Görüş Bildir
Haberler
HIV Virüsü Taşıyan Bir Adam, İnsanların Kendisine Dokunmasını İsterse Ne Olur?

HIV Virüsü Taşıyan Bir Adam, İnsanların Kendisine Dokunmasını İsterse Ne Olur?

Magarica
26.06.2015 - 00:15 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 01:13

HIV virüsüne sahip birine karşı nasıl yaklaşıyorsunuz? HIV virüsü dendiğinde aklınıza neler geliyor? Peki, bu virüse sahip birine dokunabilir misiniz? HIV virüsü bulunan herkesin AIDS olduğunu düşünüyoruz ve izlediğimiz tonlarca yanlış film senaryosu sebebiyle de hastalığın nasıl bulaştığını doğru bir şekilde öğrenemiyoruz. Aslında her HIV+, bir AIDS hastası değil ve kişi AIDS olsa bile bu virüs dokunmak ya da sarılmak gibi etkileşimlerle bulaşan bir virüs değil...

HIV virüsü taşıyıcısı Janne ve Yle Kioski, Helsinki'deki Onur Haftası (Gay Pride) sırasında bir video hazırlayarak farkındalık amaçlı bir proje hazırladılar.

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/candacelowry/...

HIV taşıyan Janne, işlek bir cadde üzerinde kendine bir yer belirliyor ve iki yanına pankartlar yerleştirerek beklemeye başlıyor.

Gözleri kapalı, kolları açık bir şekilde duran Janne'in yanındaki pankartlarda da Almanca ve İngilizce, 'Ben HIV+'im, bana dokun!' yazıyor.

Başta, insanların dikkatini çekse de, kimse dokunmuyor...

Başlarını çevirip, onu dikkatlice izleseler de, dokunmaktan vazgeçip uzaklaşıyorlar.

Ancak zaman geçtikçe, minik dokunuşlar başlıyor.

Kimileri elini sıkıyor, kimileri omzuna dokunup kaçıyor. Ancak, birilerinin dokunması diğer insanlara da cesaret veriyor.

Ve ardından, inanılmaz bir şey oluyor! Aralarında minik bir kız çocuğunun da olduğu bir sürü insan art arda Janne'e sarılmaya başlıyor.

Yabancılardan gördüğü kabul ve nezaket karşısında, Janne bir anda gözyaşlarına boğuluyor... 😪

Janne'in duygu yüklü görüntülerinin tamamını izleyebilirsiniz. Video Türkçe ya da İngilizce değil, ama kelimelerden çok daha fazlasını mimikler anlatıyor...

Janne'i siz görseniz, ona dokunur muydunuz?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
2
1
0
0
0