Görüş Bildir
Haberler
Hidroklimatoloji Nedir? Hangi Hastalıklara Bakar?

Hidroklimatoloji Nedir? Hangi Hastalıklara Bakar?

Elif Ateş
08.12.2021 - 11:45

Sağlık kuruluşlarında bulunan hidroklimatoloji bölümü, tıbbi ekoloji bölümü ile birlikte çalışır. Hastalıkların teşhisinden ziyade tedavisi ile ilgilenmektedir. Termal öge olan güneş ışınları, karbondioksit gazları, oksijen ozon, mineral sular gibi unsurların insan sağlığı üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkilerini inceler. Hastalıklara göre uygun tedavi kürlerin hazırlanması da bu bölümün sorumluluğundadır. Bu kürler çamur tedavisi, kaplıca, su banyoları gibi uygulamaları içinde barındır. Hidroklimatoloji tedavilerde fiziksel tıp ve rehabilitasyon merkezi ile birlikte hareket eder. Peki, hidroklimatoloji nedir? Hangi hastalıklara bakar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kas ve iskelet sistemi, lokomatar sistem olarak da bilinmektedir. İnsanlara hareket etme yeteneğini sağlayan bir organ sistemidir. Vücuda şekil vermenin yanında denge ve destekte sağlar. İskeleti meydana getiren kemikler, kaslardan, kıkırdaktan, tendonlardan ve bu yapıları birbirine bağlayan çeşitli dokulardan oluşmaktadır. Kas iskelet sistemi insan sağlığı için oldukça önemli olan hayati organları korumayı amaçlar. Aynı zamanda vücuttaki kalsiyum ve fosfor için ana depolama sistemi görür. Bağ dokuları yardımıyla kemikler kaslara ve diğer yapılara bağlanır. Vücuttaki dengede kemikler sayesinde sağlanır. Kaslarda kemiklerin yerinde durmasını ve hareket etmesini sağlar. Kıkırdak ise kemiklerin birbirine bağlanırken sürtmesini engeller. Kas iskelet sistemi organlara yakın olduğu için herhangi bir hastalık geliştiği zaman tanı koyulması oldukça zordur. Bu yapının küçücük bir yerinde gerçekleşen herhangi bir travma ya da rahatsızlık tüm sistemi etkileyebilmektedir. Lokomatar sistemin sağlığı için oldukça önemli bir bölüm olan hidroklimatoloji hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Hidroklimatoloji Nedir?

Hidroklimatoloji Nedir?

Kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde farmokoterapi ile birlikte hidroklimatolojik tedavi yöntemlerini kullanarak tedavi eden bir tıp bilim dalıdır. Bu tedavi unsurları, termomineralli sular, peloid, gaz ve diğer termal yöntemlerdir.

Hangi Hastalıklara Bakar?

Hangi Hastalıklara Bakar?
  • Kireçlenme: Eklem kıkırdağı zaman içerisinde bazı durumlardan kaynaklı aşınabilir. Bu durumun sonucunda kireçlenme ortaya çıkar.

  • Yumuşak doku zedelenmeleri: Burkulma, zorlanma, ezilme ya da darbe alma sonucunda meydana gelir. Bu zedelenmede ödem, morarma, şiddetli acı ve ağrı görülür.

  • Romatoid Artrit: İltihaplı romatizma olarak da bilinir. Eklemlerin etrafındaki dokularda gerçekleşir. Acı ve ağrılar zamanla şiddetlenebilir.

  • Fibromiyalji sendromu: Yumuşak dokularda meydana gelen bir romatizma hastalığıdır. Kemik, kas ağrıları, uyku bozuklukları, sürekli yorgunluk hissi ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklar ile kendini belli eder.

  • Bölgesel kronik ağrılar: Omuz, bel, bacaklarda uzun süre devam eden ağrılardır. Bu ağrılar bazı hastalıklardan kaynaklanabileceği gibi kireçlenme, travma sonucu da meydana gelebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın