Görüş Bildir
Haberler
Hollandalı Türkolog, Erdoğan'ı Protesto İçin Ödülünü İade Ediyor

etiket Hollandalı Türkolog, Erdoğan'ı Protesto İçin Ödülünü İade Ediyor

Onedio Medya
10.05.2016 - 10:15 Son Güncelleme: 10.05.2016 - 11:05

Hollandalı Türk Dili ve Kültürü uzmanı Prof. Dr. Erik-Jan Zurcher, Cumhurbaşkanı Erdoğanprotesto için, 'diktatoryal yönetimi' gerekçe göstererek Türkiye tarafından kendisine verilen 'yüksek onur ödülünü' geri gönderme kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zurcher, geçmişte Erdoğan konusunda uyarılarda bulunan laik kesimi dikkate almadığını belirterek, 'Onlar haklı çıktı. Ben yanıldım' dedi.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Leiden Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Türkolog Erik-Jan Zurcher, 2002'de iş başına gelmesinin ardından AKP'ye destek veren isimler arasındaydı.

Zurcher, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine de aktif destek verdi.

'Türkiye artık AB'den kopma eğiliminde'

'Türkiye artık AB'den kopma eğiliminde'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara hükümeti, bu çabalarına karşılık teşekkür etmek amacıyla 2005 yılında Erik-Jan Zurcher'e 'yüksek onur madalyası' verme kararı aldı.

Hollandalı profesör, ülkenin etkili gazetelerinden NRC'deki makalesinde, Türkiye'nin 2002-2006 arasında Avrupa yönünde bir gelişme gösterdiğini ancak 2007'den itibaren bunun tersine döndüğünü savundu.

Türkiye'nin artık AB'den kopma eğiliminde olduğunu öne süren Zurcher yazısında, laik Türkler'in Erdoğan'la ilgili kaygıları olduğunu belirterek, 'Erdoğan'ın AB'ye üyelik sürecini içerdeki muhalifleri saf dışı etmek etmek ve toplumda giderek İslam'ın rolünü artıracağı' uyarılarını ciddiye almadığını belirtti.

'Şimdi bulunduğumuz noktaya bir bakın'

'Şimdi bulunduğumuz noktaya bir bakın'

Zürcher, Türkiye tarihi üzerine yaptığı bilimsel çalışmalar sebebiyle 2005 yılında ‘Yüksek Şeref Madalyası’na layık görülmüştü. Zürcher törende Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) giderek daha çok yaklaştığını söylemişti.

Bu uyarıları o zaman, 'dar görüşlü korkutma propagandası' diye değerlendirdiğini anlatan Zurcher, şunları yazdı:

'Ama ben yanılmışım. Onlar (laik Türkler) haklıymış. Şimdi, bulunduğumuz noktaya bir bakın. Neredeyse on tane seçim kazanmış Erdoğan'ın geldiğini noktaya bakın.'

Hollandalı Türkolog, ödülü 'kibarca' paketleyip, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'ne göndereceğini belirtti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
264
57
21
14
12
11
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gürkan B.

Şimdi neler sayacaklar adama; zaten verilmesi yanlıştır, senin gibilere ihtiyacımız yok, kim verdi bu ödülü acaba, aman iade et çokta umurumuzdaydı vs...Adam... Devamını Gör

Esen Yurdakul

Geç olsun güç olmasın, darısı milletimizin başına...

Mr Logical

Trollere yeni iş çıktı. Saldırın bakem...