Görüş Bildir
Haberler
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Kadınon.com
31.10.2014 - 20:25 Son Güncelleme: 31.10.2014 - 20:30

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Kışın soğuk günlerinde Hindistan cevizi yağını içerek sizi grip ve nezle gibi rahatsızlıklardan korur ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Hastalıklardan tahriş olan boğazınızı yumuşatmaya yarar. Direk içmek zor geliyorsa içeceklerinizin içine de katıp öyle tüketebilirsiniz.

Kışın oldukça sık başımıza gelen bir rahatsızlık da nefes tıkanıklığı. Hindistan cevizi yağını, çay ağacı yağı ve biberiye yağıyla karıştırıp, göğsünüze sürün faydasını göreceksiniz.

Diyet yapan kişilerin yağ yakmasına yardımcı olduğu için zayıflamada da kullanabilirsiniz. Hindistancevizi yağını az bir miktarda yemeklerinize eklerseniz sindirimi kolaylaştırır.

Eğer sürekli tekrarlayan bir uçuğunuz varsa uçuk çıkan yere Hindistan cevizi yağı sürün. İyileştiğini göreceksiniz.

Hindistan cevizi yağıyla bitlerden kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Saçlarınızı yıkadıktan sonra Hindistan cevizi yağını sürün ve bir gün boyunca bekletin. Daha sonra durulayın.

Hindistan cevizi yağının kulak temizlemede de kullanabilirsiniz. Kulak çöpünün ucunu yağa batırın ve fazla bastırmadan kulaklarınızı temizleyin.

Hindistan cevizi yağının bir diğer faydası da burun kanamalarına iyi gelmesi. Eğer burnunuz çabuk kuruyorsa bundan dolayı kanıyor olması muhtemel. Parmağınızın ucuyla aldığınız Hindistan cevizi yağını burnunuzun içinde sürün. Böylelikle kuru olan burun içi yumuşayacaktır ve kanamalar da azalacaktır.

Hindistancevizi yağı, kemiklerinizin ve dişlerinizin güçlenmesini sağlar. dişlerinizi Hindistan cevizi yağıyla günde 10 dakika çalkalayarak daha sağlıklı dişler elde edebilirsiniz. Eğer mide rahatsızlıklarınız varsa hindistancevizi yağı oldukça faydalı. Bir yemek kaşığı hindistancevizi yağı midenizdeki yanma hissini azaltacaktır.

Son olarak da yeni doğum yapan annelere bir tavsiyemiz var. Bebeğinizi emzirirken göğüs uçlarınıza biraz hindistancevizi yağı sürerseniz acı çekmezsiniz.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/saglik/hindist...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın