Görüş Bildir
Haberler
Hayran Olduğunuz Oyuncularla Aynı Atmosferi Soluyabileceğiniz 15 Tiyatro Oyunu

Hayran Olduğunuz Oyuncularla Aynı Atmosferi Soluyabileceğiniz 15 Tiyatro Oyunu

1. Pencere - Haluk Bilginer

1. Pencere - Haluk Bilginer

Oyunda 2 perde boyunca onun eşsiz ses tonunda büyülenip, oyunculuğa hayran kalabilirsiniz. Esra Bezen Bilgin ve

Kürşat Demir'de bu oyunca ona eşlik ediyor. 

Konu: Tom ve Kyra... Farklı dünya görüşleri olan bir kadın ve bir adam... İlişkilerinin bitmesinden 3 yıl sonra Tom'un Kyra'yı ziyaret etmeye karar verdiği o soğuk gecede, tüm yargılarından kurtulup yeni bir hayat kurabilecekler mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Hansel ve Gretel'in Öteki Hikayesi - Salih Bademci & Ayça Bingöl

2. Hansel ve Gretel'in Öteki Hikayesi - Salih Bademci & Ayça Bingöl

Bu iki oyuncu, artık yavaş yavaş usta oyuncular arasında yerlerini alıyor. Oyunu çeviren de Haluk Bilginer, malum Oyun Atölyesi de onun, oyun da orada sergileniyor. 

Konu: Gerçekler acıtır mı? Kan bağı size neler yaptırır? Ahlaki değerler hangi durumlarda esneyebilir? Sırlarla dolu iki kardeşin hikayesi bu sorulara cevap arayarak bize modern bir Hansel ve Gretel masalı anlatmaktadır...

3. Bütün Çılgınlar Sever Beni - Mert Fırat & Aslı Tandoğan

3. Bütün Çılgınlar Sever Beni - Mert Fırat & Aslı Tandoğan

Oyunu izlerken Mert Fırat'a çok fazla odaklanmamaya çalışın. Çıkınca başka insanların sesleri sizi rahatsız edebilir. Canlı canlı izlemenin böyle kalıcı bir hasarı var.

Konu: Kadın-erkek ilişkisi üzerine, özellikle de erkek bakış açısını ti’ye alan oyun,izleyenleri, bir taraftan güldürürken, öteki taraftan da kendilerine ve ilişkilerine dair bir muhakemeye itiyor.

4. AşkÖlsün - Günay Karacaoğlu

4. AşkÖlsün - Günay Karacaoğlu

Günay Karacaoğlu’nun muhteşem performansıyla  trajikomik bir hayat hikayesini izleyebilir. Şimdiye kadar dizi ve filmlerinde hep öne çıkan ve güldüren kadın oyuncuyu, bir de böyle izleyin.

Konu: Sevmek ve sevilmek üzerine kurgulanmış trajikomik bir hayat hikayesi. Kepçe kadar yüreğiyle, kaşık kadar haline bakmadan hayat denen bu kazanın altını üstüne getiren bir kadının hikayesi... Yaptığımız seçimler bize mi aittir yoksa bize dayatılanlar mıdır? Yağan yağmurun sevmekle, sahile vuran dalgaların aşkla, rüzgarda dalgalanan başak tarlalarının sevilmekle alakası var mıdır? Durup hatırlamak ya da hatırlayamamak nasıl karşılık bulur?

5. Shirley - Sumru Yavrucuk

5. Shirley - Sumru Yavrucuk

Tek kişilik müzikli komedi oyununda tüm karakterleri Sumru Yavrucuk canlandırıyor. İzlemeye doyamayanlar için mucize gibi.

Konu: ,Potansiyelini mutfağa hapsetmiş bir kadının kendini keşfediş ve hayatının iplerini yeniden ele alışının hayranlık uyandıran öyküsünü anlatıyor.

6. Bir Baba Hamlet - Şevket Çoruh & Murat Akkoyunlu

6. Bir Baba Hamlet - Şevket Çoruh & Murat Akkoyunlu

Konu: Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare'in başyapıtı Hamlet'i seçmişlerdir. Can siperane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler ama kısa sürede temsil can havline dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın... Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik 'Bir Baba Hamlet'e dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Tüy Kalemler "Marquis de Sade" - Erdal Beşikçioğlu

7. Tüy Kalemler "Marquis de Sade" - Erdal Beşikçioğlu

Rejide de o var. Melisa Şenolsun ve Saygın Soysal gibi tanıdığınız birçok oyuncu da bu oyunda.

Konu: Edebiyatın en aykırı isimlerinden kabul edilen Marquis de Sade’ın hayatının bir bölümü anlatılıyor.

8. 10 11 12 - Ezgi Mola & Enis Arıkan

8. 10 11 12 - Ezgi Mola & Enis Arıkan

Normalde de çok yakın ve eğlenceli iki arkadaş olarak tanıyoruz. Aralık ayını beklemeniz gerekse de (şu an satışı yok) değecektir diye düşünüyoruz.

Konu: İlk evini almış olan 12 numaradaki genç kadının tüm hayalleri gerçek olmuştur. Bir gün, karşı dairesi 11 numaraya taşınmakta olan tuhaf ama çekici yeni komşuyla rezidansın koridorunda yolları kesişir. İkilinin ayrıcalıklı hayatlarıyla övündükleri ve üstünlüklerini kanıtlamaya çalıştıkları sohbetlerle başlayan ilişkileri, her gün adım adım yerini 10 numarada yaşayan hiç görmedikleri ve sürekli çöplerini kapıya bırakan diğer komşularıyla ilgili kurdukları planlara bırakmaktadır. Ama işler hiç de umdukları gibi gitmez. İkili arasında bol gerilimli maceralı günler başlar.

9. Metot - Serkan Keskin

9. Metot - Serkan Keskin

Hemen söyleyelim, 'Cimri' ve 'Akşam Yemeği' oyunlarında izlemek de mümkün. Bu psikolojik gerilim oyununa gelirsek, yöneten de yine Serkan Keskin. 

Konu: Bir şirketin toplantı odası; iş görüşmesine gelen dört kişi, tüm hünerlerini ortaya koyup işi kapmak için gizem dolu çeşitli sınavlardan geçecekler.

10. Kırkından Sonra - Ayşen Gruda

10. Kırkından Sonra - Ayşen Gruda

Kırkından sonra da aşk, sevgi mümkün tabii. Kimi yadırgayacak, kimi çok sevimli bulacak.

Konu: Kim demiş ‘Her şeyin bir zamanı vardır’ diye? Sen istediğin kadar kapat kapını pencereni, yeminler et, kendine sözler ver ‘Bir daha mı? Aslaa!’ diye…Aşk bir rüzgâr gibi geçip giriverir kalbinize. Sonra uğraşıp dursun insanlar, yok yaşın kırkı geçmiş, yok bu yaşta aşk da neymiş diye…

11. Bir Zamanlar Gazinoda - Haldun Dormen

11. Bir Zamanlar Gazinoda - Haldun Dormen

Tiyatronun duayeninden oyun izlemek ne şeref!

Konu: Yıllar önce yaptıkları tüm oyunlarla izleyenleri kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kurmuş iki eski komedyenin şöhreti artık geçmişin tozlu sayfaları arasında kalmıştır. Geçmişte yaşanan tatsız bir olaydan dolayı bir gece yollarını ayırmışlar ve yıllarca bir daha asla görüşmemişlerdir. Fakat hiç beklenmedik bir anda gelen teklifle yeni bir proje için tekrar bir araya gelirler. Bakalım bu ilki eski dost aralarındaki husumeti çözüp tekrar özledikleri o şöhrete kavuşabilecekler mi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Martı - Boran Kuzum, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Tilbe Saran ve Cem Cücenoğlu

12. Martı - Boran Kuzum, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Tilbe Saran ve Cem Cücenoğlu

Bu yazdıklarımızdan çok daha uzun bir kadro. Başrolde ise Ecem Uzun var aslında. Tanımıyorsanız tanımalı, bu oyuna gitmelisiniz. 

Konu: Oyun karakterleri, aradan geçen 120 yılı aşkın tarihe rağmen, günümüzün “arada kalmış, bir türlü harekete geçemeyen” insanıyla aynı dili konuşuyorlar. Çehov'un efsanesini tekrar hayata geçiriyorlar.

13. Barut Fıçısı - Erkan Can & Yıldıray Şahinler

13. Barut Fıçısı - Erkan Can & Yıldıray Şahinler

Kadro sadece bu iki oyuncuyla kalmıyor, oldukça geniş ve yetenekli. Biraz fazla testosterona maruz kalacaksınız ama değecektir.

Konu: Dileğimiz ‘barut fıçısı’na dönmüş kendi ülkemizi ve şehrimizi anlatmak. Aramızdaki ve içimizdeki büyük gerginliklerle yüzleşebilmek ve komedi yoluyla gerilimleri biraz olsun gevşetebilmek. Her zamanki gibi toplumsal eleştiri, her zamanki gibi komedi. Ve her zamanki gibi “kırmadan dökmeden”.

14. 39 Basamak - Engin Hepileri, Demet Evgar, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık.

14. 39 Basamak - Engin Hepileri, Demet Evgar, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık.

Gerilim ve komedinin bir arada nasıl bir şey olabileceğini merak ediyorsanız, oynandığı her ülkede yoğun ilgi görmüş bu oyuna gidin. 

Konu: 1935 Ağustos’u, Richard Hannay, can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar eşlik eder.

15. Bir Delinin Hatıra Defteri - Genco Erkal

15. Bir Delinin Hatıra Defteri - Genco Erkal

Kabul edelim, bir şizofrenin iç dünyasının anlatıldığı oyunun en başarılı tiyatrocusu o. ;Zaten deneyen bile sayılı...

Konu: XIX. Yüzyılda St Petersburg’da 9. dereceden bir memurun öyküsü anlatılıyor. Aksentiy İvanoviç Poprişçin bir bakanlıkta çalışmaktadır, yalnızdır ve yoksuldur. Genel müdürün kızına umutsuz bir tutkuya bağlıdır. Giderek kimsenin görmediği şeyleri görmeye başlar. Kafasının içinde gerçeklerden uzak bambaşka bir dünya oluşturur. Son aşamada kendini İspanya Kralı olarak görmeye başlayacak, yaşamının son durağı bir akıl hastanesi olacaktır.

Bonus: Ferhangi Şeyler - Ferhan Şensoy

Bonus: Ferhangi Şeyler - Ferhan Şensoy

Yıllardır süren bu oyuna şimdiye kadar gitmediyseniz, hemen girip bir bilet alın.  Oyun, Ferhan Şensoy'un 7 Mart 1987'den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi, gündelik herhangi olayların Ferhanca bir mizah penceresinden değerlendirilmesidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
38
3
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Narki

hepsi ne kadar güzel pırıl pırıl insanlar...hiçbirini izleme fırsatım olmadı maalesef

nur çalışırer

7- Durukan Ordu'nun oynadığı oyun daha başarılı. Tavsiye ederim.

hv.p.cvs.

Barut Fıçısı - Erkan Fıçısı & Yıldıray Şahinler erkan can olmasın la sakın o?