Görüş Bildir
Haberler
İçişleri'nden Demirtaş, Tanrıkulu ve Baluken Hakkında Suç Duyurusu

İçişleri'nden Demirtaş, Tanrıkulu ve Baluken Hakkında Suç Duyurusu

ATKN
07.11.2016 - 16:15

İçişleri Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili Baluken ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ve Hurşit Külter'in avukatı Mesut Gerez hakkında 'Külter'in gözaltında tutulduğu ve işkence gördüğü iddialarını propaganda aracı olarak kullandığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre İçişleri Bakanlığı, 'DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter'in Şırnak'ta kaçırılarak gözaltında tutulduğu, işkence gördüğü ve infaz edilmek istendiği yönündeki iddiaları propaganda aracı olarak kullandığı' gerekçesiyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Külter'in avukatı Mesut Gerez hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şırnak'ta 27 Mayıs'tan itibaren kendisinden haber alınamayan ve gözaltında kaybedildiği iddia edilen Külter'in, 7 Ekim'de Irak'ın Kerkük kentinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Ailesinin Külter'in 'gözaltında kaybedilmesinden endişe duyduğunu' açıklamasının ardından sosyal medyada da #HurşitKülterNerede etiketiyle Külter'in akıbeti konusunda paylaşımlar yapılmıştı.

Anadolu Ajansı'nın paylaştığı habere göre Demirtaş, Baluken, Tanrıkulu ile Gerez'in cezalandırılmaları istenen Türk Ceza Kanunu maddeleri ise şöyle: 

'Suç uydurma', 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs', 'yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'suç işlemeye tahrik', 'kanunlara uymamaya tahrik' ile 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçları ile Terörle Mücadele Kanununun ilgili maddeleri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
23
17
10
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nebusimdi

Bu sevgi pıtırcıkları önceki gün Diyarbakır'daki bombalamanın da araştırılmasını istemişlerdi, iki gündür sesleri çıkmıyor nedense. Yalancılık, yüzsüzlük, pi... Devamını Gör

Sek...

Yöneltilen suçlamalar saraydakine daha bir yakışır duruyor, verdiği demeçleri incelerseniz anlarsınız kim olduğunu.

Deneri

Chp'li Sezgin Tanrikulundan sonra Chp'li Eren Erdem ve Mahmut Tanalida alicaklar...kişisel fikrim Başkanlık için Mhp'ye ilk 4 madde icin soz verip Baskanligi... Devamını Gör