Görüş Bildir
Haberler
Hazine, Otelleri Uyardı: Döviz İşlemi Yapan İşletme Kapanır!

Hazine, Otelleri Uyardı: Döviz İşlemi Yapan İşletme Kapanır!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yazın yabancı turistleri ağırlarken gelebilecek taleplere ve yapılabilecek döviz alım satım işlemlerine dair düzenlemeyi hatırlatarak, 'yetkisiz' sayılarak turizm işletmelerinin bu döviz alım satımı yapması halinde 6 aya kadar 'faaliyet durdurma' cezası alacağını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Otel hizmetine dahil değil!

Otel hizmetine dahil değil!

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, 'Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Tebliğ' uyarınca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü tarafından, turizm sektör birliklerine gönderilen yazıda, son dönemde bazı otel, pansiyon gibi işletmelerde yetkisiz döviz alım satım işlemleri yapıldığına dair duyum alındığı ve internet üzerinden de bu işlemler için 'otel hizmeti'ne dahil olduğu ibaresine rastlandığı bildirilerek uyarıda bulunuldu.

Cezalar mağduriyet oluşturur!

Cezalar mağduriyet oluşturur!

Gerçek yada tüzel kişilerin ticari amaçlı döviz işlemi yapması için 'Yetkili Müessese Faaliyet Belgesi' bulunması gerektiği hatırlatılırken, yetkisiz bir şekilde dolar alım-satımı işlemi tespit edildiği takdirde mevzuat hükümleri uyarınca işletmenin tüm faaliyetlerinin 1 aydan 6 aya kadar durdurulacağı belirtildi. Faaliyeti durdurulan işletme tekrar açıldığında ise işlem yeniden yapılırsa sürekli kapatılacağı konusunda da uyarı yapıldı.

Bu cezaların otel, pansiyon gibi işletme konuk ya da müşterileri için mağduriyet oluşturacağına dair hatırlatma yapan Bakanlık, işletmelerin uyarılmasını istedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

Bu doğru bir işlem. Yapmaması gerekiyor, döviz büroları var zaten