Görüş Bildir
Haberler
Henüz İnsanlar Tarafından İşgale Uğrayıp Doğası Harap Edilmemiş 14 Turistik Ada

Henüz İnsanlar Tarafından İşgale Uğrayıp Doğası Harap Edilmemiş 14 Turistik Ada

Bu içerikte yer alan 14 ada henüz insanoğlu tarafından tam olarak işgal edilmemiş ama yine de turistler için uygun olabilecek yerler. Eğer bir gün bu adalardan birine gitme fırsatı elde ederseniz lütfen ama lütfen buraların doğallığını kaybetmemesi için duyarlı davranın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Flores Adası, Portekiz

Nüfus: 3900

Eğer bir ada sahip olduğu çiçek bolluğu ile adlandırılıyorsa orası hiç şüphesiz olunması gereken yerdir. Flores Adası'nın volkanik yapılaşması ve Atlantik'in ortasında görece izole hali, onu, deniz ve gökyüzü arasında, yerlilerin denizden çıkarıp harikalara dönüştürdüğü mutfağı ile özel kılıyor. Volkanik tuzun inekler için harika bir yiyecek olduğunu da söyledikten sonra değinmeden geçemeyeceğiz, adada çiçekler var, gözlerine inanamayacağınız kadar çok çiçek!

2. Gili Adaları, Endonezya

Nüfus: 3500

Lombok açıklarında 3 Gili adası bulunmakta ve hepsinde otomobil ve motosiklet kullanımı yasak. Bu yasak adalarda motor gürültüsünün olmadığı anlamına geliyor. Her adanın kendine has bir karakteri var ama hepsinde samimi, saman damlı küçük kulübeler ve dalmak için mükemmel noktalar bulabilirsiniz. Deniz kaplumbağaları, kıyıya kadar gelen köpek balıkları ve hatta gemi batıkları sahil boyunca görebileceğiniz ilginç şeylerin sadece bazıları.

3. Ilha Grande, Brezilya

Nüfus: 5000

Ilha Grande turizme açılmadan önce cüzzamlıların karantinaya alındığı bir adaymış. Daha sonra katiller ve politik suçlular için hapishane olmuş. Devletin 90'larda hapishaneyi kapatmasından sonra sadece dünya üzerinde bir cennet olma görevini sürdürüyor.  Genç gezginler ve daha çok sırt çantası ile gezenler için mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri haline geldiğinden beri adanın merkezi daha meşgul bir hal aldıysa da hala sessiz, sakin, dingin yerlerini bulabilirsiniz. Yolunuz düşerse, Lopes Mendes Plajı'na gitmeden dönmeyin zira dünyanın en iyi plajı olduğu söyleniyor.

4. Isle of Skye, İskoçya

Nüfus: 10000

Feribottan inip de Isle of Skye'a adım attığınızda dikkatinizi çekecek ilk şey adanın ne kadar yeşil olduğu. Yeşilden kastımız gerçekten yeşil, göz alabildiğine! Genellikle her zaman var olan sis adanın zaten dramatik olan görüntüsünü daha da abartılı hale getiriyor. Yekpare kaya parçaları, yamaçlar, şelaleler sisle daha da dramatikleşiyor. Bir diğer dikkat çekici şey ise Kelt dilinin kullanım sıklığı. Ancak en dikkat çeken şey ise viski. Dünyanın en iyi damıtılmış viskilerini bu adada bulabilirsiniz. Hatta bir kez viskiyi fark ettiğinizde diğer şeyleri daha az fark edebileceğinizi söyleyebiliriz.

5. Isle Royale, ABD

Nüfus: 0

533 bin kilometrekarelik alanıyla Amerika'nın en büyük üçüncü adası olmasına rağmen adını muhtemelen adını hiç duymadınız. Bunun nedeni oraya giden insanların genellikle patronlarından ya da çalışma arkadaşlarından ya da birlikte oldukları kişilerden kaçma amacıyla gitmeleri bunu bir macera adası gibi anlatmayı tercih etmemeleri, saklı tutmak istemeleridir. Doğal bir park olan Isle Royale'in ortasındaki Superior gölü görülmeye değer. Bir kere gittiğinizde alıştığınız her şeyden uzaklaşmış olursunuz. Adada sadece vahşi hayat, yürüyüş parkurları ve kanolar var ve en güzel tarafı hiç kimse ama hiç kimse burada yaşamıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kanguru Adası, Avustralya

6. Kanguru Adası, Avustralya

Nüfus: 4400

Birkaç kelime ile Kanguru Adası: şarap, kangurular, plajlar ve plajlar... Adelaide'in güney batısındaki bu adalar kangurular için adeta bir mabet. Birçok şarap mahzenine ev sahipliği yapan ada kanguruları ile ve doğal formlu kayalıkları ile ünlü.

7. Koh Yao Adası, Tayland

Nüfus: 14000

Tayland'ın git gide artan bir turist trafiği var malum. Koh Yao Adası da bu turist trafiğinden nasibini alan Tayland adalarından. Bu adada manda nüfusu insan nüfusundan her daim daha fazla. Tırmanış yapabilir ya da bungalovlar ile dolu kıyılarında gezebilirsiniz.

8. Lampedusa, İtalya

Nüfus: 4500

İtalya'nın en güney ucunda bulunan bu ada bol kayalıklı bol mağaralı ve bol vadili. Aynı zamanda Akdeniz'in en derin mavisine ve dünyanın en güzel plajlarına da sahip. Adada bulunan Rabbit Beach'in TripAdvisor' tarafından 2013 yılının en iyi plajı seçilmesi hiç de sürpriz değil.

9. Little Corn Adası, Nikaragua

Nüfus: 1000

Siz sormadan söyleyelim, Küçük Mısır Adası'nın bir de büyüğü var. Büyük Mısır Adası'nın da 6000 nüfusu ile çok büyük olmadığını düşünürsek Küçük Ada gerçekten de küçük. Karayiplerde olup da medeniyetin henüz nüfuz etmediği nadir yerlerden. Hala ağaçlar delicesine büyümekte ve tüm iş yerleri yerlilerce işletilmekte. Araba yok, motosikletler yok ama üzülmeyin çünkü her yere sadece ayaklarınızın altında çimenleri hissederek yürüyerek ulaşabilirsiniz. Tüm adayı baştan başa yürümek sadece 1 saatinizi alacak.

10. Lopez Adası, ABD

Nüfus: 2200

Washington açıklarındaki San Juan Adaları'nın üçüncü en büyüğü olan Lopez Adası az bir nüfusa, çokça da doğaya sahip. Fok balıklarıyla dolu sahilleri bisiklet gezileri için de birebir. Ayrıca bu adaya 'dost canlısı ada' da denmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Miyako Adası, Japonya

11. Miyako Adası, Japonya

Nüfus: 55000

Serin Miyako Adaları Okinawa açıklarında bulunan astropikal bir ada fakat çok fazla bilinmiyor. Adada Japon turistlerle karşılaşmanız çok olasıyken Amarikalılarla ve Avrupalılarla konuşmadan günler geçirebilirsiniz. Aslında herhangi bir insanla konuşmadan da günler geçirebilirsiniz. Adanın beyaz kumlu sahilleri, devasa hindistan cevizleri ve dalış alanlarıyla sürreal bir Japon deneyimi yaşayacağınıza şüpheniz olmasın.

12. Raiatea / Taha'a, Fransız Polinezyası

12. Raiatea / Taha'a, Fransız Polinezyası

Nüfus: 17000

Raiatea ve Taha'a'nın bir zamanlar aynı ada olduğu sonradan ayrıldığına inanılmakta. Raiatea ve Taha'a Fransız Polinezyası'nı hayal ettiğinizde aklınıza gelen her şeydir; beyaz kumlu sahiller, sık ormanlar, berrak sular. Burada tek aklınıza getirmemeniz gereken kakao yağı kokusunu etrafa saçıp güneşlenirken buzlu içkilerini yudumlayan milyonerler olmalı. Otellerin yerinde bu adada saman çatılı bungalovlar ve kulübeler göreceksiniz. Adayı gönlünüzce gezip saklı tapınaklar bulabilir ya da yerlilerle oturup bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz zira duyduklarımıza göre hayatınızda yiyebileceğiniz en iyi deniz ürünü yemekleri bu adada.

13. Stewart Adası, Yeni Zelanda

13. Stewart Adası, Yeni Zelanda

Nüfus: 381

Dünya üzerinde penguenlerle yüzebileceğiniz kaç yer var? Stewart Adası bu yerlerden biri ve Yeni Zelanda'nın en büyük üçüncü adası. Adanın sadece bir tane büyük yerleşkesi var ve o da ormanların ve penguenlerin arasında kayboluyor. Penguenler bu adadaki tek kuş türü değil elbette. Albatrosları da bolca görebilirsiniz.

14. Streymoy, Faroe Adaları

14. Streymoy, Faroe Adaları

Nüfus: 22400

Streymoy’un en büyük yerleşim yeri Tórshavn'ın nüfusu, geçtiğimiz yüzyılda 100'e zor ulaşmaktayken birden 13000'e fırlamış ve İzlanda ve İskoçya arasında bulunan adaların en yüksek nüfuslusu olmuş. Fakat söylemek gerekir ki adadaki martı sayısı hala insan sayısından fazla. İnsan nüfusunun çoğu küçük köylerde yaşamakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
43
10
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

tamam artık oralara da el atarsak biter kesin insanoğlu elini doğada neye atıyosa orası bitiyo :((

Vedat BİŞKİN

Ben buralara gideyim hiç konuşmadan 100 yaşarım