Görüş Bildir
Haberler
Homo Economicus Testi! Senin Tercihlerin Ne Kadar Rasyonel?

etiket Homo Economicus Testi! Senin Tercihlerin Ne Kadar Rasyonel?

Ma Belle
02.12.2023 - 17:02

Hayatta karar verirken bazen mantığımızı kullanmaya çalışırken bazen de duygularımızla hareket ederiz. Bu testte sana yönelteceğimiz sorularla ne kadar rasyonel olduğunu bulmaya çalışacağız.

Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önemli bir satın alma kararı alırken genellikle hangi faktörleri göz önünde bulundurursun?

2. Bir plan yaparken neleri göz önünde bulundurursun diye sorsak?

3. Vaktimiz her zaman değerlidir. Peki sen boş vaktini değerlendirmek istediğinde en çok neyi göz önünde bulunduruyorsun?

4. Başımız çok sıkıştığında bazen telaş yapıp kararsız kalabiliriz. Sen başın sıkıştığında nasıl bir yol izliyorsun?

5. Diyelim ki sana çok kritik bir teklif sunuldu ve kısıtlı bir süren var. Nasıl hareket edersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşin gereği şehir değişikliği yapacaksın diye düşünelim şimdi. Önünde uzun bir yol var. Nasıl adımlar atarsın?

7. Uzun zamandır istediğin telefonu alabilmek için eline bir miktar para geçti ama başka ihtiyaçların da ortaya çıktı birden. Ama telefonu çok istiyorsun. Ne yaparsın?

8. Son soruya geldik! Her görüş değerlidir ve birbirinden farklı olabilir. Kritik bir konuda senden farklı düşünen bir arkadaşına nasıl yaklaşırsın?

Sen gayet rasyonelsin!

Seçtiğin yanıtlara göre sen pek çok insandan daha rasyonelsin. Seçimlerin, verdiğin kararlar ve hatta düşünme şeklin bile mantık çerçevesinde oluyor. Etrafındaki insanlara bile bazen fikir verebiliyorsun çünkü senin kararlarına saygı duyuyorlar.

Sen hem rasyonel hem duygusalsın!

Verdiğin yanıtlara baktığımızda sen rasyonel olmaya çalışıyorsun ama bazen duyguların bunun önüne geçiyor. Her ne kadar mantık çerçevesinde kararlar vermek istesen de bazen kendinle çatışmalara girip duygularını dinlemek istiyorsun. Bu pek çoğumuzda olduğu gibi sende de var biraz. Karar verirken mantığını daha fazla dinlemeye çalışabilirsin.

Pek rasyonel olduğun söylenemez...

legacy.npr.org

Sen rasyonel olayım derken duygularınla hareket ediyor olabilir misin? Çünkü verdiğin kararlar hep duygularınla verilmişe benziyor. Her ne kadar mantıklı düşünmeye çalışıyorum desen de duygusal biri olduğun için kalp hep aklın önüne geçiyor. Seçimlerini gözden geçirip daha mantıklı kararlar vermeye çalışabilirsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Pek rasyonel olduğun söylenemez...