Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Pervin Buldan İfadesinin Ardından Serbest

HDP'li Pervin Buldan İfadesinin Ardından Serbest

Onedio Medya
23.12.2016 - 09:21

 Meclis Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Buldan, Bakırköy Adalet Sarayı'nda ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP İstanbul milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Pervin Buldan, bu sabah saat 09.04'te gözaltına alındığını duyurdu.

Pervin Buldan resmi Twitter hesabından 'Gözaltına alındım' mesajını paylaştı.

Pervin Buldan resmi Twitter hesabından 'Gözaltına alındım' mesajını paylaştı.

Buldan'ın 'suçu ve suçluyu övmek ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında Bakırköy Adalet Sarayı'nda talimatla ifade verdiği, ifadesini verdikten sonra Bakırköy Adalet Sarayı'ndan ayrıldığı aktarılıyor.

HDP'li 12 vekil tutuklu

HDP'li 12 vekil tutuklu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eş başkanlar Yüksekdağ ve Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım’da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Demirtaş ve Yüksekdağ’la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü 9 Kasım’da tutuklanmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

11 Aralık'ta Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, 13 Aralık’ta ise Siirt milletvekili Besime Konca ve Diyarbakır milletvekili Çağlar Demirel tutuklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mrycgr

"Bu bir savaş, her iki taraftan da ölenler olacak." demişti kendisi. Bu sözüyle aklımdadır. Birde "Gidiyorsunuz ama bir gün buralara dönemeyebilirsiniz." San... Devamını Gör

Ankhe

Geberin leş kargaları, gerçi gözaltı muhabbetinde bile hükümetle iş birliği olması muhtemel..

Ankhe

Onlara her saniye beddua ediyoruz zaten özellikle belirtmeye gerek duymadım.

layd hamdiye

güzel bir haber :)) darısı diğer hainlere..

layd hamdiye

dünü bırakıp bu güne odaklanmazsan sorunu nasıl çözeriz.? dünkü hataları cezalandırma zamanımı şimdi.? vs. çok şey var ama klavyeden olmuyor.