Görüş Bildir
Haberler
Her Gece Çırılçıplak Uyumak ile İlgili Muhtemelen Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınız Gerçekler

Her Gece Çırılçıplak Uyumak ile İlgili Muhtemelen Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınız Gerçekler

Biliyoruz, yaz mevsimi geldiği anda uykular tam bir işkenceye dönüşüyor. Hem sağlığınız hem de rahat bir uyku çekmeniz için uzmanlar çıplak yatmanızı tavsiye ediyorlar. Sizler için The Sun'dan derlediğimiz bu içerikte çırılçıplak uyumanın birbirinden güzel faydaları yer alıyor. Gelin birlikte bakalım...

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/fabulous/906...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilo vermenize yardımcı olur.

Vücudunuz gece olduğu zaman daha soğuk olma ihtiyacı duyar, normal ısınıza göre 1 derece daha düşük olması, gece uykunuzu iyileştirir. US National Institutes of Health'de yapılan bir araştırmaya göre, gece boyunca vücudunuzun soğuk kalması metabolizmanızı hızlandırır ve bedeniniz sizi ısıtmak için daha fazla yağ yakar.

Ne kadar çok kahverengi yağ dokunuz varsa, insülin duyarlılığınız o kadar fazla olur. (Bu da bel yapınızın daha ince olduğu anlamına gelir.)

Flemenk bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, oda sıcaklıklarını 21 dereceden 15'e düşüren insanlar daha fazla yağ yakıyorlar. Bu da normal şartlarda günde 2000 kalori yakıyorsanız, ekstra 120 daha yakacağınız anlamına geliyor.

Daha dinç kalmanızı sağlar.

Tabii ki çıplak uyumanın tek avantajı kilo vermek değil. Vücut sıcaklığınızı 21 derecenin altında tutmak, vücudunuzdaki melatoninin düzgün çalışmasını sağlar. Uyku hormonu olarak da adlandırılan melatonin uyku düzeninizi korur ve en sağlıklı gece uykusuna yardımcı olur.

Melatoninin diğer bir faydası ise yaşlandırma karşıtı olmasıdır.

Melatoninin diğer bir faydası ise yaşlandırma karşıtı olmasıdır.

Yapılan araştırmalar, melatoninin cildinizin daha dinç ve kırışıksız olmasını sağlar. Uykuya daldığımız an vücutlarımız aynı zamanda büyüme hormonu salgılar. Bu hormon, sağlıklı kalmamız ve hastalıklardan korunmamız açısından çok önemlidir ve hücre yenilenmesine de yardımcı olur.

Daha az stresli olursunuz.

Daha az stresli olursunuz.

Uykuda olduğumuz sırada daha az stres hormonu salgılarız, özellikle saat 10 ve gece 2 arasında vücut derin uyku için hazırdır. Eğer bu saatler arasında uyanık olursanız, stres hormonu seviyeniz artacak ve hem sinirli hem de aç hissedeceksiniz. Bunun konumuzla ne alakası var demeyin, hemen açıklıyoruz. Gece çıplak uyduğunuz zaman daha derin bir uyku çekecek ve uyanmayacaksınız bu nedenle daha az stresli olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genital sağlığınız için de oldukça faydalı.

Genital sağlığınız için de oldukça faydalı.

Kadınlar açısından, çıplak uyumanın vajinanız için çok sağlıklı olduğunu biliyor muydunuz? İç çamaşırı ve pijama cinsel organınızın ısınıp terlemesine neden olur. Fakat çıplak uyuduğunuz zaman nefes alabileceği için terlemeyecektir. Jinekolog Dr Shazia Malik'e bu konuda şunları söylüyor: 'Ben sürekli hastalarıma gece olduğu zaman üzerlerindeki kıyafetleri çıkartmalarını öneriyorum. İç çamaşırının üzerine bir de pijama giyildiği zaman bakteri üreme ihtimali artıyor.'

Çamaşırsız uyumak sadece kadınlar için faydalı değildir tabii ki...

Stanford University'de yapılan bir araştırmaya göre, 12 ay boyunca çıplak yatan 500 erkekte sperm artışı görüldü.

Ve son olarak çıplak uyumak ilişkiniz açısından da faydalıdır.

Evet, çıplak uyumak partnerinizle yakınlaşmanızı sağlayacaktır. Cildiniz onun cildine temas ettiği durumda, aşk hormonu olan oksitoksin artacaktır...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
64
26
26
15
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?