Görüş Bildir
Haberler
Hepimizin Bir Kez Olsun Oynadığı, Bizleri Nostalji Trenine Bindirecek Farklı Türlerden 13 Oyun

Hepimizin Bir Kez Olsun Oynadığı, Bizleri Nostalji Trenine Bindirecek Farklı Türlerden 13 Oyun

'Bizler üçgen memeli Lara Croft'u saatlerce oynarken ne oldu da AAA oyun beğenmeyen nankörler olduk?' dedirtecek bu listemizde hepimizin bir kez olsun oynadığı mobil oyunları, tarayıcı ve PC oyunlarını toparladık. Gelin sizleri nostaljik bir yolculuğa çıkaracak bu 13 oyunu hep birlikte hatırlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Transformice

1. Transformice

Onlarca farenin arasında peyniri alıp yuvaya geri götürmeye çalışıyorduk Transformice'ta. Bir de şaman vardı, gereken haritalarda farelere yapılar kurarak yardım ediyordu. Oynayanlar burada mı?

2. FarmVille

2. FarmVille

Gecenin dördüne alarm kurdurup 'Aman ekinlerim çürümesin!' diye insanı Facebook'a sokan bir oyundu FarmVille. Popüler tarla simülasyonunun devam oyunları tek tek gelse de FarmVille eski günlerinden çok uzak.

3. Ateş ve Su

3. Ateş ve Su

Bir kişinin ateş oğlan, diğer kişinin ise su kadın olduğu bu co-op oyun hepimize keyifli saatler yaşattı. Ateş ve Su'nun hâlâ oynanan birçok devam oyunu da bulunmakta.

4. Angry Birds

4. Angry Birds

Çeşitli özelliklere sahip olan kuşları sapanla fırlatıp domuzların yapısını yıkmaya, domuzları öldürmeye çalışıyorduk Angry Birds'te. Oynamayan yoktur herhalde.

5. Haxball

5. Haxball

Oldukça basit mekaniklere sahip, minimalist, 2D bir futbol oyunu olan Haxball, bu basitliğine rağmen oldukça keyifli bir deneyim sunuyordu. Şahsen hâlâ ara sıra açıp oynarım, siz hatırladınız mı peki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Metin2

6. Metin2

Saatlerimizi gömdüğümüz MMORPG olan Metin2'yi oynamayan kalmamıştır. İnternet kafe zamanlarınızı hatırlayın!

7. Jetpack Joyride

7. Jetpack Joyride

Jetpack Joyride da listedeki diğer oyunlar kadar popüler olmasa da birçok kişinin hatırlayacağı, keyifli bir mobil oyun. Şimdi ikinci oyunuyla piyasada.

8. Half-Life

8. Half-Life

Half-Life, hem hikâyesiyle hem de çok oyunculu moduyla bizlere zamanında çok keyifli bir deneyim sundu. 10-15 kişilik lobilerde herkesin tek olduğu, internet kafede küfürlerin havada uçuştuğu deathmatch'leri, fırlatılan böcekleri, zıplamak için kullandığımız enerji silahını, can doldurma sesini ve daha nicesini kim unutabilir ki?

9. New Star Soccer (NSS)

9. New Star Soccer (NSS)

Sıfırdan başlayan bir futbol kariyerini oynatan NSS, saçmalıklarıyla ünlenmiş fakat bir o kadar da zevkli bir mobil oyundu. Kız arkadaşınızın tankınızı ödünç almak istemesi seviyesinde bir saçmalıktan bahsediyorum. NSS'nin devam oyunları şu an piyasada bulunuyor.

10. Counter-Strike 1.6

10. Counter-Strike 1.6

CS 1.6 aslında hâlâ oynanıyor, fakat nostalji listesi yapıp bu oyundan bahsetmemek olmazdı. Zira CS 1.6'da sadece Dust 2 ve Assault'ta kapışmıyor, aynı zamanda jailbreak ve surf gibi çeşitli modlarda saatlerimizi harcıyorduk. Sahiden, CS:GO'da aynı zevki alabilen oldu mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Knight Online

11. Knight Online

İnsanı hayattan koparan, nice yiğit delikanlının ortalamasını dibe çeken, bağımlılık yapan MMORPG'lerden biriydi Knight Online. Aman yanlış anlaşılmasın, birçok oyuncu harcadığı zamandan pişman değil.'Knight Online, hayat offline.' 

12. GTA: San Andreas

12. GTA: San Andreas

Dönemindeki oyunlardan 3-4 gömlek üstün olan, çıktığı zamanın en popüler eserlerinden olan GTA: San Andreas'ın hikâyesinin kalitesi tartışılamayacak düzeyde. Bununla birlikte GTA: San Andreas'tan ögeler de barındıran, GTA Online'ın öncülü sayılabilecek çok oyunculu Multi Theft Auto oyununu da az oynamamıştık. Keşke San Andreas'in remastered versiyonu oyunun adına leke kondurmasaydı!

13. Tomb Raider

13. Tomb Raider

Tomb Raider, ama şimdiki Tomb Raider değil. Savaşmaktan çok bulmaca çözmeye odaklı, üçgen memeli Lara Croft'lu, ilk oynadığımız Tomb Raider.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biri

böcek salan oç hanginiz lan? :)

Gordon Brown

elektrikliyi kim aldı 😁

Berkay Küçük

Agaaaa FarmVille geri verin nooluuur

Talha Şahin

Tomb raider 2 deki bulmacaları çözecem diye 3 hafta oynamıştım. Sonra defalarca oynadım. Şimdikilerle eski tomb raider alakası yok