Görüş Bildir
Haberler
Dink Soruşturmasında Mahkemeye Sevk Edilen 9 Kişi Serbest

Dink Soruşturmasında Mahkemeye Sevk Edilen 9 Kişi Serbest

Deniz Gök
07.10.2015 - 18:50 Son Güncelleme: 08.10.2015 - 00:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hrant Dink suikastına ilişkin olarak, 'Kamu görevlilerinin ihmali olduğu' iddiasıyla yürütülen soruşturmada, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 emniyet görevlisi serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü, yeni delillere ulaşılması üzerine 6 Ekim'de 9 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkartmıştı. 

Gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcısı Osman Gülbel ile polis memurarı Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya, 'Tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek' ve 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Tutuklu polislere ikinci kez tutuklama talebi 

Savcı Kökçü, daha önceden aynı soruşturmadan tutuklanan polis memurları Muhittin Zenit, Özkan Mumcu, Ercan Demir ve eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de yeniden ifadesini alarak, zanlıları 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan 2. kez tutuklanmalarını talep etmişti.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan, ancak kendisi teslim olan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Serbest kaldılar

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın verdiği bilgiye göre, mahkemeye sevk edilen Faruk Sarı, Mehmet Ayhan, Osman Gülbel, Yılmaz Angın ve Onur Karakaya ile geçtiğimiz aylarda tutuklanan Ramazan Akyürek, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir mahkemeden serbest kaldı.

4 polisin tutukluluk halleri devam ediyor

Ramazan Akyürek, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir başka bir suçtan tutuklu bulundukları için cezaevine gönderildi.

DHA ve Habertürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0