzeltmek için bir şeyler yapın.

#15

#15

Kendisiyle yapılan bir röportajda NSA bilgilerini kamuya açma/sızdırma kararını almasının sonrasında en büyük korkusunun ne olduğu soruluyor. Soruya verdiği cevap ise: En büyük korkum, yaptıklarıma rağmen hiçbir şeyin değişmeyecek olması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#16

#16

Son dönemin popüler dizilerinden Mr. Robot'un resmi twitter hesabından gelen mesaja Edward, diziyi takip ettiğini belli edercesine: ''Dünya kötülük yapan insanlar olduğu için değil, bakıp hiçbir şey yapmayan insanlardan dolayı tehlikeli bir yerdir.” yazarak karşılık verdi.

#17

#17

Fikir ve ulaşmak istediği amaç olarak da Mr. Robot dizisinin baş karakteri ile paralellik gösteren Snowden, kendisine yöneltilen bir soruya şu şekilde cevap verdi: Kişisel tatmin açısından baktığımda görev, zaten başarıya ulaştı. Ben kazandım. Gazeteciler çalışabildiği, görevlerini yapabildiği sürece, yapmaya çalıştığım her şey meşru demektir. Ben, toplumu değiştirmek istemedim. Benim istediğim, sadece topluma kendisini değiştirmesi için bir şans vermekti. Tek arzum, toplumun nasıl yönetildiği ile ilgili söz hakkına sahip olmasıydı. Bunu da başardım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1744
144
139
92
81
56
0