Görüş Bildir
Haberler
HDP '128 Can Kaybı' Açıklamasının Hatalı Olduğunu Açıkladı ve Özür Diledi

HDP '128 Can Kaybı' Açıklamasının Hatalı Olduğunu Açıkladı ve Özür Diledi

Batuhan
13.10.2015 - 14:58

HDP, Ankara'da resmi rakamlara göre 97 kişinin öldüğü bombalı saldırı hakkında '128 kişinin öldüğü' bilgisinin hatalı olduğunu açıklayarak, kamuoyundan özür diledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Basın Bürosu’ndan, Ankara’da yaşanan bombalı saldırı hakkında açıklama yapıldı. “Düzeltme ve özür” denilen açıklamada, daha önce HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da ifade ettiği ölenlerin sayısının hatalı olduğu belirtildi.

Demirtaş ne demişti?

Yapılan açıklamada, “11 Ekim Pazar günü Kriz Masamızın verilerine dayanarak paylaştığımız bilgi notunda, Barış Mitingi Katliamı’nda 128 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği bilgisini vermiştik. Katliamın ardından sağlık kurumlarından ve başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere resmi mercilerden bilgi alınmasında yaşanan sıkıntılar ve engeller, farklı kurumlardan Kriz Masamıza ulaşan listelerin birleştirilmesinde karşılaşılan zorluklar, kendisinden haber alınamayanların varlığı, Adli Tıp’taki numaralandırma sistemi ve cenazelerin beden bütünlüğünde karşı karşıya kalınan durum, tam kayıp sayısını açıklamayı zorlaştırmış, verdiğimiz sayılarda hata olduğu anlaşılmıştır. Bu hata nedeniyle kamuoyundan ve halklarımızdan özür diliyoruz” denildi.

“Büyük bir acı yaşanırken, kamuoyunu aydınlatma amacıyla yaptığımız bilgilendirmedeki hatayı kendi siyasi çıkarları için kullanan çevreleri ise kınıyoruz” denilen açıklamada, “Kriz Masamız; savcılık, sağlık kurumları, mitingi düzenlemiş olan kurumlarla, kayıp ve yaralı yakınlarıyla sürekli iletişim halinde olarak elimizdeki verilerin güncellenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hususta karşılaştığımız en önemli sıkıntı, Sağlık Bakanlığı’nın elindeki bilgileri paylaşmamasıdır. Bunun da ötesinde, hastane başhekimlerine veri vermeme yönünde kesin bir talimat iletilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın kamuoyunun bilgi edinme hakkının engellediği belirtilen açıklamada, “Böylesi kritik bir anda kamuoyunun bilgi alma hakkını engelleyen Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulamasını da kınıyoruz” denildi.

Açıklamada son olarak “Halklarımızın barış iradesine yönelik saldırıda can kayıplarımızın daha fazla artmamasını ve kimlik tespit ile cenaze defin işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını diliyoruz. Bu vesileyle halklarımıza ve barıştan yana tüm insanlığa tekrar başsağlığı, kaybettiğimiz canlara rahmet diliyor ve onların anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

HDP Basın Bürosu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0