Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet'e İkinci Saldırı

Hürriyet'e İkinci Saldırı

Ulaş
08.09.2015 - 21:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağcılar'daki Hürriyet Dünyası binası bugün akşam 20.30 sularında ikinci saldırıya maruz kaldı. CNN yayınına katılan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin 'Önce Cumhurbaşkanı’na sonra Başbakan’a sonra da İçişleri Bakanı’na bir çağrı yapılsın. Bize yapılan saldırı kınansaydı bugün bu saldırganlar tekrar gelip basma cesaretini bulamazlardı' dedi.

20.30 sularında yaklaşık 100 kişi dış kapı önünde toplandı. Girişte çevik kuvvet polislerinin durdurduğu eylemciler, 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' sloganları attı.

https://twitter.com/ornekali/status/641307318462869504

Çevik kuvvet polisinin yetersiz kaldığı olayın ilerleyen dakikalarında 2 adet TIR ve 1 adet kamyonun da giriş kapısında beklediği görüldü.

https://twitter.com/ornekali/status/641309403220733952

Daha sonra çok sayıda eylemci polis engelini aşarak döner kapıya doğru ilerledi.

https://twitter.com/ezgibasaran/status/641311475475329024

Eylemcilerin içeri girmeleri son anda engellenirken yine taş ve sopalar ile binaya hasar verildi.

Gözaltı yok

Çok sayıda kişinin karıştığı ve polisin gözleri önünde gerçekleşen saldırıda hiçbir saldırganın gözaltına alınmadığı bildirildi.

Ankara'daki matbaaya da saldırı

DHA, Hürriyet'in İstanbul’daki merkezinden sonra Ankara’da matbaasının bulunduğu Doğan Printing Center (DPC) binasına da saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Esenboğa Havaalanı yolunu trafiğe kapatan göstericilerden bir bölümü kaldırım taşlarını sökerek DPC girişindeki kulübeyi taşladı. Atılan taşlar yüzünden maddi hasar meydana gelirken eylemciler bir süre sonra bina içine girmeden dağıldı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin saldırıyı anlattı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, saldırı sırasında CNN Türk'ün canlı yayınına katılarak korku içinde isyan etti. 

Ergin, 'Ciddi bir ihmal söz konusu. Pazar akşamı saldırı olduktan sonra sabaha karşı 2.5 sularında olayı anlattım. Bir daha böyle bir şey olmayacağını düşünüyordum. İlgili bütün makamlar tüm güvenlik önlemlerini alırlar diye düşünüyordum. Demokrasiye inanıyorsak şiddetle aramıza mesafe koymamız gerekiyor. AK Parti, bu şiddetle arasına mesafeyi koyamadı. İktidar partisi, bu olay karşısında herhangi bir tavır almıyor ve kınama yayınlamıyor. O insanlar kapıdan geçtiği zaman ne olacaktı? 

Bu korkuyu ben gazetecilik hayatımda 40 sene sonra yaşadım. Devletin görevi, benim gazeteciliği korkmadan çalışmamı sağlamak. 48 saat dahi geçmedi. Cam çerçeve aşağı indirildi. Burada benim sorumluluğum mu var, benim ihmalim mi var. Ciddi bir hukuk devletinde, devletin bu güvenliği bize sağlaması gerekiyor. Her yerden şehit haberleri geliyor, burada bu kadar önemli haberler varken Hürriyet'e saldırının bile gündeme gelmesi aykırı bir durum. Yarın Hürriyet Gazetesi'nin kapısından içeri girerken kendimi güvenli hissedecek miyim. Bundan emin değilim.' dedi.

Davutoğlu'ndan basın kuruluşlarının korunması için talimat

Başbakan Ahmet Davutoğlu, basın kuruluşlarının korunması ve genel kamu düzeni için İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi'ne talimat verdi.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyla ilgili bilgi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İçişleri Bakanı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile ile görüştüğünü ve basın kuruluşlarının korunması, genel kamu düzeni için talimat verdiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada saldırı için ne dediler?

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0