Görüş Bildir
Haberler
Her Şey Zihinde Başlar! Sağlıklı Beslenmek İsteyenlerin Okuması Gereken 10 Kitap

Her Şey Zihinde Başlar! Sağlıklı Beslenmek İsteyenlerin Okuması Gereken 10 Kitap

Sağlıklı yaşam sürmek isteyenlerin okuması gereken bir sürü kitap var. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken kitapları merak edenleri içeriğe alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karatay Sözü

1. Karatay Sözü

Canan Karatay'ın beğenilen kitaplarından biri olan Karatay Sözü, Karatay'ın merkeze insanı koyarak insanı bir bütün halinde ele aldığı felsefesini anlatıyor. Vücuda sağlıklı besinleri almanın önemine vurgu yapılan bu kitabı mutlaka okuyun.

2. Tahıl Beyin

2. Tahıl Beyin

Ünlü nörolog David Perlmutter tarafından yazılan Tahıl Beyin kitabı, karbonhidratların beyne nasıl zarar verdiğini anlatıyor. Karbonhidratların dikkat eksikliği, hiperaktivite, anksiyete, depresyon gibi birçok sağlık sorununa neden olduğunu ileri süren bu kitap, beyninizi sağlıklı hale getirmek için dört haftalık bir plan sunuyor.

3. Beynini Doğru Besle

3. Beynini Doğru Besle

Nöroloji uzmanı Banu Taşçı Fresko'nun beslenme ile ağrılar arasındaki ilişkiyi ele aldığı kitabında hastalıklarla baş etme yollarından da bahsediliyor. Beyni doğru besleyerek ağrılarınızın azalacağını ileri süren bu kitabı okuduğunuzda aydınlanma yaşayacaksınız.

4. Açlık Diyeti

4. Açlık Diyeti

Kalori hesabının artık anlamsız olduğunu ileri süren Açlık Diyeti kitabı bir sağlık devrimi yapmaya geliyor. Doğru bildiklerimizin yanlış olduğunu iddia eden bu kitap İç Hastalıkları Uzmanı Murat Balanlı tarafından yazılmış.  Bu kitapta kadim tıp geleneğinin 'Açlıkta şifa var' mottosu sürdürülüyor.

5. Uzun Yaşam İçin Fonksiyonel Bitki Bazlı Beslenme

5. Uzun Yaşam İçin Fonksiyonel Bitki Bazlı Beslenme

Beslenmenin hastalıklarla bağlantısı olduğunu öne süren bu kitap, kronik hastalıkları iyileştirmek için sağlıklı bir yaşam modeli üzerinde duruyor. Bitki bazlı beslenmeyle hastalıkların iyileşebildiğini anlatan bu kitap ile daha sağlıklı bir yaşam sizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Toprakla Beslenin

6. Toprakla Beslenin

Toprağın kirletilmesi sonucu hastalıkların ortaya çıktığını iddia eden Toprakla Beslenin kitabında son yıllarda tükettiğimiz işlenmiş gıdalar ve stres gibi nedenlerle bağırsaklarımıza verdiğimiz zarardan bahsediliyor. Ayrıca bu kitap, bağışıklık sistemimizin temeli sayılan bağırsaklarda yaşanılan her şeyin sağlığı etkilediği üzerinde duruyor.

7. Yemek Savaşları

7. Yemek Savaşları

Yemek Savaşları kitabı ne yediğimizi ve yediklerimizin nasıl üretildiğini araştıran bir kitap. Bu kitapta yiyecek ve yemek tartışmalarının tarihsel arka planına ışık tutuluyor. Mevcut gıda sistemini anlatan bu kitabı okuduğunuzda çok bilgileneceğiniz kesin.

8. İşlenmiş Gıda Yanılgısı

8. İşlenmiş Gıda Yanılgısı

ABD'nin Gıda Bilimi ve Teknolojisi profesörlerinden olan Robert L. Shewfelt, İşlenmiş Gıda Yanılgısı kitabında işlenmiş gıdalar hakkında detaylı bilgi veriyor. Anlaşılır bir dili olan bu kitap, işlenmiş gıdaları bilimsel bir bakış açısıyla anlatıyor. Gıda tüketim alışkanlıklarınızı değiştirmenize yardımcı bu kitabı mutlaka okuma listenize ekleyin.

9. Beslenmenizi Değiştirin

9. Beslenmenizi Değiştirin

Beslenme alışkanlıklarının değiştirilerek hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu iddia eden Beslenmenizi Değiştirin kitabında vücudun doğru besinleri aldığı takdirde sağlıklı kalmasının mümkün olduğu söyleniyor. Herkesin merak ettiği sorulara cevap veren bu kitapta sağlıklı yaşam için birçok öneri de bulunuyor.

10. Beslenme, Diyet ve Sağlık

10. Beslenme, Diyet ve Sağlık

Beslenme ve Diyetetik bölümünün birçok dersinde temel kaynak olarak kullanılan bu kitap uzman akademisyenler tarafından yazılmış. İçeriğinde beslenme, diyet ve sağlık ilişkisi, yaşam döngüsünde beslenme gibi konuların bulunduğu bu kitap beslenme konusunu merak edenler için temel kitaplardan biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın