Görüş Bildir
Haberler
HDP Komisyonu Terk Etti; Teklif AKP, CHP ve MHP Oylarıyla Geçti

etiket HDP Komisyonu Terk Etti; Teklif AKP, CHP ve MHP Oylarıyla Geçti

ATKN
02.05.2016 - 00:01 Son Güncelleme: 02.05.2016 - 17:46

Hakkında fezleke hazırlanan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için toplanan TBMM Anayasa Komisyonu ikinci toplantısını dün gerçekleştirdi. İlk toplantıdaki yumruklu kavganın ardından dün yapılması kararlaştırılan görüşmelerde yine kavga çıktı. Kavga nedeniyle toplantıya bir süre ara verildi. Verilen aranın ardından yeniden toplanan komisyonda CHP'li ve HDP'li vekiller görüşmelerin ertelenmesini talep etti. AKP ise devam edilesini istedi. Toplantının ertelenmesi talebinin reddedilmesi üzerine HDP'li vekiller komisyonu terk etti. Anayasa değişikliği AKP, CHP ve MHP'nin oylarıyla geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Al Jazeera Türk

AK Partili 316 milletvekilinin verdiği ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri TBMM Anayasa Komisyonu'nda tekme ve yumruklar eşliğinde yapıldı.

Komisyon, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin AKP'nin teklifini görüşmek üzere bugün saat 15:00'te ikinci kez toplandı.

Görüşmelerde yine AKP'li ve HDP'li vekiller arasında kavga çıktı.

Kavganın Adalet Bakanı'nın konuşması sırasında başladığı belirtildi.

Al Jazeera Türk muhabiri Didem Özel Tümer, 'Komisyonda geçen seferkinden de şiddetli bir kavga var. AKP ve HDP'li milletvekilleri yumruk yumruğa kavga ediyor. Adalet Bakanı'nın önceki toplantıda bazı danışmanların şiddete karıştığını söylemesi üzerine HDP'li Garo Paylan 'Hayır' diye bağırdı. Bu sırada HDP'li Ayşe Acer Başaran telefonu ile görüntü çekiyordu. Bir AK Partili milletvekilinin kendisine vurmaya yeltendiğini iddia etti. HDP'li Başaran'ın bağırarak tepki göstermesi üzerine bir anda kavga başladı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kavga anı CHP'li Ali Şeker tarafından baştan sona kaydedildi

Toplantıya 18:30'a kadar ara verildi.

Kavgada HDP'li Baluken'in omzu çıktı

Toplantı yeniden başladı, HDP ve CHP erteleme talep etti

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP ise görüşmelere devam edilsin dedi

Toplantının ertelenmesi talebi reddedildi, HDP'liler komisyonu terk etti!

Toplantının ertelenmesi talebi reddedildi, HDP'liler komisyonu terk etti!

HDP'li milletvekilleri, aranın ardından toplanan komisyonu ilerleyen saatlerde terk etti. HDP'li Mithat Sancar, 'Burada bir tiyatro oynanıyor. Bunun figüranı olmayacağız” dedi.

Komisyon toplantısına diğer partilerin milletvekilleri ile devam edildi.

Meclis koridorlarında 'Biji Serok Apo' sloganları

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'liler teklifin görüşüldüğü komisyonu 'Biji serok Apo' sloganlarıyla terk etti.  Milletvekilleri ayrıca 'PKK gerilla marşı' olarak bilinen marşı da söyledi.

HDP’liler ayrılırken AK Partili Metin Külünk de pencereyi açarak HDP’lilerin arkasından “Kahrolsun PKK, ırkçı faşistler” diyerek tempo tuttu.

Geçen hafta yapılan görüşmeler çıkan kavga nedeniyle ertelenmişti

HDP'li vekillerin komisyonu terk etmesinin ardından, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, AK Parti, CHP ve MHP'li vekillerin oylarıyla kabul edildi.

CHP'li Eren Erdem: AKP dokunulmazlık falan kaldırmıyor!

CHP milletvekili Eren Erdem görüşmeler sürerken attığı tweetlerde 'AKP dokunulmazlık falan kaldırmıyor. Bu işe dokunulmazlık kaldırıyor diyen yalancıdır. AKP, fezlekeleri işleme koyuyor. Geçici madde geçerse, geriye dönük fezlekeler işleme alınacak. Madde yürürlüğe girdikten sonra gelen fezlekeler kapsam dışı. Dolayısı ile bir milletvekili yargılanırken esasında dokunulmazlığı devam edecek. Sadece maddenin geçtiği güne kadarki fezlekeler işleme koyulmuş olacak. Diyelimki madde geçti, 1 hafta sonra bir AKP'li suç işledi, o yargılanamayacak. Çünkü onu kapsamıyor bu madde' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA, Al Jazeera ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
279
132
113
33
28
22
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Ahmet

Keşke size oy verenlerle beraber ülkeyi de terketseniz.

ykpcgln

götleri tutuştu

Pasif Kullanıcı

"Veremeyeceğimiz hesap yoktur" diyen insan-eşek kırmaları. İş ciddiye binince çırpınıyorsun! Hayırdır?