Görüş Bildir
Haberler
Hayvan Hakları Savunucuları Kazandı: Güney Kore'nin En Büyük Köpek Mezbahası Kapatıldı

etiket Hayvan Hakları Savunucuları Kazandı: Güney Kore'nin En Büyük Köpek Mezbahası Kapatıldı

Yasin Arslan
23.11.2018 - 19:21 Son Güncelleme: 24.11.2018 - 08:53

Her yıl bir milyon köpeğin yenilmek için kesildiği tahmin edilen Güney Kore'de yetkililer, ülkenin en büyük köpek mezbahasını kapatma kararı aldı. Ayrıca hayvan hakları savunucuların yıllardır verdiği mücadele sonucu boşaltılmaya başlanan Seongnam kentindeki Taepyeong-dong kesimhanesinin parka dönüştürüleceği açıklandı.

BBC Türkçe'in aktardığına göre, Güney Kore'de her yıl 1 milyon köpek yenmek için mezbahalarda kesiliyor. Hayvan hakları savunucuları ise bu geleneğe son verilmesi için kampanyalar yürütüyor. Son yıllarda hızlanan bu kampanyalardan bir sonuç alınmaya başlandı ve ülkenin en büyük köpek mezbahası için kapatılma kararı alındı.

'Köpek eti endüstrisinin çöküşü hızlandı'

'Köpek eti endüstrisinin çöküşü hızlandı'

Mezbahaların kapatılması ve köpek etinin yenmesinin engellenmesi için çalışmalar yürüten Kore Hayvan Hakları Savunucuları (KARA), hükümetin aldığı kapatma kararını 'tarihi bir an' olarak yorumladı ve şöyle devam etti:

'Ülkedeki diğer köpek mezbahalarının da kapanmasının yolu açıldı ve köpek eti endüstrisinin çöküşü hızlandı.'

Kapatılan Taepyeong-dong mezbahasında yüzlerce köpek bulunuyordu. Köpekler elektrik verilerek öldürülüyor, tıraş ediliyor ve kesiliyordu.

Kapatılan Taepyeong-dong mezbahasında yüzlerce köpek bulunuyordu. Köpekler elektrik verilerek öldürülüyor, tıraş ediliyor ve kesiliyordu.

Köpek etine karşı yürütülen protestolar ise ülkede son yıllarda etkisini gösterdi ve köpek eti servis eden restoranların sayısı da azaldı. Başkent Seul'da eskiden sayısı 1500'ü bulan köpek eti restoranlarının sayısı 2015'te 700'e kadar düştü.

Güney Korelilerin yüzde 70'i köpek eti yemiyor.

Güney Korelilerin yüzde 70'i köpek eti yemiyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre de Güney Korelilerin yüzde 70'i köpek eti yemiyor ve yüzde 40'ı köpek eti tüketiminin yasaklanmasını savunuyor. Ancak ankete katılanların yüzde 65'i köpeklerin daha düzgün şartlarda yetiştirilip kesilmesini destekliyor.

Ülke nüfusunun beşte biri de evcil hayvan olarak köpek besliyor.

Ülke nüfusunun beşte biri de evcil hayvan olarak köpek besliyor.

Ülkede köpek eti üretimine dair bir yasa bulunmuyor. Hayvan hakları savunucuları da son yıllarda köpek çiftliklerine girerek köpekleri serbest bırakma eylemleri yapıyordu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
606
151
78
46
26
17
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alican Türkkollu

İneğe, koyuna ses etmeyip köpek yenmesin diye imza toplayan hayvanseverler ikiyüzlüdür. Toptan tüm hayvanların kesilmesini yasaklamak isteyenler de vegan-vej... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Şimdişöyle bir şey vardır ki izim yediğimiz kuz,inek gibi hayvanlar vahşi doğada bir gün bile hayatta kalamazlar lakin köpek ve kediler hem hayatta kalma uzm... Devamını Gör

pofuudk20

boğazlarında kalsın inşallah geberirsiniz yazık kaç hayvanı telef etti orospu çocukları

Pasif Kullanıcı

Vejeteryan değilseniz susmanız gerekiyor. Önünüze gelen et fabrikasyon aşamasında nelerden geçiyor en ufak bir fikriniz yok. Mezbahalara gelmiyorum bile kati... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Şimdi vejeteryanlığın sağlıksız olduğunu savunacak biyoloji bilgisi ilkokul altıyla din kültürü ahlak bilgisi sekizinci sınıfla sınırlı bir ibiş gelir. He ga... Devamını Gör