Görüş Bildir
Haberler
Hogwarts'a Yeni Başlayanlar İçin 26 Acayip Tavsiye

Hogwarts'a Yeni Başlayanlar İçin 26 Acayip Tavsiye

Can Güney
14.07.2014 - 20:23 Son Güncelleme: 16.07.2014 - 14:17

Baykuşların Hogwarts mektuplarını ailelere ulaştırdığı şu günlerde Malfoy'larla aynı dönemde okumuş bir Slytherin mezunu olarak genç büyücü kardeşlerime yol göstermek istedim. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Okulun ilk günü bahçede ayı görürseniz korkmayın; o Hagrid.  Kendisi aslında biraz kilo verse tam hipster ama yine de çok samimi olmayın. Dumbledore’un ölümünden sonra ortadan kaybolan Fawkes’in tüylerini, Hagrid'in mutfak çöpünde bulduğum günden beri kendisiyle muhattap olmuyorum.

Hufflepuff'a falan düşerseniz yatay geçişe kasmayın; Seçmen Şapka'ya baykuşla yama ve rakı yollayın. AA Bİ YANLIŞLIK OLMUŞ diye istediğiniz binaya aldırıyor kaydınızı.

2.

2.

Ron'un şaka dükkanında el altından sattığı ÇiN MALI asalardan almayın. Bu asaların içinde Hagrid kılı var ve asanın şarjı sadece 2 saat gidiyor. Ollivander Asaları'ndan şaşmayın.

3.

3.

Hogwarts kızlarını aşağı yukarı şu şekilde özetleyebiliriz. Farklı binadan sevgili edinmeyin, uzak mesafe ilişkisi Hogwarts'ta yürümez ve sevgilinizle SAKIN Yasak Orman'a gitmeyin.

McGonagall denen kadından ders almayın. ÇAN'a DD veriyor ve her ders yoklama alıyor. Dersinden kalacak olursanız da sakın bu kadına öğretmenler gününde kedi kumu hediye etmeyin. Dambıldor'un 93 yıl önce Mcgonagall'a AY 35'İMİZE KADAR KİMSEYİ BULAMAZSAK SENİNLE EVLENİCEM KIZ diyip sonra evlenmedi ve o günden beri McGonagall aksi ve gudubet bir kadın.

4.

4.

Aileniz Hogsmeade'teyse yurt çıkmaz. İkametgahı kesinlikle KAYITLARDAN ÖNCE Londra'ya aldırın. Yurt çıkmazsa ve ev tutmak isterseniz Bağıran Baraka mahallesindeki düşük kiralı evlere aldanmayın. Sabaha kadar it uluyor o mahallede, o yüzden ucuz.

5.

5.

Bu okulda zaman döndürücüyü, Potter ailesinin katledilmesini engellemek yerine Hermione daha çok ders alabilsin diye kullandıran ruh hastası bi zihniyet var. Ders seçimleri başladığında Hermione'nin zaman döndürücü kullanarak istediğiniz tüm seçmeli derslerin kotasını doldurduğunu göreceksiniz; panik olmayın, kayıt işlerine dilekçe verin. Hermione vakti zamanında Rawenclaw'la ÇAP yapmaya başlamıştı. O binada ÇAN 40 puan yükselince Rawenclaw'lar imza toplayıp attırdı bunu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Alaturka tuvalet bir tek İhtiyaç Odası'nda var. Oryantasyon gününde ilk soracağınız şey İhtiyaç Odası'na nasıl gidildiği olsun.

7.

7.

Lupin'in sınavlarında kopya çekemezseniz LUPİN TUT OĞLUM diyerek camdan aşağı asanızı fırlatın; asayı kapıp getirmek için dışarı fırlıyor, bu arada rahat rahat çekersiniz kopyanızı.

8.

8.

Dumbledore, yemekhanenin yanına Dambi Büfe'yi kurduğundan beri okula süpürgeli kuryeler giremiyor. Dışarıdan yemek söyleyeceğiniz zaman siparişinizi Hogsmeade'e giden yeraltı tünellerinin girişine getirmelerini söyleyin. Dambi Büfe'yi tavsiye etmiyorum, birinde Chicken Menü'den yavru hipogrif kafası çıkmıştı.

9.

9.

Okulu 6 yılda bitirecem diye kasmayın. Ekonomik kriz büyü dünyasını da vurdu. Tom Riddle bile ancak Borgin&Burkes'te tezgahtar olarak iş bulabildi, Hermione bile test reklamlarında oynuyor. Yapabiliyorsanız açıköğretim işletmeyle ÇAP yapın, Gringotts'ta falan ancak bu şekilde iş bulabilirsiniz.

10.

10.

Okula hayvan olarak kedi getirmeyin. Vakti zamanında Hermione okula Crookshanks'i getirmişti ve Mcgonagall, Crookshanks'le rekabete girmişti mart ayında. Okulun her yanı kedi çişi kokuyordu, iğrençti!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Yasak Orman'da hurda bi uçan arabanın içinde Into the Wild şekli yapan Ron'u ciddiye almayın.

12.

12.

Yasak Orman girişinde tütün ürünleri satan bu at adamdan alışveriş yapmayın. Bu beygir kaçak değil sahte sigara satıyor, o yüzden ucuz. Almayın.

13.

13.

Oda temizliği yapılırken çoraplarınızı açıkta bırakmayın. Dobby çorap fetişistidir, çalmasa bile alıp koklar.

14.

14.

Hademe Filch aynı zamanda fotokopici. Onunla sakın aranızı bozmayın, her dersin notu onda mevcut.

15.

15.

Sınava girmeyeceğinizde Mediko-Hastane Kanadı'na gitmeyin, sadece Gryffindorlara rapor veriyor oradaki hemşire.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.

Dumbledore biraz eski kafalı olduğu için okula sadece antinokia büyüsü sıkmıştı. Android işletim sistemine sahip olan telefonlar her yerde çekiyor ama siz yine de Hogwarts'ta yemekhanede çıkan akşam yemeğinin fotoğrafını çekip instagram'a koyanlardan olmayın.

17.

17.

7- Sınıfa geçtiğinizde bile pasolarınızda 1. sınıfta kayıt günü verdiğiniz fotoğraflarınız olacak. Kayıda gelmeden önce doğru dürüst bi fotoğraf çekilin.

18.

18.

Harry Potter'da histriyonik kişilik bozukluğu var; tehlikeli bir yerdeyse sadece alnına ağrı saplanır ama okul-ev gibi güvenli bir yerdeyse bayılır. Genellikle ilgi çekmek için bayılıyor ama işine gelmeyen bir şey oldu mu da bayılabilir. Mesela 7. filmin sonunda  Voldemort'tan AvadaKedavra yiyince sadece bayılmıştı. Onun hakkında neler duydunuz bilmiyorum ama kendisi askeri hastanedeki 30 dk'lık sağlık muayenesinde 8 kere bayılıp ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR raporu alabilmeyi başarmış bi kahramandır. Muhtemelen sizin önünüzde de bayılacak, dikkate almayın.

19.

19.

Kelid Aynası'nı görmeye gitmeyin boş yere; muhtemelen aynanın karşısında yara izini 10 kat daha büyük görmek isteyen Harry'yi bulacaksınız yine. Ben 7 yıl boyunca bir kere bile bakamadım o aynaya bunun yüzünden. (Not: Harry'nin böcürtü yara izi olmayan bir Harry'dir)

20.

20.

Okulu uzatmanız gerekirse askerlik tecili sıkıntı yarabilir. Lupin-Potter-Black-Pettigrew dörtlüsü sırf askerden kaçmak için hayvana dönüşüyordu, animagus olmayı öğrenin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21.

21.

Akne probleminiz varsa Hastane Kanadı'ndaki hemşirenin verdiği antibiyotiklerden kullanmayın. Bizzat benim bulduğum antibiyotik büyüsünü kullanın (penisilinarmus). Kalkan balığı üzerinde test edildi, onaylandı.

22.

22.

Mızmız Myrtle'ın tuvaletini kullanmayın. Kendisiyle hayatımda bir kere karşılaştım, onda da bana bunu söyledi.

23.

23.

Okulda torpil-yolsuzluk had safhadadır, adalet aramayın. Lise mezunu olup da profesör ünvanıyla okula atanan hocalar mı dersiniz, memur maaşıyla Minerva Mcgonagall'ın aldığı sevimli tekneler mi dersiniz...

24.

24.

Hufflepuff'la ilgili çok fazla soru sormamaya çalışın. Rita Skeeter sırf bu soruların cevabını aradığı için cam bir kapta yıllarca hapsedildi.

25.

25.

Okulda edebiyat kulübüne üye olursanız uygun bir anda şu bilgiyi verip entelektüel karizması yapın: Gregor Samsa aslında topluma sosyal mesaj vermek isteyen bir Animagus'tu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26.

26.

Tyler Durden özentisi baklava kaslı Harry'nin kulübüne üye olup 'DUMBLEDORE'UN ORDUSU(D.O.) KLÜBÜNÜN İLK KURALI KLÜP HAKKINDA KONUŞMAMAKTIR' nutuklarını dinlemeyin.

Ve son olarak hayat sigortası olarak Tom Riddle gibi hortkuluk yaptırmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
67
53
39
37
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gülbin Eker

Kim hazırladıysa espri yeteneği korkunçmuş..

Pasif Kullanıcı

Lupin tut olum ghcjdkchbfgde

mavim

müthişş anaaaaaaaaaammm :D