Görüş Bildir
Haberler
Hazırsanız Uzayın Derinliklerine Gidiyoruz! Uzay ve Gezegenlerle İlgili 13 Harika Belgesel

etiket Hazırsanız Uzayın Derinliklerine Gidiyoruz! Uzay ve Gezegenlerle İlgili 13 Harika Belgesel

İçinde bulunduğumuz uzay ve uzayı paylaştığımız diğer gezegenleri düşünmek bile heyecanlanmamızı sağlıyor. Bilmediğimiz ve keşfetmediğimiz birçok bilginin olduğu bu alanlarla ilgili belgeselleri izleyebilirsiniz. Sadece sözlü anlatım değil, aynı zamanda görsel sunumların yer aldığı bu belgeseller sayesinde bilgilenirsiniz. Büyülenmek istiyorsanız izlemeniz gereken belgeselleri söylüyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Cosmos: Bir Uzay Serüveni (Cosmos: A Spacetime Odyssey)

Neil deGrasse Tyson'ın akıcı anlatımı ile uzayın içerisinde dolaşmaya hazır mısınız? Dünya'nın nasıl oluştuğu ve insanların gelişiminin nasıl safhalardan geçtiğini bize sunuyor. Bunun yanı sıra yıldızlara, gezegenlere, karadeliklere değiniyor. Görsel bir şölen sunan bu belgesel sayesinde evreni keşfedebilirsiniz.

2. Evren (The Universe)

Evren ile ilgili bilmediğiniz birçok şey var... Bunları öğrenmek için başvuracağınız bir belgesel ile karşınızdayız. Geniş bir şekilde evreni alan bu belgesel sizi gezegenden gezegene dolaştırıp yıldızların büyülü yapısını sunuyor. Dikkat, belgeselin güzelliğinden uzayın derinliklerinde kaybolabilirsiniz!

3. Uzay Belgeseli (Space Documentary)

Zor koşullar altında parlak zihinlerin keşfettiği şeyleri sunan bu belgesel ile biz de uzayı keşfedebiliriz. İzlerken nasıl bir yerde yaşadığımızı görebilir ve değişik ruh hallerine girebilirsiniz. Boşuna 'büyülenmek' kelimesini kullanmıyorum...

4. Kozmos: Carl Sagan'la Bir Yolculuk (Cosmos: A Personal Voyage)

Meşhur astrobiyolog Carl Sagan'nın Kozmos kitabının göresel hale getirilmesi ile oluşturulmuş bu belgesel size hayatı ve gerçekliği sorgulatacak. Küçük Prens misali gezegenleri gezerek sorular soracaksınız ve evrenin içerisinde süzülecek siziniz. Ne demiş Carl Sagan 'yıldızları düşünen yıldız malzemesiyiz'!

5. Gezegenimiz (Our Planet)

Dünya'dan çok uzaklaşmadan ilerleyen bir belgesel ile geldik. Dünya'da sürüp giden yaşamın uzaydaki ilerleyiş ile bağlantısını bize sunuyor bu belgesel. Nerede yaşadığımızı daha net bir şekilde görebildiğimiz ve yine görsel bir şölenin hakim olduğu bir belgesel.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Güneş Sistemi'nın Sırları (The Planets)

Güneş sisteminin ve gezegenlerin oluşumlarını bize detaylı bir şekilde sunuyor. Patlamalar, dağılmalar, birleşmeler, çekimler ve tekrar ayrılmalar... İlk başta gaz halindeki gezegenlerin zaman geçtikçe nasıl karı hale geldiğini uzun ve detaylıca anlatıyor. Belgesel anlattıkça sizin gözleriniz heyecandan iyice açılıyor!

7. Yıldızlara Doğru (Towards the Stars)

Uzayın nasıl keşfedildiğini ve bu aşamada ne gibi sıkıntılar çekildiğini gösteren bil belgesel ile karşınızdayız. Teknik olayları da içeren bu belgesel ile keşif süreci görebilirisiniz. Bu belgesellerin çekilmesini sağlayan ve bizim ufkumuzu genişlemesine yardımcı olan muazzam insanların işlerini görüyorsunuz.

8. Mars: Kızıl Gezegene Yolculuk (Mars: Inside Space X)

Space X'in yaptığı yolculuğu gösteren bu belgesel hem teknik ilerlemeleri hem de Mars'ın nasıl bir gezegen olduğunu bize aktarır. Mars'tan gelen fotoğraflarla ne kadar heyecanlanmıştık! Bu heyecanın yaşatanların ne gibi yollardan geçtiğini görmek istiyorsanız bu belgeseli izlemelisiniz.

9. Ay'a Dönüş (Return to The Moon)

Romantik kişilerin vazgeçilmezi... Şiirlere konu olan, gece görünüşü ile bizi büyüleyen canım Ay'ımız... Ay'a ilk ayak basmadan sonra tekrar nasıl gidildiğini ve orada neler yapılabileceğine dair yapılan planları ya da hedefleri bize aktaran bir belgesel.

10. Kara Delikler ve Evrendeki Gizemler (Black Holes and the Universe's Mysteries)

Keşfedilmemiş ve gizem içerisinde kalmış birçok şey var. Evrene bakıldığında neyin nasıl işlediğini hemen anlamıyorsun. Mesela kara delikler... Enerji dolu olan bu alanları keşfetmek çok zor. Bu belgesel sayesinde biraz da olsa gizemler açığa çıkıyor ve çözülmesi gereken başka gizemler aktarılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Uzay Yolculuğu: Geleceğin Görevleri (Space Travel: Future Missions)

Geçmişte uzayın keşfedilmesi adına neler yapıldığının anlatılmasının yanı sıra gelecekte ne gibi şeyler yapılacağının da planlanması gerekiyor. Bu belgesel sayesinde ileride neler yapılabileceğini görebilir ve araştırmacılardan biri gibi hissedebilirsiniz.

12. NASA'nın En Büyük Görevleri (NASA's Greatest Missions)

NASA'nın neler keşfettiğini biliyor musunuz? Bu sorunun cevabı hayır ise hemen bu belgeseli izleyin! Uzayı keşfetmek için ne gibi çalışmalar yaptıklarını görebilirsiniz. Büyük hedefleri olan insanların bu hedeflere ulaşmak için büyük işler yaptığını gördükçe ilhamla dolacaksınız.

13. Galaksiler ve Evrende Yaşam Arayışı (Galaxies and the Search for Life in the Universe)

Sınırsız ve sonsuz bir alandan bahsediyoruz. Kendi galaksimizin dışında başka galaksiler de var. Bunu aktaran belgesel yaşamın sadece bizin galaksimizde ve Dünya'da mı olduğu sorusunu sorarak yola çıkıyor. Bu yolu bize sunarak belgesel haline getiriyorlar. Biz de yol arkadaşı olalım!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın