Görüş Bildir
Haberler
IAAF’a Ağır Suçlama

IAAF’a Ağır Suçlama

Enver K.
16.08.2015 - 16:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

IAAF'ın, dopingle ilgili bir araştırmanın yayımlanmasını engellediği iddia edildi.

Atletizmde sporcuların doping yapmasını bir türlü engelleyemeyen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ile ilgili inanılmaz bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz The Sunday Times gazetesinin haberine göre IAAF, 2011 Daegu Dünya Şampiyonası’na katılan sporcuların 3’te 1’inin dopingle mücadele kurallarını çiğnediğini gösteren araştırmanın yayımlanmasını engelliyor.

Almanya’da bulunan Tübingen Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında, Güney Kore’nin Daegu kentinin ev sahipliği yaptığı 2011 Dünya Atletizm Şampiyonası sırasında 1800 sporcuyla özel mülakat gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan yarışmacıların yüzde 29 ila 34’ü, son 12 ay içinde yasaklı madde kullandığını itiraf etti.

4 YILDIR SUSTURULUYORLAR

Gazete, Tübingen Üniversitesi’nde araştırmayı gerçekleştirenlerin, IAAF tarafından 4 yıldır susturuldukları ve çalışmanın yayımlanmasının engellendiği iddiasını sayfalarına taşıdı. IAAF ise iddiaya cevaben, araştırmanın yayımlanması konusunda projede görev alanlar ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

2011 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 20 sporcunun temsil ettiği Türkiye, yarışmaları madalyasız tamamlamıştı.

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın