Görüş Bildir
Haberler
Her Kadın Oyuncunun Hayatında En Az Bir Kez Duymuş Olduğu 11 Absürt Soru

Her Kadın Oyuncunun Hayatında En Az Bir Kez Duymuş Olduğu 11 Absürt Soru

Her ne kadar video oyunlarının cinsiyeti olmasa da bazı insanlar için bu meseleyi kabullenmek nedense biraz zor. Video oyunları ile içli dışlı kadın oyunculara sorulan, pek çoğu için duyunca ''bu da sorulmamıştır ya'' diyeceğiniz 11 soruya gelin yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boost'lattın mı?

Online oyunlarda sıkça karşılaştığımız bir soruların başında bu boost meselesi geliyor. Nedense kadın oyuncuların kendi yetenekleri ile oyunda ileri seviyelere gelebilecekleri pek düşünülmüyor.

2. Support musun?

2. Support musun?

Kadın oyuncular için kafada biçilmiş roller genelde takımın çatışmanın daha dışında kalıp diğerlerini destekleyen support rollerini üstlendikleri yönünde.

3. Oyun oynamayı kimden öğrendin?

Nedense kadın oyunculara oyunu hep birilerinin öğretmesi gerektiği düşünülüyor. Oyunlara kendi kendimize ilgi duymaya başlayıp öğrenebilmemiz genelin gözünde düşük bir ihtimal gibi görülüyor.

4. Abin mi var?

4. Abin mi var?

Kimden öğrendin sorusunun önünde ya da arkasında bir yerlerde mutlaka bu soru da gelir. Küçük yaşlardan beri oyun oynadığınızı söylerseniz mutlaka ev içinde abi gibi bir rol modeli örnek aldığınız düşünülür.

5. Yayın yapıyor musun? Kanalın var mı?

5. Yayın yapıyor musun? Kanalın var mı?

Eminiz ki bunu duyan erkek oyuncu sayısı kadın oyuncular yanında devede kulaktır. Bir kadın video oyunları ile ilgili olduğunu söylediğinde çoğu zaman yayın yapıyormuş gibi bir önyargı oluşuyor. Elbette pek çok başarılı kadın yayıncı olsa da çoğumuz da yalnızca eğlenmek için oynamaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sevgilin için mi başladın?

6. Sevgilin için mi başladın?

Elbette partneri ile eğlenmek için oyun oynamaya başlamış kadın oyuncular da vardır, tıpkı erkek oyuncuların da olabileceği gibi! Fakat bu soru bir kadın olarak gerçekten kendi hür iradenizle mi oyun oynamayı seçtiğinizi öğrenmeyi amaçlıyor daha çok.

7. Niye bu oyunu oynuyorsun? Bu oyun sana göre değil.

7. Niye bu oyunu oynuyorsun? Bu oyun sana göre değil.

Online oyunlarda kadın olduğunu bir şekilde belli eden her oyuncu bu soruyu hayatının bir noktasında kesinlikle duymuştur. Bu soru her zaman böyle de sorulmaz, küfür kıyamet hakaretler eşliğinde başınıza kakılır.

'Basit' bir örnek vermek gerekirse...

8. Neden konuşmuyorsun?

Online oyunlarda çoğu kadın oyuncu daha rahat bir oyun deneyimi için sesli sohbeti pek kullanmıyor. Çünkü kullanmaları durumunda tıpkı yukarıdaki örnekte olduğu gibi zorbalığa maruz kalabileceklerini biliyorlar. Konuşmaları durumunda ise bu soru yerini 'ilgi istediği için burada' algısına bırakabiliyor ve bu da bizi öteki maddemize götürüyor.

9. İlgi mi çekmek istiyorsun?

9. İlgi mi çekmek istiyorsun?

Hayır, yalnızca eğlenmek istiyoruz...

10. Gerçekten kadın mısın?

Rekabetçi online oyunlardan tutun da devasa MMORPG'lere kadar diğer oyuncularla ilişkide olunan her yapımda karşılaşılan sorulardan biri de bu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Niye oyun oynuyorsun?

Çoğunuzun bize inanmadığınızı biliyoruz beyler, ama gerçekten bu soruyu da sıkça duyuyoruz...

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
12
9
6
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Develop ER

düşük yaş grubu ve buna ek 20 li yaşlarda bilg. den başını kaldırmayan oyundan pornoya koşan bir tayfanın varlığı doğrudur ve bu tayfanın da tuhaf soruları v... Devamını Gör

Mehmet

ama gerçekten oyun oynamayı bir eğlence aracı olarak gören çok az kadın var. ve bunların büyük çoğunluğu şuan trend olan battle royal ve moba tarzı online oy... Devamını Gör

Can Gürbüz

Niye herkez beni kadın sanıyo sesimide kadına benzetiyolar oyunları seslide trolyapak için oynuyorum artık