Görüş Bildir
Haberler
Her Bireyin Henüz Çocukken Doğayı Korumak Adına Edinmesi Gereken 8 Alışkanlık

Her Bireyin Henüz Çocukken Doğayı Korumak Adına Edinmesi Gereken 8 Alışkanlık

Tuğba Erdem
07.02.2021 - 08:00

Doğadan üstün değil onun bir parçası olduğumuzu anlamamız lazım. Evimiz olan dünyayı kurtarmak için yapabileceğimiz şeyler hala var. 

Çok geç olmadan!

Kaynaklar:1 2 3 4

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Su tasarrufunu alışkanlık haline getirin.

İstanbul ilinde yaşayan 4 kişilik bir aile günde ortalama 500 litre su tüketmektedir. Azalan kaynaklar göz önüne alındığında çocuklarımıza yetecek kadar su kaynağımız yok. 

Diş fırçalarken musluk kapatmak, duş süresini azaltmak gibi alışkanlıklarla başlayabilirsiniz.

2. Geri dönüştürülemez plastik kullanımını azaltın.

Plastik atık, kirliliğin ana nedenlerinden biridir . Kullandığımız plastik miktarının çok azı geri dönüştürülebilir. Geri dönüştüremediğimiz kısım, çöplüklere veya en kötü durumda denize atılıyor .

Bazı uzmanlara göre, 2050 yılına kadar denizimizde balıklardan daha fazla plastik atık bulacağız. Sürdürülebilir fikir; plastikler yerine tekrar tekrar kullanılabilir ürünleri tercih etmek olacaktır.

3. Yeniden kullanım ve geri dönüşümü gündeminizde tutun.

Ürünlerin yenilerini satın almak yerine yeniden kullanmak (ister sahip olduğunuz şeyleri kullanmak için yenilikçi yollar bulun, ister başkalarıyla takas edin) enerji tasarrufu sağlamanıza, küresel ısınma emisyonlarını azaltmanıza ve Dünya'nın değerli kaynaklarını korumanıza yardımcı olur. Tek kullanımlık atıklar yerine yeniden kullanılabilir ürünler seçmek, atıkları azaltır ve aynı zamanda çöplükler üzerindeki yükü de hafifletir.

Ve mümkün olduğunda, kaynakları korumak için yeniden kullanılamayan istenmeyen öğeleri geri dönüştürün.

4. Ağaç dikmek sadece bir okul etkinliği olmasın.

En önemli sorunlardan biri olan hava kirliliğini azaltmanın en iyi yolu ağaç dikmektir. Ağaçlar karbondioksiti emer ve oksijen üreterek çevremizdeki havayı daha iyi hale getirir. Yılda yaklaşık 18 milyon dönümlük orman örtüsü yok edilmektedir.  Bu kaybın önüne geçmeli ağaçlandırmayı hayat rutini haline getirmeliyiz.

5. Elektiriği akıllıca kullanın.

LED ampuller % 90 daha az enerji kullanır. Faturalarınız azalacağı için paradan da tasarruf edeceksiniz. Işıkları kapatmayı ve ayrıca kullanmadığınız zamanlarda teknolojik cihazları kapatmayı hatırlamak da enerji tasarrufu sağlayacak ve elektrik üretmek için kullanılan kaynakları azaltacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gereğinden fazla kıyafetiniz olmasın.

Tüketim çılgınlığı her yeri sarmışken insanlar büyük firmaların da cesaretlendirmesiyle kullanmadığı kıyafetler alıyor. Bu kıyafetlerin doğaya faturası ise yüksek oluyor. Çöpe giden her kıyafet boşa harcanan doğal kaynaklar demek. 

Uzun süre kullanabileceğiniz organik ve kaliteli ürünler tercih edin. Kıyafetlerinizin geri dönüştürülebilir malzemeden yapılmasına dikkat edin.

7. Alternatif ulaşım yöntemlerini seçin.

Ulaşım, küresel ısınma ve kirliliğin en büyük kaynaklarından biridir. Araba kullanmak yerine yürüyün, bisiklet sürün veya toplu taşıma kullanın. Hava kirliliğini azaltacak ve iklim krizine katkıda bulunan emisyonların azaltılmasına yardımcı olacaksınız .

8. Doğal enerjileri tercih edin.

Fosil yakıt alışkanlığından kurtulmak; vahşi yaşamı kurtarmak, iklim değişikliğini yavaşlatmak ve topraklarımızı ve sularımızı korumak için çok önemlidir. Evinize güneş panelleri veya sıcak su için güneş enerjisi  kurmak, sizi hem yüksek faturalardan hem de karanlık bir gelecekten koruyacaktır.

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem İçin Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
10
5
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

20 yıl kandırıldığını, aldatıldığını, din adına sömürüldüğünü anlatamadıklarımıza mı bunları anlatacağız, öğreteceğiz, inandıracağız. Uyardığım bir çok insan... Devamını Gör

Elle Equip

This is great <a href="https://www.yanrestrength.com/dumbbell-and-kettlebell/">thank you for sharing</a>