Görüş Bildir
Haberler
Hooijdonk: 'İki Takım da Baskıyı Hissediyor'

Hooijdonk: 'İki Takım da Baskıyı Hissediyor'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Pierre van Hooijdonk, Hollanda - Türkiye maçını değerlendirdi.

Maçın iki taraf için de önemli olduğunun altını çizen van Hooijdonk, 'En başta şunu söylemeliyim: bu maç Türkiye için ne kadar önemliyse, Hollanda için de en az o kadar önemli. Her iki takım da birbirine eşit baskı ve stresle çıkacak sahaya. Hollanda’yı biraz daha rahatlatacak etken kendi sahasında oynayacak olması belki…' dedi.

İki takımda da önemli isimlerin olmadığını belirten Hollandalı efsane isim, 'Hollanda’nın bu maç öncesi çok büyük iki handikapı var. Robin van Persie ve Arjen Robben’in oynayamayacak olması bizim için çok büyük eksik. Bu kritik maç öncesi büyük bir problem. Özellikle Robben’in yeri doldurulamaz. O sadece bizim takımın değil, dünyanın en iyisi bence. Bayern Munich’te neler yaptığını ve takım için önemini her maçta herkes görüyor. Hollanda için bu iki önemli oyuncunun olmaması büyük kayıp ama Türkiye’nin de durumu farksız bence. Onlarda da Arda Turan gibi bir isim yok. Bu Türkiye için ne kadar büyük bir kayıpsa bizim için o kadar büyük bir avantaj' diye konuştu.

Baskının ev sahibi üstünde olduğunu vurgulayan 45 yaşındaki eski futbolcu, 'Hollanda, Türkiye karşısına büyük bir baskıyla çıkacak. Daha önce iki kötü yenilgi aldık. Çek Cumhuriyeti’ne 2-1 kaybettik. İzlanda’ya 2-0 yenildik. Grupta üçüncü sıradayız. Kuralar çekildiğinde biri bana bunu söylese, asla inanmazdım. Ama geldiğimiz durumda Türkiye ile grup üçüncülüğü mücadelesi veriyoruz. Bu takımın üstünde çok büyük bir stres yaratacaktır. Çünkü bütün Hollanda, bu maçta takımdan galibiyet bekliyor. Grupta üçüncü bir yenilgini düşüncesine bile kimsenin tahammülü yok. Üstelik bu yenilginin kendi evimizde gelmesini kimse kaldıramaz. Baskı ve stres açısından Türkiye de aynı durumda. Onların da mutlaka kazanması gereken bir maç. Bu karşılaşma her iki takım için de çok gergin ve stresli geçecek. Kimse için kolay olmayacak' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Gökhan Töre'nin performansının önemli olduğunu söyleyen van Hooijdonk, 'Türk takımına baktığımızda, Türkiye’nin bence en etkili silahı Gökhan Töre olacak. Bence takımdaki en formda oyuncu. Tabii Burak Yılmaz gibi bir skorere sahipler. Burak’ın performansı benim kişisel olarak en çok merak ettiğim noktalardan biri. Çok beğendiğim ve merak ettiğim iki isim daha var. Hakan Çalhanoğlu ve Mehmet Ekici. Onların ne yapacağını görmek için sabırsızlanıyorum' dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın