Görüş Bildir
Haberler
İçinde Piyano Resitali Olan 10 Film

İçinde Piyano Resitali Olan 10 Film

Antalya Piyano Festivali
19.10.2015 - 16:34 Son Güncelleme: 20.10.2015 - 16:34

1. Grand Piano

Tek bir yanlış nota basarsan ölürsün! Cümlesi filmin piyano ile yaratılan gerilimini çok net anlatıyor. Uzun bir zaman sonra sahnelere tekrar dönen bir piyanistin konser sırasında yaşadığı garip olayları konu alan film 2012 yapımı.

IMDb 5,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The Big Store

Marx kardeşlerin komedi müzikal türündeki yapıtı The Big Store ! Zamanının ötesinde bir komedi olan filmin kahramanları ülkemizde üç ahbap çavuş olarakta bilinir. Film 1941 senesinde çekilmiştir.

IMDb 6,6

3. Impromptu

Frédéric François Chopin ve George Sand'in tanışmaları üzerine bir film çekerseniz filminiz otomatik olarak bir piyano festivaline dönüşmekte. 1991 yılında çekilen film piyano severler için kaçırılmaması gereken filmler listesinde.

IMDb 7,0

4. La Tourneuse de Pages

Piyano çalmayı bıraktığı günün intikamını almaya çalışan bir piyanitin öyküsü. Film 2006 senesinde seyirciyle buluşuyor.

IMDb 7,1

5. The Piano

1993 yapımı olan film konuşamayan fakat çaldıkları ile kendini anlatan bir piyanist ve onun kızını konu edinir. Film müzikleri Michael Nyman tarafından bestelenmiştir.

IMDb 7,6

6. Shine

David Helfgott'un yaşamı anlatılan Avusturya yapımı film dram türündedir. Geoffrey Rush bu filmdeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü almıştır.

IMDb 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Vitus

Bir deha olan Vitus zekasının getirdikleri yerine her insan gibi normal bir yaşantı sürmek istemektedir. Bu çabayı anlatan film Vitus'un müzikal yeteneğinin gösterildiği sahnelerde ruhunuzun gıda ihtiyacını karşılayacaktır.

IMDb 7,7

8. The Legend of 1900

Evlatlık edindiği oğlunu elinden almalarından korkan bir babanın oğlu olan Novacento babasının ölümünden sonrada gemide olan yaşantısına devam eder. Bir gece piyano çalmasıyla hayatı değişen Novacento'nun film boyunca kulaklarınızın pasını sileceğinden emin olabilirsiniz. Film 1998 senesinde çekilmiştir.

IMDb 8,1

9. Amadeus

Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri hikayesini anlatan film 1984 senesinde çekildi. Tam 8 dalda Oscar ödülü almayı başaran film hem gözünüze hem kulağınıza hitap ediyor.

IMDb 8,3

10. Pianist

Piyanist için piyano ve sinema kelimeleri yan yana gelince ilk akla gelen film diyebiliriz. 2002 yılında çekilen film drama türünde olup Polonyalı piyanist Wladyslaw Szpilman'ın hayatını anlatır.

IMDb 8,5

16. Antalya Piyano Festivali geçmişindeki onbeş yılın üzerine yepyeni tuğlalar koyarak

yoluna tüm hızıyla devam ediyor. Yeni yılında festivalimizin ana vizyonunda piyano

müziğini halkın ve şehrin her anında ve alanında sevenlerle buluşturmak var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
10
8
6
5
3
3