Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyin Ateş Pahası Olduğu Günlerde Hayat Kaliteniz Azalmadan Yüzlerce Lira Tasarruf Etme Rehberi Hazırladık!

etiket Her Şeyin Ateş Pahası Olduğu Günlerde Hayat Kaliteniz Azalmadan Yüzlerce Lira Tasarruf Etme Rehberi Hazırladık!

Hem standartlarınızı koruyup hem de birikim yapabilmek imkansız mı? Klişe önerileri bir kenara bırakın, deneyip onayladığımız tavsiyelerle bize kulak verin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kişisel ekonomimizin durumu malum, elinizdeki para muhtemelen istediğiniz şeyleri gerçekleştirmek için yetersiz.

srv.onedio.com

Ne kadar kazandığınız önemli değil, standartlarınız aynıyken yükselen fiyatlar sizi bir anda aşağı çekmeye yetiyor da artıyor. Bu yüzden iyi bir kişisel ekonomi planı hazırlamanız gerekiyor ki hayattan beklentilerinizi karşılarken bir yandan da cebinizdeki paranın uçup gitmesini önleyin.

Öncelikle temel mutfak kurallarıyla başlayalım. Yemek pişirirken fırın tercih ediyorsanız artık etmeyin.

Öncelikle temel mutfak kurallarıyla başlayalım. Yemek pişirirken fırın tercih ediyorsanız artık etmeyin.

Hem benzer lezzet hem de daha ucuz bir yöntem olan ocakta pişirmeye geçiş yapın, elektrik faturanızda gözle görülecek bir düşüş olacak, imkan varsa düdüklü tencere kullanın.

Daha da önemlisi artık dışarıdan yiyecek tüketme işini de bir kenara bırakın. Bu öneriyi duymaktan sıkıldıysanız size kendi yemeğinizi yapıp istediğiniz yere götürmeniz için yaratıcı bazı fikirler getirdik.

Katlanabilen yemek taşıma kaplarını araştırın, hem az yer kaplayacak hem de işiniz bittikten sonra çantanızda bir kitap gibi zararsızca duracak.

Katlanabilen yemek taşıma kaplarını araştırın, hem az yer kaplayacak hem de işiniz bittikten sonra çantanızda bir kitap gibi zararsızca duracak.

İkinci zorluk, çantamızda taşıdığımız yemeklerin bozulmasıyla ilgili. Makarna gibi hem soğuk hem sıcak tüketilebilecek yemekleri tercih edin, bol yeşillik kullanın ve bozulma riski olan her türlü malzemeden uzak durun. Böylece haftada birkaç gün yemeğinizi evden taşımak size ayda neredeyse 200 lira kazandırabilir.

Bunun yanında okulunuz yahut iş yerinizde yemekhane varsa sizin için işler biraz daha kolay olacak.

Devir minimalizm devri, sadeliği seçin. Yırtılmayan eşyanın yerine yenisini almayın.

srv.onedio.com

Yeni kıyafetler şüphesiz üzerinizde harika duracak ama geçen yıl aldığınız kıyafetin bu yıl bir benzerini almak için neredeyse iki kat daha fazla para ödeyeceğinizi unutmayın. Acele etmeyin ve etkili taktiği uygulayın: Kendinize iki ayda bir en acil ihtiyacınızı almak için şans tanıyın, böylece aylık tasarruf miktarınızı da hiçbir şey yapmadan artırmış olun.

Eski kıyafetler yeni kıyafetlere göre her zaman daha güzel görünür, bunu da unutmayın.

Diyete başlayın demiyoruz ama tüketiminizi az şekerli, bol proteinli gıdalara yoğunlaştırın.

Bunun bütçenize ne gibi bir etkisi olacak? Aslında çok basit, yüksek şeker oranına sahip ve karbonhidrat yoğunluklu gıdalar kan şekerinizde sürekli dalgalanmalar yaratarak doygunluk hissini baskılıyor. Böylece sürekli yemek, bir şeyler tüketmek istiyorsunuz. Sizi tok tutacak atıştırmalıklar için tuzsuz fıstık, kayısı veya muz tercih edilebilir. 

Ayrıca bir kural daha, aldığımız her şeyi eve depolayıp dışarı çıkarken çantamızda taşıyoruz. Marketten ucuza aldığımız her şey dışarıda çok daha pahalıya satılıyor ve marketten tek bir şey alıp çıkmıyoruz. Bu da yersiz bir masraftan başka bir şey değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katlanabilir su şişelerinden ediniyoruz çünkü su bile çok pahalı.

Katlanabilir su şişelerinden ediniyoruz çünkü su bile çok pahalı.

Her susadığımızda bir pet şişe satın almak hem doğaya ihanet hem de bütçeye zulüm. Günde 2 litre su içtiğinizi düşünürsek evden çıkarken doldurduğunuz 1 litrelik suyu bitirdiniz. Sonra? 

Taktik geliyor: Şayet okuldaysanız yemekhanede yemeğinizi yedikten sonra ücretsiz su tazeleme imkanınız mutlaka oluyor. Aksi halde konuk olduğunuz, ziyarete gittiğiniz kişilerin yanında ufak bir ricayla suyunuzu tazeleyin.

Günde 3-4 lira diye küçümsemeyin, ayda en az 100 liralık bir tasarruf bu!

Gelelim çay kahve işine. Artık tanımadığınız insanlar bile 'Evde yapıp götürün' tavsiyesini vermiştir, onu biraz güncellesek iyi olur.

Gelelim çay kahve işine. Artık tanımadığınız insanlar bile 'Evde yapıp götürün' tavsiyesini vermiştir, onu biraz güncellesek iyi olur.

Artık kendi demleme ünitesi olan termoslar satılıyor, klavye ajanlığıyla araştırma yaparsanız 100 lira altında bulunabiliyor. Taktik basit, taze çekilmiş kahvemizi yahut çayı internet üzerinden marketlere nazaran daha ucuza satın alıyoruz, bir de ufak poşete ihtiyacımız var. Her sabah evden çıkmadan o poşete çay yahut kahvemizden birkaç porsiyonda kullanabileceğimiz şekilde aktarıyoruz.

Sıcak su olan herhangi bir yerde termosumuzun demleme kısmına koyduğumuz kahveye biraz su alıyoruz demliyoruz ve 8-9 liraya satılan kahve kalitesine kendi yöntemimizle ulaşıyoruz. Tüm maliyetleri dahil edersek ayda en az 150 liralık bir tasarruf, hiç fena değil.

Son olarak, topluca alışveriş yapacağınız tarihleri doğum gününüze denk getirmeye çalışın.

srv.onedio.com

Yılda bir kez denk geliyor olabilir ama tüm yıl kullanacağınız bir malzemeyi alacaksanız işler değişiyor, çoğu marka doğum gününüzde size özel %20-25 indirim yapıyor ve böylece ihtiyacınız olan şeyleri o günde satın almak size hayli büyük bir kazanç sağlıyor.

Basit ama bu tekniklerle üç beş ay sonunda hayat standardınızda en ufak bir düşüş yaşamadan ufak bir tatil planlayacak kadar birikim yapmanız hiç de zor değil.

Sizin tavsiyeleriniz neler? Yorumları takipteyiz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
321
171
50
23
18
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
serhat akşahin

starbuckstan kahve içen insanların %95 i kahve çok sevdiklerinden veya alışkanlıkları olduğundan kahve almıyor sadece popilerizimmm.

zenithon

Kasa kasa götümüzdeki dondan da olacağız . Fedakarlığı yapması gerekenler ama yapmayanlar, sözüm size. Bizim yaşadıklarımızı yaşamadan ölmeyin. Cehenneme çev... Devamını Gör

rcpbyrm

adam götüne don alamıyor ama starbuckstan çıkmıyor dışarıda yemek yemeden duramıyor !