Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Hesabı Karşı Tarafa Geçirmelik 10 Mekan

İstanbul'da Hesabı Karşı Tarafa Geçirmelik 10 Mekan

Erşan Kuneri
13.04.2015 - 23:06 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 23:49

Arola

Arola

Eleman sizi zorluyor mu? Kıroyum ama para bende şovuna mı girişti? Konu dönüp dolaşıp Merveler muhabbetine mi geliyor? Hiç sıkıntı yok. Onu naif ve nazlı bir biçimde yemeğe çıkmak için Zorlu Center - Raffles otelde bulunan Arola'ya götürüyorsunuz; bilmem ne yatağında marine edilmiş hede hödölü kuzu incik söyleyip iki saat içinde 10 farklı kokteyl eşliğinde her birinden birer yudum almak kaydı ile hesabı şişiriyoruz. Ve.. ZBAM! 'Babam arıyor neredeyim diye soruyor çok acil eve gitmem lazım!' tribiyle hesabı kilitleyip hızla oradan uzaklaşıyorsunuz. Bir daha sizi aramayacağını garanti ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nomads

Nomads

Türünün tek örneği diyebileceğimiz ünlü oryantal mekan Nomads'de Orta Doğu lezzetleriyle masayı donatıp libidosu 5000 Watt seviyesindeki arkadaşa dansöz göbeğinden zeytin yedirebilirsiniz; zaten adamın işi gücü günün sonunda sizi elde etmek değil mi? Sarhoş edip WC bahanesiyle kaçın, hesap geldiğinde hayattan soğuyacaktır.

Rudolf

Rudolf

Karaköy'ün en popüler restoranlarından Rudolf,  dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen'in; bu mekan hesabı çakmak için enfes bir tercih olabilir, yemekleri ciddi anlamda başarılı ve pahalı. Bir geceye mahsus dünyaları yiyeceksiniz ama hesap gelince elemanın yüz ifadesini görmeye değer.

Alancha

Alancha

Beşiktaş Akaretler'deki Alancha'dan sağlık ve lezzet fışkırıyor diyebiliriz. Baharat suyu dahil Allah ne verdiyse söyleyin masaya, böyle karşı tarafın gözünün içine baka baka yiyin; adamın kafasında acıklı İbrahim Tatlıses parçaları dönsün.

Nicole

Nicole

Tomtom'daki Nicole da özel menüsüyle lezzet patlaması yaşatan mekanlardan; dana tartardan ördek bıldırcın turtaya kadar söyleyin gelsin. İthal şaraplardan da 3'er kadeh söyleyin. Hatta şişe söyleyip çantaya atın n'olacak? Sonra adet ağrısı, gönül yarası bir şey bulup kaçın; yemekten pek anlamayan karşınızdaki eleman hesabı görünce kendisini ibadete verecek.

Vogue

Vogue

Vogue da öyle bir yer ki nasıl desek; hani yan masada Tümer Metin, karşı masada Baran Süzer, bir yanda manzara falan. Şimdi sen karşındaki hafif barzo arkadaşa bakıp yemek mi yiyeceksin? Ilık keçi peyniri salatasından gir, trüflü ve kuşkonmazlı linguini yanına miso soslu morina balığı söyle, hatta utanmadan karşı masaya da jumbo karides ısmarla, üstüne de tatlı niyetine 140 parça sushi. İşlem tamam! Basıp gidiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sunset

Sunset

Ulus'taki Sunset'e gelmeden önce ne yapıyoruz? 2 gün yemek yemiyoruz. Bu mekan Uzak Doğu mutfağı konusunda aşmıştır güzel arkadaşım, ölümü göze alarak yenebilir. Müzik, sushi, manzara derken karşındaki arkadaşın ne anlattığını pek de umrunda olmayacaktır zaten. Merak etme: Hesabı görünce kör olacağını garanti ediyoruz.

Kız Kulesi Restaurant

Kız Kulesi Restaurant

Kız Kulesi Restaurant bir nebze daha kodaman kafası kaçıyor. Sorun şu ki buradan hesabı kilitleyip tüymek pek de rahat olmayabilir; motora önceden hızlıca binip hızlıca Üsküdar-Salacak'a varmak lazım. Bildiğiniz bütün Türk Mutfağı yemeklerinden söyleyebilirsiniz, peşinizdeki eleman hesabı görünce ceddin deden neslin baban kekelesin dursun. (Salacak da ne korkunç bir mahalle ismidir, sanırsın tüm mahalle sakinleri pusuya yatmış ortalığı kokutmak için işaret bekliyor. )

Cipriani

Cipriani

Levent'in göbeğindeki The Edition Otel'in altında bulunan Cipriani de oldukça tuzlu mekanlardan; 3 tane ördek söyleyip tüm gece karşınızdaki elemana bakmadan ördeklerin 2'siyle oynayın diğerini de saça saça yiyin. Adını duymadığınız şaraplardan da sipariş vermeyi unutmayın.

La Petite Maison

La Petite Maison

Dünyada da oldukça popüler olan La Petite Maison'un Nişantaşı'ndaki şubesi de üzerinizde kötü niyetleri olan arkadaşı götürüp felç etmek için ideal mekanlardan biri. Gerçi buranın garsonları da pek yakışıklıdır, Yozgat'lı Giovanni olarak bilinen Fehmi arkadaşımıza sipariş verirken saçınızla oynayın, dudaklarınızı falan ısırın ki karşınızdaki adamın iyice sinirleri bozulsun; hesap gelene kadar çoktan nöbete girmiş olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
22
10
8
4
3
3