Görüş Bildir
Haberler
Her Yıl Rutin Olarak Moda Olup Bıkkınlık Getiren 10 Klişe Muhabbet

Her Yıl Rutin Olarak Moda Olup Bıkkınlık Getiren 10 Klişe Muhabbet

Nazmi Okbaz
11.11.2014 - 11:35 Son Güncelleme: 11.11.2014 - 15:55

Bence siz abartıyorsunuz.

Yılın belli zamanlarında artık gelenek haline gelmiş bazı muhabbetler vardır. Onların en çok olduğu bir aydayız. Onlarla ilgili bir inceleme yaptık ve sizlere bu listeyi oluşturduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her Kasım "Kasım'da Aşk Başkadır" muhabbeti

1. Her Kasım "Kasım'da Aşk Başkadır" muhabbeti

Ya arkadaş şunu anlayın artık Kasım'da ekstra bir şey olmuyor. Aşkı bulsak her ay güzel olacak da bulamıyoruz ki. Bulanlara da sorun hatta Kasım'da ekstra bir olay yok.

2. Ve yine Kasım'da vize haftası muhabbeti

2. Ve yine Kasım'da vize haftası muhabbeti

Her Kasım standart olarak yapılan muhabbetlerden biri de vize muhabbetleridir. Hatta görürsünüz bu dönemde bazı amatör gruplar vize şarkıları, amatör filmciler ise vize ile alakalı kısa filmler çeker. Ağalar yapmayın etmeyin. Okullar akademik tarih hazırlarken dönemleri iki adil parçaya bölüp vizeyi finali ona göre koyuyorlar. Keyfi bir durum değil. Tarihin başlangıcından beri böyle. Tunç devrinde de vizeler Kasım ayındaydı. Her sene yapmayın şu muhabbbeti artık.

3. Her Ramazan ayında oruç muhabbeti

3. Her Ramazan ayında oruç muhabbeti

Ramazan ayında oruç muhabbeti yapılacak tabi. Ama sosyal medya girdi gireli hayatımıza herkes bir teşhir peşinde. İşiniz gücünüz yoksa girin facebooka twittera kimler oruç tutuyor kimler tutmuyor şak diye anlarsınız. Ayrıca artık millet susuz geçirdiği saatleri, iftara kalan süreleri, bu süreleri geçirmek için bulduğu ilginç çözümleri de paylaşıyor. Bakın ne demiş Hz. Muhammed ; 'Senin dinin sana, benim dinim bana'.

4. "La bu pazartesi size ne etti?"

4. "La bu pazartesi size ne etti?"

Her pazartesi aynı terane. Her yerde pazartesiye edilmiş sayısız küfür görme şansınız var. La bu pazartesi size ne etti? Haftanın ilk günü olmaktan başka ne günahı var. Siz de cumartesi , pazar çok koşturup yorulmayın arkadaşım. Pazartesi günleri, diğer hafta içi günlerinden daha mı erken uyanıyorsun? O gün diğer hafta içi günlerden daha mı uzun mesai yapıyorsun fark ne yani? Niye bu kadar üzerine gidiyorsunuz garibim günün. Üstelik kendine ait bir ismi bile yok. Pazar'ın ertesi olarak isim koymuşuz hem üşengeçliğimizden. Vurmayın artık garibe, yazıktır.

5. Aralığın son haftası

5. Aralığın son haftası

Her Aralık ayının son haftası ortalama olarak aynı muhabbetler döner. 'Seneye görüşürüz' esprileri ve 'seneye görüşürüz esprisi yapanı vururum' esprileri. Bunu 8 yaşında başka bir arkadaşından duyup 13 yıl boyunca sıkılmadan yapan ve her defasında gülebilen arkadaşım var benim. Evet var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaz sıcaklarına ve sivri sineğe isyan

6. Yaz sıcaklarına ve sivri sineğe isyan

Bak bunun zaman aralığı çok geniş. Coğrafi bölgeye göre Mayıstan Eylüle kadar sürebilir. Aynı zamanlarda camlar pencereler açık yatıldığından haliyle gelip sokması gayet normal olan ki tüm yaşam felsefi bunun üzerine olan zavallı sivri sineklere de isyan edilir. Gerçi her yıl bu isyanlarda azalma oluyor. Klima alanların sayısı artıyor sanırım.

7. Sevgililer günü çilesi

7. Sevgililer günü çilesi

Olanlar için de çile, olmayanlar için de, hatta umurunda olmayanlar için bile çile. Her 14 Şubat öncesinde 'Acaba sevgilimden ayrılıp 14 Şubat'tan sonra tekrar mı barışsam?' fikrini ciddi ciddi düşünenler, '14 Şubatta sevgilime eldiven alacağım, çünkü çok üşüyor(um).' esprisini yapanlar ve '14 Şubat kapitalist düzenin oyunudur, Size daha fazla para harcatmayı amaçlar. Oyuna gelmeyin.' diyen benim gibi müzmin bekarlar çok görülür. Bu konuya daha fazla girmeyeceğim gözlerim yaşarıyor. :(

8. Mart ayında elinde mont dolaştıranlar

8. Mart ayında elinde mont dolaştıranlar

Her Mart ayında aynı sıkıntı. Mart ayı soğuk bir ay mı yoksa sıcak bir ay mı henüz kimse bilmiyor. Haliyle tedbiri elden bırakmayanlar, montunu da elinden bırakmıyor. Sonuç ise kollarda oluşan isilikler.

9. Kepli fotoğraf paylaşmayanı mezun saymıyoruz

9. Kepli fotoğraf paylaşmayanı mezun saymıyoruz

Her mezuniyet döneminde timelineımız kepli cübbeli fotoğraflarla doluyor. Alttan dersi olan, bütünlemelere kalmış olan, hatta dönem uzatan bile bu fotoğrafları paylaşıyor. Kimseye güven kalmadı kardeşim. Şimdi hanginiz mezun oldu açık açık söyleyin bakayım.

10. Her tatil döneminde ayak fetişistlerine gün doğuyor

10. Her tatil döneminde ayak fetişistlerine gün doğuyor

Arkadaş nedir bu ayak paylaşma merakı anlamıyorum. Ben kendi ayağımı paylaşmaktan utanırım mesela. Gerçi benim ayağık da ork ayağı gibi ama neyse konumuz o değil. Her tatil döneminde hem nerede tatil yaptıklarını göstermek için, hem de az da olsa kendilerinden bir parça (!) ekrana koymak için ayaklı çekilmiş fotoğraflar görürsünüz. Sanki ben ayaktan senin olduğunu anlayabileceğim de. Neyse...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
21
7
4
1
1
1