Görüş Bildir
Haberler
Her Gece Uyumadan Önce Uyku Yogası Yapmanın Hayatınızda Değiştireceği 9 Şey

Her Gece Uyumadan Önce Uyku Yogası Yapmanın Hayatınızda Değiştireceği 9 Şey

Sally Bloom
06.04.2023 - 12:03

Yoğun ve yorucu bir günün ardından vücudu dinlendirebilmek ve derin bir uykuya hazırlamak için iyi bir akşam rutinine ihtiyacımız vardır. Yoga, hem zihin hem de beden için sağladığı sayısız faydayla akşam rutinlerinin olmazsa olmazıdır. Gelin, sağlıklı bir uyku için uyku yogasının faydalarına birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bedeni gevşetir ve stresi azaltır

1. Bedeni gevşetir ve stresi azaltır

Yoga sırasında nefes egzersizleri ve meditasyon yapmak zihninizi boşaltır ve sakinleşmenize yardımcı olur. Ayrıca bedeninizi rahatlatır ve kaslarınızı gevşeterek stresi azaltır!

2. Güne enerjik başlarsınız!

Sadece 15-30 dakikanızı ayırarak yapabileceğiniz uyku yogası derin bir uyku çekmenize yardımcı olur. Sabahları çok daha dinç ve enerjik uyanırsınız! Enerjinizi daha da yükseltmek için sabah rutininize de yogayı ekleyebilirsiniz.

3. Ağrıyan kasları ve eklemleri rahatlatır

3. Ağrıyan kasları ve eklemleri rahatlatır

Özellikle gün boyu masa başında oturanlar için sırt ve boyun ağrıları kaçınılmazdır. Yoga sayesinde birkaç basit hareketle ağrıyan bölgelerinizi rahatlatabilir ve misler gibi uyuyabilirsiniz!

4. Hormonal dengeye yardımcı olur

4. Hormonal dengeye yardımcı olur

Yoga hormonların düzene girmesinde de oldukça faydalıdır. Yapılan araştırmalara göre 30 gün düzenli uyku yogası yapan Tip-2 şeker hastalarının glikoz seviyesinde düşüş gözlemlenmiştir. Ayrıca, düzenli uyku yogası yapmak adet döngüsünün düzene girmesine de yardımcı olur.

5. Doğru nefes almayı öğrenirsiniz!

Uyku yogasının hayatınızda değiştireceği en önemli şeylerden biri de doğru nefes almaktır. Nefes teknikleri ve meditasyon sayesinde nefesi doğru şekilde ve doğru sürede alıp vermeyi öğrenirsiniz. Başlangıçta biraz başınız dönebilir, ama merak etmeyin! Kısa sürede alışacak ve kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İç organlara masaj yapar

6. İç organlara masaj yapar

Yoga hareketleri kan dolaşımını artırır ve iç organlara adeta masaj etkisi yapar. İç organların oksijenle beslenmesine yardımcı olur. Böylece uyku süresince iç organlarınızın sağlıklı çalışmasını sağlar.

7. Duruşunuzu düzeltir

7. Duruşunuzu düzeltir

Yoga sayesinde duruşunuzu düzeltebilirsiniz. Yatmadan önce yapacağınız 15 dakikalık bir yoga omurganızı ve sırtınızı çalıştırarak duruşunuzu düzeltmenize yardımcı olur. Hatta uzun vadede yoga yapmak omurgayı uzatır ve daha uzun görünürsünüz!

8. Uyku döngünüzü düzenler

8. Uyku döngünüzü düzenler

Yoga sayesinde rahatlamış bedeniniz uykuya hazırdır! Her gün düzenli olarak uyku yogası yapmak uyku saatlerinizi düzenler, aynı saatler uyuyup uyanmanıza yardımcı olur.

9. Özgüveninizi artırır

Her akşam kendinize zaman yaratarak yoga yapmak, bedeninize iyi davranmak sizi mutlu edecek ve özgüveninizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Hadi siz de bu akşam kendinize bir iyilik yapın ve uyku yogasına başlayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın