Görüş Bildir
Haberler
Herkesi Düşündüren O Soruyu Yanıtlıyoruz: İnsanlar Bin Yıl Uyuduktan Sonra Bir Anda Uyansalardı Neler Olurdu?

Herkesi Düşündüren O Soruyu Yanıtlıyoruz: İnsanlar Bin Yıl Uyuduktan Sonra Bir Anda Uyansalardı Neler Olurdu?

İlayda
20.06.2021 - 10:15

Tekrar ilkel çağlara geri dönmeyi hayal etmek bile korkunç...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dünya'nın her yerinde ormanlar yeniden oluşurdu.

1. Dünya'nın her yerinde ormanlar yeniden oluşurdu.

Çok hasar görmüş bir yağmur ormanının tamamen yenilenmesi için 4.000 yıldan fazla bir süreye ihtiyacı var. Bunun nedeni, insan faaliyetlerinin işini daha hızlı yapmasını zorlaştırmasıdır. Yani gezegende insanlar olmasaydı, ağaçlar ve doğanın tüm unsurları beklenenden çok daha hızlı büyürdü. Ormanlarda yaşayan hayvanlar da bol miktarda yiyeceğe sahip olacağından sayıları artmaya başlardı. Ayrıca hayvanlar, temizlenmiş bir ormanlık alanın yenilenmesinde oldukça önemli bir faktördür.

2. Çok sayıda bina yerle bir olurdu.

2. Çok sayıda bina yerle bir olurdu.

Ev inşa etmek için kullanılan kiremitlerinin çoğu 20-30 yıl dayanacak şekilde inşa edilmiştir. Bundan sonra, düzeltmek için insan müdahalesi gerektiren sızıntılar ve diğer sorunlar ortaya çıkardı. Çatınız akmaya başladığı anda, suyun ahşap çatınızı ve duvarlarınızı çürütmesi an meselesidir. Bu nedenle, ahşap yapılar ilk yıkılacak evlerden biri olurdu. Cam ve metal yapılar da çok hızlı çürümeye başlardı.

3. Gezegende zifiri bir karanlık hakim olurdu.

3. Gezegende zifiri bir karanlık hakim olurdu.

İnsanların uzun süreli bir uykuya daldığı ilk gün çoğu fosil yakıt santrali kapanır ve tüm dünyada elektrik kesintileri yaşanırdı. Sadece Times Meydanı ve Las Vegas birkaç gün daha ışık alırdı. Buzdolabındaki tüm yiyecekler artık dünyayı yönetecek olan hamam böcekleri ve fareler tarafından saldırıya uğramaya başlardı. Ek olarak su pompalama sistemi ile çalışan birçok metro sistemi arızalanmaya başlar ve bu nedenle tünelleri 36 saat içinde su basardı. Ayrıca Alaska'da petrol depolama tankları ağzına kadar dolup daha sonra patlardı. Petrol dökülmeye başlar ve galonlarca petrol okyanusa akardı.

4. Nerdeyse tüm evcil hayvanlarının soyu tükenirdi.

4. Nerdeyse tüm evcil hayvanlarının soyu tükenirdi.

Küçük köpekler ve koyunlar gibi hayvanlar çok savunmasız olduklarından bu durum onlar için büyük bir tehlike arz ederdi. Bir binanın içinde kalsalar bile sonunda yiyecekleri tükenir ve dışarı çıkıp yiyecek aramak zorunda kalırlardı. Çoban köpeği türleri ve vahşi ırklar gibi daha büyük köpekler vahşi doğaya uyum sağlayabilirlerdi ve kendilerini koruyabilirlerdi. Kediler de muhtemelen yeni yaşam tarzlarına uyum sağlamayı başarırdı. Ancak hayatta kalmak için biraz vahşileşmeleri gerekirdi. Rekabetçi ve vahşi doğaları daha zayıf ırklara hükmetmelerine yardımcı olurdu.

5. Dünyadaki anıtların çoğu tarihe karışırdı.

5. Dünyadaki anıtların çoğu tarihe karışırdı.

Korozyon, nerdeyse tüm anıtlarımızı inşa etmek için kullanılan malzemelerin en büyük düşmanlarından biridir. Sadece altın, korozyona karşı dayanıklıdır. Korozyonun bir numaralı nedeni ise hava kirliliğidir ve günümüzde insanların evlerinin bakımını ve onarımını sürdürmek zorunda kalmalarının nedenidir. Ancak insan faaliyeti aniden dursa bile bu sorun ortadan kalkmayacaktır. Bunun nedeni metallerin sadece oksijenden bile zarar görebiliyor olmalarıdır. Bu onların paslanmalarına neden olur ve er ya da geç yıkımlarına neden olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bitkiler tüm şehirleri ele geçirirdi.

6. Bitkiler tüm şehirleri ele geçirirdi.

İnsan faaliyetleri sona ererse asmaların ve sarmaşıkların binaların dışını tamamen kaplamaları sadece 5 yıl sürerdi. Örneğin Çin'in Houtouwan köyü 2002'de boşaltıldıktan 20 yıl sonra doğa tamamen köyü ele geçirdi. Birçok bina tamamen sarmaşıklarla kaplandı. Fazladan 980 yıl ile durumun ne kadar kötüleşeceğini hayal edebilirsiniz.

7. Birçok şehir sular altında kalırdı.

7. Birçok şehir sular altında kalırdı.

Amsterdam gibi şehirlerin hala var olmasının nedeni drenaj sistemleri, barajlar ve köprüler sayesindedir. Hepsi okyanusu şehirlerden uzak tutuyor ayrıca sel ve tsunami gibi felaketleri önlüyor. Ancak insanlar bu sistemleri korumak için etrafta olmasaydı su onları yok ederdi. Ayrıca New York, Miami ve New Orleans gibi şehirler muhtemelen su altında kalırdı. Bugünkü verilere göre bu şehirler 2070 yılına su altında kalabilirler Ancak etrafta hiç insan olmadan böyle bir şeyin gerçekleşmesi çok daha az zaman alır.

8. İnsanlar şehirlerini tekrar ele geçirebilmek için mücadele etmek zorunda kalırlardı.

8. İnsanlar şehirlerini tekrar ele geçirebilmek için mücadele etmek zorunda kalırlardı.

İnsanlar vahşi hayvanlarla karşılaşmak zorunda kalacaklarından hayatta kalmak için mücadele ederlerdi. İş birliği yapma ve gruplar halinde çalışma kabiliyeti diğer tüm canlılara hükmetmelerine yardımcı olmak için çok önemli bir faktördür. Her şeyi eski haline getirebilmek için zaten tüm teknik bilgiye sahip olurlardı ancak hayvan avlamak ve diğer büyük vahşi hayvanları yenmek için ilkel bir zihniyete girmeleri gerekirdi. Ancak az önce de bahsedildiği gibi iş birliği yapma yetenekleri bunu başarmalarına yardımcı olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
7
5
5
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CONALL

Hayvanların zarar görmesi dışında pek de bir sorun yok.

Psimaxwe

Böyle bir şey gerekiyor bence.

cinnet is coming

kontrolden çıkacak onlarca nükleer santralin yaratacağı felaketi göz ardı etmemek gerek