Görüş Bildir
Haberler
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: '14 Mayıs Milat Olacak'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: '14 Mayıs Milat Olacak'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılma davasına ilişkin AYM'ye yaptığı çağrıya tepki gösterdi. Sancar, 'Bırakın talimatları AYM’yi tehdit ediyor, açık ve net bir şekilde şantaj yapıyor. Artık anayasa diye bir şey kalmadı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu seçimlere ağır bir siyasi tecrit koşullarında giriyoruz'

'Bu seçimlere ağır bir siyasi tecrit koşullarında giriyoruz'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Sancar, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, 'Bu seçimlere ağır bir siyasi tecrit koşullarında giriyoruz. HDP başta olmak üzere tüm demokratik toplumsal muhalefet her gün yeni saldırılarla karşı karşıya bırakılıyor. Bu kez iktidarın atı alıp Üsküdar'ı geçmesi o kadar kolay olmayacak. Atı da Üsküdar'ın yolunu da bulamayacaklar. HDP olarak hedefimiz Meclis’i en geniş katılımlı tüm renklerin halkların, inançların temsil edildiği bir platforma çevirmektir. 14 Mayıs bir milat olacaktır. Halkların miladı olacaktır. Gün bizim güneş bizim, göğsümüzde ateş bizim el ele olduğumu bu güzel ülke bizim, dün bizim yarın bizim, inşa edeceğimiz yeni yaşam bizim, hasrete vurduğumuz mayısta haziranda gülmek bizim.'

'HDP’nin kapısına kilit vurulsun' diyor. Tonlarca kilit getirseniz hepsini açarız biz'

'HDP’nin kapısına kilit vurulsun' diyor. Tonlarca kilit getirseniz hepsini açarız biz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'HDP'nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi'nin davayı sulandırması doğru değildir' sözlerine yanıt veren Sancar, 'Bugün iktidarın küçük ortağı buradan esti gürledi yine. AYM’ye talimatlar gönderiyor. Bırakın talimatları AYM’yi tehdit ediyor, açık ve net bir şekilde şantaj yapıyor. Artık anayasa diye bir şey kalmadı. Apaçık bir şekilde Anayasa’yı ihlal etme bırakın ihlal etmeyi ayaklar altına alma konusunda en ufak bir çekinceleri yok. Çünkü kurtuluşları hukuksuzluktadır, zorbalıktadır. AYM’ni tehdit ediyor diyor ki ‘Eğer bu kararı derhal HDP aleyhine almazsanız hainsiniz.’ Şimdi yargıya bundan daha açık tehdit olabilir mi? Bu sadece MHP’nin söylemi olarak anlaşılmamalıdır. Bu iktidarın politikasıdır. O nedenle yapılan her şey birlikte yapılmaktadır, hesabını da halka birlikte verecekler. 'HDP’nin kapısına kilit vurulsun' diyor. Biz anahtar partiyiz diyoruz onlar kilit diyor. Tonlarca kilit getirseniz hepsini açarız biz'' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın