Görüş Bildir
Haberler
Her Haliyle Sağlık Deposu Kişnişi Mutlaka Evinizde Bulundurmanız Gerektiğini Gösteren 12 Neden

Her Haliyle Sağlık Deposu Kişnişi Mutlaka Evinizde Bulundurmanız Gerektiğini Gösteren 12 Neden

Çayı, baharatı, yağı ve yaprakları; her biri ayrı sağlık deposu olan kişniş, maydanozgiller ailesinin bir üyesi. Hem çocuklar hem de yetişkinler için de oldukça besleyici.

Not: En doğru bilgi ve tüketim şekli için uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çiçek hastalığı tedavisinde etkili olabilir.

1. Çiçek hastalığı tedavisinde etkili olabilir.

Belirtildiği gibi kişniş içindeki esansiyel yağlar, antimikrobiyal, antioksidan, antienfeksiyöz ve detoksifiye edici bileşenler ve asitler bakımından zengindir. C vitamini ve demirin varlığı da bağışıklık sistemini güçlendirir.

2. İshali geçirebilen özellikteki içeriğe sahip.

2. İshali geçirebilen özellikteki içeriğe sahip.

Kişniş, sindirime yardımcı, karaciğerin ve bağırsakların düzgün işleyişi için gerekli olan borneol ve linalool gibi bileşenler içerir.Bir araştırma, kişnişte bulunan sineole, borneol, limonen, alfa-pinen ve beta-phellandrene gibi bileşenlerin hepsinin antibakteriyel etkiye sahip olması nedeniyle mikrobiyal ve fungal etkilerin neden olduğu ishalin giderilmesinde de faydalı olduğunu gösteriyor(K).

3. Ayrıca yüksek tansiyonu da düşürebiliyor.

3. Ayrıca yüksek tansiyonu da düşürebiliyor.

Araştırmalar kişnişin, hipertansiyona sahip kişilerde tansiyonun düşürülmesinde etkili olduğunu gösteriyor (K).

4. Vücudunuzdaki iltihabı yok eder, şişkinliği azaltır.

4. Vücudunuzdaki iltihabı yok eder, şişkinliği azaltır.

Düzenli beslenmeyle birlikte tüketeceğiniz kişniş, anti-romatizmal ve antiartritik özelliklere sahiptir, bu iki durumun neden olduğu şişliği azaltmaya yardımcı olur (K).

Böbrek fonksiyon bozukluğu veya anemi nedeniyle şişlik gibi durumlar için kişniş, aşırı suyun vücuttan atılmasını sağlamak için idrara çıkma konusunda etkili olabilir (K).

5. Kişniş yağını cilt bozukluklarını önlemede kullanabilirsiniz.

Kişnişin dezenfektan, detoksifiye edici, antiseptik, antifungal ve antioksidan özellikleri egzama, kuruluk ve fungal enfeksiyonlar gibi cilt bozukluklarını iyileştirmek için idealdir (K).

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Geçmeyen uçuklarınız için bir deneyin.

6. Geçmeyen uçuklarınız için bir deneyin.

Kişnişin içindeki uçucu yağların bir bileşeni olan Citronellol, mükemmel bir antiseptiktir. Ek olarak, diğer bileşenler ağızdaki yara ve uçukların kötüleşmesini engelleyen antimikrobiyal ve iyileştirici etkilere sahip. Kişniş genellikle tüm doğal diş macunu markalarında antiseptik bir bileşen olarak kullanılır. Hatta, diş macunu icadından önce, insanlar kötü nefesi azaltmak için kişniş tohumu çiğniyorlardı!

7. Alerjik etkileri azaltabilir.

Birçok çalışma kişnişin mevsimsel alerjilerin ve saman nezlesinin rahatsız edici etkilerini azaltabilecek güçlü anti-histamin özelliklerine sahip olduğunu göstermiştir. Yağı ayrıca bitkiler, böcekler, gıda maddeleri ve diğer maddelerle teması nedeniyle oluşan alerjik reaksiyonları azaltmak için de kullanılabilir (K).

8. Kolesterolü düşürür, kalp krizi riskini azaltır.

Linoleik asit, oleik asit, palmitik asit, stearik asit ve askorbik asit (C vitamini) gibi kişnişte bulunan asitler,  kandaki kolesterol seviyelerini düşürmede etkili(K).

9. Salmonella için güçlü bir antibiyotik.

Salmonella, dünyadaki gıda kaynaklı hastalıkların en tehlikeli sebeplerinden biridir. Kişnişin alışılmadık derecede yüksek dodekenal seviyeleri vardır, bu da salmonella bazlı hastalıkların tedavisinde güçlü bir antibiyotik olan doğal bir bileşik olarak kullanılabilir (K).

10. Kemikleri güçlendirir.

10. Kemikleri güçlendirir.

Kişnişte bulunan kalsiyum ve diğer esansiyel mineraller, osteoporozdan korunmanın yanı sıra kemik büyümesinin ve dayanıklılığın ayrılmaz bileşenleridir (K).

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Adet sancılarını azaltmada yardımcı.

Kişniş, doğal bir uyarıcıdır ve endokrin bezlerinden uygun salgılanmayı sağlayabilir. Bu hormonal etki, uygun adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur ve adet dönemindeki ağrıyı azaltabilir.

12. Gözlerinize de iyi bakar.

Kişniş, görme bozuklukları, maküler dejenerasyonun önlenmesi ve gözlerdeki baskı ve stresin azaltılmasında faydalı olabilecek antioksidanlar ve mineraller ile yüklenmiştir. Yapraklarda beta-karoten vardır, bu da gözü etkileyen bir dizi hastalığı önler ve yaşlanan hastalarda görme bozulmasının etkilerini bile tersine çevirebilir. Kişniş yağı bir dizi göz bakım ürününün hazırlanmasında yoğun olarak kullanılmaktadır.

Kişnişin faydalarından yararlanabilmek için yapraklarıyla mükemmel yemekler yapabilir, çayını içebilir ya da baharatıyla tabaklarınızı tadlandırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
GARİP BİR KULUM

kişniş yiyeceğime yavaşça ölürüm daha iyi

mldudikof

2020 ye 2 kala hala ot mot önerisi. Yahu yararlarını saymışsın bir de say bakalım zararlarını. Benim lise arkadaşım bunun tohumuyla zayıflayacağım diye az da... Devamını Gör

Bilge kayabaligi

Çerkesler için vazgeçilmez bir baharat