Görüş Bildir
Haberler
Hepimizin Bayıla Bayıla İzlediği Efsanevi Yapımlarda Hakları Yenerek Yan Karakter Olmak Zorunda Kalan 15 Kişi

Hepimizin Bayıla Bayıla İzlediği Efsanevi Yapımlarda Hakları Yenerek Yan Karakter Olmak Zorunda Kalan 15 Kişi

Kumsal
18.12.2022 - 09:35

Neredeyse her filmde ana karakterin hikayesine katkıda bulunan yan karakterler vardır. Bu karakterler hikayeyi ilginçleştirmekle kalmaz, ayrıca ana karakterin hikayesini daha iyi anlamamızı da sağlar. Hele bazı yan karakterler var ki, ana karakterleri bile gölgede bıraktıkları oluyor. İçeriğimizde, hikayelerinin daha fazla anlatılmış olmasını dilediğimiz yan karakterleri sıraladık.

Dikkat: SPOILER içerir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alacakaranlık, Alice Cullen

Alacakaranlık filmi, sıradan bir lise öğrencisi olan Bella ve vampir Edward'ın romantik ilişkisini konu almakta. Seri, Edward'ın kız kardeşi Alice gibi dikkat çeken bir karaktere de sahip. Sizce de Bella'nın karakter gelişiminden ziyade Alice'inkini izlemek daha ilgi çekici değil mi? Alice, geleceği görebilen ve tahmin edilemez bir karakterken nasıl olur da hayatını merak etmeyiz?

2. Lord of the Rings, Sam

2. Lord of the Rings, Sam

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ana kahramanı Frodo Baggins olsa da pek çok izleyici Frodo'nun Sam olmadan bu denli başarılı olamayacağını düşünmekte. Orta Dünya'yı kurtaran kişinin aslında Sam olduğunu söyleyebiliriz. Hem kibar, hem cesur hem de sadık olan Frodo'nun içsel hesaplarında söylenecek doğru şeyleri çok iyi bilirdi.

3. Harry Potter, Draco Malfoy

Biliyorsunuz ki, Harry Potter serisi dünya çapında bir popüleriteye sahip. Milyonlarca insan Harry'nin maceralarını, kötü tarafla olan mücadelesini izlerken diğer karakterleri görmezden gelemedi. Bu karakterlerden biri de, Draco Mallfoy. Mesela, aynı hikayeyi bir de Draco'nun gözünden izlemek şahane olmaz mıydı? Hikayenin derinliğine sağlayacağı katkıyı da düşününce onun harika bir ana karakter olacağına inancımız tam.

4. Açlık Oyunları, Finnick Odair

4. Açlık Oyunları, Finnick Odair

Sizce de diğer popüler filmlerin aksine, Açlık Oyunları'ndaki her karakterin merak uyandırıcı bir havası yok mu? Hele de ikinci filmde tanıştığımız Finnick Odair, bir hayli ilginç bir karaktere sahipti. Capitol'un güç sahibi insanları arasında popüler olmasına rağmen, güçlü bir mevkiye gelebilecekken hasta kız arkadaşının yanında olmayı tercih etti. Kendini her şeyi elde eden, uslanmaz bir çapkın olarak gösterse de öyle biri değildi.

5. Guardians of Galaxy, Rocket ve Groot

5. Guardians of Galaxy, Rocket ve Groot

Filmde geçmişlerinden bahsedilince onların hayatlarını merak etmememiz mümkün değil. Laboratuvardan kaçtıklarından, suç işlediklerinden ve hatta hapse girip çıktıklarından bahsettiler. Bu maceralarını ayrıca izlemek sizce de keyifli olmaz mıydı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Brooklyn Nine-Nine, Gina Linetti

Geçtiğimiz yıl final yapan sevilen sit-com dizisinin tüm karakterleri ayrı bir komik olsa da listemize giren kişi Gina oldu. Dalgacılığı ve olaylara bakış açısıyla bizi güldüren bir karakter olan Gina, dizide karmaşık durumları çözmek için başvurulan kişi. Sezonlar ilerledikçe, karakter özünden uzaklaştırılmış olsa da onun hikayesini ayrıca izlemek ilginç olurdu.

7. Karayip Korsanları, Fintel and Ragetti

7. Karayip Korsanları, Fintel and Ragetti

Karayip Korsanları izleyen çoğu seyirci bu renkli ikiliyi hatırlar. Bu iki karakter pek bilgili olmasalar da komiklikleri ve Korsan Codex'e olan bağlılıkları göz ardı edilmeyecek derecedeydi. Bu yüzden bu iki enteresan korsanın etrafında dönen bir hikayeyi beyaz perdede izlemeyi çok isterdik :)

8. Friends, Gunther

8. Friends, Gunther

Friends'te ana karakterler dışında elbette başka ilginç karakterler de vardı. Bunlardan biri de şüphesiz 10 sezon boyunca Rachel'a karşılıksız bir aşk besleyen barista Gunther'dı. Onun hayatını da merak etmiyor değiliz. Dizinin başlarında, çekimleri arasında kafeyle ilgilenmek zorunda kalan bir televizyon oyuncusu olarak tanıtılmıştı. Sizce de onun hayatını, başarılarını, fiyasko seçmelerini, Rachel'a karşı hislerini ve kafedeki maceralarını anlatan bir dizi harika olmaz mıydı?

9. Avrupa Yakası, Burhan Altıntop

9. Avrupa Yakası, Burhan Altıntop

Türk dizi efsanelerinden Avrupa Yakası'nın gözde karakterini listeye eklemesek olmazdık. Diziye üçüncü sezon katılan Burhan karakteri diziye öyle bir ivme kazandırdı ki karakterin her sözü, her davranışı toplumda yerini buldu. Popüler kültüre sağlam bir iz bırakan Burhan'ın Avrupa Yakası'ndaki işinden önceki yaşamını merak etmiyor değiliz.

10. Interstellar, Dr. Mann

10. Interstellar, Dr. Mann

Filmde, insanların yaşaması için uygun bir yer olup olmadığını öğrenmek adına uzak bir gezegene gönderilen bilim insanı Dr. Mann'i Matt Damon canlandırmakta. Böylesine yalnız bir hayata hazır olmadığını anlayan karakter, koşullar yaşamaya elverişli olmadığı için insanları bu gezegene çekip onların gemileriyle kaçmaya karar verir. Eğer yapımcılar, kusurları olan bu gerçekçi karakter hakkında bir film yapmaya karar verirlerse seve seve izleyeceğimizi düşünüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Açlık Oyunları, Haymitch

Katniss ve Peeta'nın başlarda problematik görünen, sonrasında sınırlarını kaldıran akıl hocaları Haymitch'e bu listede yer vermezsek olmazdı. Şimdiye kadar onlarca Açlık Oyunları görmüş olan Haymitch hakkında kökenlerinden Açlık Oyunları mücadelesine kadar öğrenmek istediğimiz çok şey var!

12. White Collar, Mozzie

12. White Collar, Mozzie

Karizmatik suç makinesi Neal Caffrey'in en iyi arkadaşı ve asistanı olan Mozzie ise listemizdeki bir diğer isim. Kendisi başlı başında dahi bir suçlu. Ona odaklanan bir seri olsa ortaya çok iyi bir iş çıkacağına eminiz.

13. HIMYM, Tracy

13. HIMYM, Tracy

Ana karakterimiz Ted, dokuz sezon boyunca çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığını anlatır. Fakat bu uzun yolculukta, anne karakterini kısa bir süre izliyoruz. Tracy karakterini sadece bir sezonda tanımak mümkün müydü sizce? Dokuz sezon boyunca süren hikayenin temelinde bu karakter varken Tracy'nin hikayesinin daha fazla anlatılması gerektiğini düşünüyoruz.

14. The Good Place, Michael

Michael'i ilk sezonda İyi Yer'in yöneticisi olarak görürüz. Sempatik tavırlarıyla hiçbirimizi şüphelendirmeyen bu adam aslında ana karakterlerimize duygusal işkence etmek için sahte İyi Yer'i kuran kişidir. Dizi ilerledikçe gelişen ve değişen bir karakter olan Michael'ın önceki hayatını başka bir yapımda derinlemesine izlesek ne keyifli olurdu!

15. Yalan Dünya, Zerrin

15. Yalan Dünya, Zerrin

Listemizdeki bir diğer yerli karakter de, Gülse Birsel'in kaleminden. Yalan Dünya da Avrupa Yakası gibi birçok renkli ve farklı karaktere sahip bir yapımdı. İzleyicilerin, kendinden bir şey bulacağı bu karakterler arasında hazır cevaplığı ve kendine olan öz güveniyle Yalan Dünya'nın Zerrin'i de var. Hayatla ve kendisiyle barışık olan bu karaktere ait ayrı bir dizi olsa ne güzel olurdu. Hele de Bünyamin ile olan ilişkilerine genişçe yer verilen bir komedi dizisi yapılsaydı, sizce de harika olmaz mıydı? 

Peki, sizin en sevdiğiniz yan karakterler kimler?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
5
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lilithtrinity

gina yı mutlaka izlemek isterdim

Duran Uysal

3 ve 10