Görüş Bildir
Haberler
İçin İçin "Buraya Bir Cami Yakışmaz mı Allah Aşkına" Dediğimiz 10 Yer

İçin İçin "Buraya Bir Cami Yakışmaz mı Allah Aşkına" Dediğimiz 10 Yer

diazepam
16.11.2014 - 01:30 Son Güncelleme: 16.11.2014 - 01:31

Colomb'un Küba'nın hakim tepesinde gördüğü, ama şimdilerde yerinde yeller esen camiden yüzyıllar sonra o camiyi yeniden inşa etmek için yola çıkmışken uğrayabileceğimiz duraklardan bazılarını devlet büyüklerimize kolaylık olsun diye hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Serengeti "Yeşil Cami"

1. Serengeti "Yeşil Cami"

Safariye giden Müslüman kardeşlerimiz yok mu? Afrika'nın bu güzel ortamında Allah'ı zikretmek isteyen ama açık alanda aslan, çita, gergedan korkusuyla bunu rahat rahat yapamayan yerli kardeşlerimizin sesi olamayacaksak bir yanımız eksik kalır. Koskoca milli park içerisinde bırakın camiyi mescid bile yok. Tamam yaban hayatı, doğal yaşam falan ama öteki dünyamızı unutacak kadar kendimizden geçmenin, leopara, zürafaya düşmenin gereği yok. Serengeti Milli Parkı içerisinde, Tanzanyalı kardeşlerimizin göstereceği uygun bir yere, fazla ağaç falan da kesmeden güzel, doğal hayat ile uyumlu bir cami yapmak isteriz inşallah.

2. İzlanda "Ulu Cami"

2. İzlanda "Ulu Cami"

Adından da anlaşılacağı üzere, sürekli olarak ya yanardağ ya da iflas tehlikesi ile gündeme gelen Dünya'mızın güzel köşesi İzlanda'ya bir parça olsun iman taşımak, üstlerindeki cenabetlikten arınmalarını sağlamak için yapması boynumuzun borcu olan camidir. Minareleri yanardağ şeklinde tasarlanmış, her daim sıcak bir camiye İzlandalı kardeşlerimizin de büyük ilgi göstereceğinden hiç şüphemiz yok. Hele bir dağın eteğine kondurulmuş, kesme taştan yapılmış heybetli bir cami en büyük arzumuzdur.

3. Büyük Kanyon "Büyük Cami"

3. Büyük Kanyon "Büyük Cami"

Amerika'da yeterince cami var diye düşünebilirsiniz ama yılda ortalama 5 milyon insanın ziyaret ettiği bir yere, bu büyüklüğe ve adına yaraşır bir cami yapmak elbette ki şanımıza yakışır bir davranış olacaktır. Kanyonun hakim tepelerinden birine yapılacak ve burada çekilen filmlerde, dizilerde, belgesellerde görünecek bir cami ülke tanıtımı açısından da çok önemli bir yere sahip olacaktır. Hüseyin Obama'nın bu konuda kolaylık göstereceğine eminim.

4. Çin "Akıncılar Camii"

4. Çin "Akıncılar Camii"

Uzaydan görülen bir yapının yanına, uzayda çınlayan ezan sesinin kaynağı bir cami yakışmaz mı? Elbette yakışır. Çin Seddi'nin tarihi, doğal formunu bozmayan, Çin Seddi'nin yapılış amacı Türk Akınlarını gerçekleştiren bir ecdadın torunlarına bu camiyi yapmak çok görülmemelidir. Komünist rejim altında inleyen Müslüman Çinli kardeşlerimize yapmak istediğimiz bu jest dikkate alınmalı ve ülkemiz ile deli gibi ticaret yapan Çin devleti en azından bunu bize çok görmemelidir.

5. Grönland "Beyaz Cami"

5. Grönland "Beyaz Cami"

Bir kişi gidecek olsa bile bunun sevabını amayı bize çok görmeyin. Koskoca kara parçası üzerinde Müslüman kardeşlerimizin ibadet edebileceği bir caminin olmaması bizim ayıbımızdır. Bu ayıptan bir an önce kurtulmak için gereken şans bize verilmelidir. Bembeyaz Grönland'a bembeyaz bir Türk camii yapmak için önümüzde hiçbir engel yok. Bırakın bu uzak kara parçası da nurumuzla nurlansın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sidney "Sembol Camii"

6. Sidney "Sembol Camii"

Sidney'in opera binası ile meşhur olması içimizi acıtıyor. Oysa izin verilse Sidney'in kıyamet gününe kadar sembolü olacak bir camiyi oraya inşa etmek bizim için hiç de zor değil. Gerek barok gerek gotik tarzda bir camiyi Sidney opera binasının yanına kondursak, hicri yeni yıla girerken havai fişekler o caminin avlusundan salınsa gökyüzüne fena mı olur? Yeni güne ilk giren Avustralya'ya yeni bir cami yakışmaz mı? Yani bir şehrin sembolünün opera binası olmasını Sidney'liler içine sindirebiliyor mu? Bizce sindiremiyorlar.

7. Vatikan "II. Jean Paul Camii"

7. Vatikan "II. Jean Paul Camii"

Tamam Katolik kilisesinin merkezi, Hristiyanlığın ruhani liderliğine ev sahipliği yapıyor olabilirsin ama bu senin İslam dinine kapıları kapatman için bir sebep mi? Biz Müslüman ülkeyiz diye kiliseleri kapattık mı? Bu şehrin fatihi, yüce Fatih Sultan Mehmed'in bile şehre girdiğinde verdiği ilk emir diğer din adamlarına, kiliselere, vs. dokunmayın olmadı mı? Sen şimdi bütün bunları bile bile Vatikan'a bir cami yapılmasına karşı mı çıkacaksın? Dinler arası diyalog deyip duruyorsunuz ama iş camiye gelince tıss... Olmaz, bu kabul edilemez.

8. Las Vegas "Işıklı Cami"

8. Las Vegas "Işıklı Cami"

Las Vegas hep mi şer yuvası olsun? Şeytana uyup kumar illetine kapılan mümin kardeşim hiç mi af dilemesin Allah'tan? Senin vatandaşına Elvis, Marilyn Monroe, vs. nikah kıyarken benim kardeşlerim nikahsız mı dolaşsın Vegas sokaklarında. Bütün parasını kaybetmiş insanlar hiç mi sığınacak bir yer bulamasın? Bu zuldür, bu eziyettir. Las Vegas'ın en merkezi yerine inşa edilecek bir cami o bölgenin ilacı olacaktır. Bir Müslümanın gitmediği yer olamaz, kaldı ki orası şer yuvası olmuş olsun.

9. Nepal "Nirvana Camii"

9. Nepal "Nirvana Camii"

Benim Budist kardeşim, sen huzuru bulduğunu, içsel dinginliği yakaladığını söylüyorsun da ömründe iki rekat namaz kılmadan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? Hz. Ali (S.A) ayağına saplanan oku çıkarmak isteyenlere 'ben namaza durayım, namazda kendimden geçerim o zaman çıkarırsınız, Namaz sırasında bir şey hissetmem' dememiş mi? Sen meditasyon ile bu hale ulaşabiliyor musun? Ömrünün kaç saatini boş boş oturmaya harcadığını hiç düşündün mü? Gel izin ver Nepal'in o güzel yamaçlarına konduralım camiyi, üçüncü gözün Vitr namazında açılsın.

10. Kuzey / Güney Kutbu "Saadettin Teksoy Camii"

10. Kuzey / Güney Kutbu "Saadettin Teksoy Camii"

Bu işin yolunu açan kişinin, Saadettin Teksoy'un adını verdiğimiz bir cami ile, kutuplarda nasıl namaz kılınır, kar ile abdest alınır mı? kutuplarda kıble neresidir, vb. sorulara nokta koymanın zamanı geldi de geçiyor. Dünya'da insanın olduğu her yerde cami olmalıdır. Cami ne demek, 'cem'den geliyor, yani toplanmaktan. Kutuplara gelip bir parça ısınmak, Allah'a şükretmek isteyen insanlara ulaşmak istemek suç mu? Kimde buraların tapusu falan?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Uruguay "Diego Lugano Camii"

Bonus: Uruguay "Diego Lugano Camii"

Cumhurbaşkanı ateist, nüfusun yarıdan fazlası ateist... Ee cami görmemişsin ki, İslamın tadını almamışsın tabii ki atesit olursun. İzin ver gelelim, İslamı muştulayalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
1
1
0
0
0