Görüş Bildir
Haberler
Hazine Bakanı Nureddin Nebati'nin 'Çarpılan Küçük Yatırımcı Oldu' Sözleri Tartışılıyor

Hazine Bakanı Nureddin Nebati'nin 'Çarpılan Küçük Yatırımcı Oldu' Sözleri Tartışılıyor

Dolar/TL'nin 18'e kadar çıkmasını bekleyip ardından açıklanan yeni formülle düşürülmesi sonrası 'Çarpılan küçük yatırımcılar oldu' diyen Hazine ve Maliye Bakanı, bu sözleri nedeniyle tepkilerin hedefinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son birkaç ayda Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında hızla değer kaybetmesi, birikimlerini korumak isteyen vatandaşların dövize yönelmesine neden oldu. Merkez Bankası'nın peş peşe gelen faiz indirim kararlarının ardından Türk Lirası hızla erirken dolar ve euro'da tarihi seviyeler görüldü.

Hükümet, 'Türkiye Ekonomi Modeli' adını verdiği politikada kararlı olduğunu vurgularken dolar 18'i, euro ise 20 TL'yi geçti.

Erdoğan açıkladı, döviz kurları geriledi

Erdoğan açıkladı, döviz kurları geriledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Aralık Pazartesi akşamı kabine toplantısı sonrası 'Kur korumalı TL vadeli mevduat' formülünü duyurunca döviz kurları hızla geriledi. Yeni formülün işe yarayıp yaramayacağı tartışmaları sürerken dolar kasım ayı ortalarındaki 11 Lira seviyelerine geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün NTV'de katıldığı canlı yayında 'Dövizdeki köpükten yanan küçük yatırımcı oldu. Aklı başındaki bir finansör Türkiye’de bu işlerin bir şekilde döneceğini bilir ama çarpılan küçük yatırımcılar oldu.' dedi.

Nebati'nin bu sözlerinin ardından sosyal medyada pek çok kişi 'Dolara müdahale için neden 18'i görmesi beklendi?' diye sordu ve küçük yatırımcıyı çarpanın bizzat hükümet olduğunu savundu.

Nebati'nin o açıklaması 📹

Nebati'nin sözlerine gelen tepkilerden bazıları 👇

Nebati'nin sözlerine gelen tepkilerden bazıları 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Sözcüsü Öztrak da yaşananlara "Yapılan, köpüğü almak değil milleti çarpmak" diyerek tepki gösterdi. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
42
14
11
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
......

Böyle saça böyle tarak, böyle halkada böyle yaprak. Ses çıkarmamaya devam edin bakalım sonu nereye gidicek.

Yok ismim

Amk ülkesinde makamının hakkını veren bir tane adam yok.

Zeynep

Artık hiçbir şeye şaşırmam diyorum, yine öyle bir şey söylüyorlar ki ağzım açık kalıyor. Bu kadar mı nefret ediyorsunuz halktan. Millet üç kuruş parasını değ... Devamını Gör