Görüş Bildir
Haberler
Hayatlarının Sonuna Kadar Tek Eşleriyle Ömürlerine Devam Eden 15 Hayvan

Hayatlarının Sonuna Kadar Tek Eşleriyle Ömürlerine Devam Eden 15 Hayvan

Tek eşlilik ya da monogami, bir canlının hayatı boyunca ya da belirli bir zaman süresince tek eşli olması durumudur. Bu durum insanlar için bile oldukça zorken içeriğimizdeki 15 hayvan tek eşliliğe kendini adamış!

Kaynak: https://sentientmedia.org/animals-tha...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ömür boyu süren tek eşli ilişkiler insanlar arasında yaygındır ancak hayvanlar aleminde bu durum çok daha azdır.

Gelin hep birlikte tek eşliliğe kendisini adamış birbirinden sadık hayvanlara göz atalım. 👇

1. Muhabbet kuşları

1. Muhabbet kuşları

Aşık olan insan dışı hayvanları düşündüğümüzde, muhtemelen aklımıza gelen ilk hayvan muhabbet kuşlarıdır. Dokuz tür muhabbet kuşu vardır ve tek eşlilik, sürülerindeki sosyal istikrarın önemli bir parçasıdır. Bir çiftteki kuşlardan biri kaybolur ya da ölürse, diğer kuş düzensiz davranacaktır. Evcil hayvan olarak yalnız yaşayan aşk kuşları da bu özlem dolu yabani kuşlara benzer davranışlar sergiler.

2. Tarla fareleri

2. Tarla fareleri

Tarla fareleri ömür boyu çiftleşirler bu da onları kemirgenler arasında benzersiz kılar. Ayrıca hem baba hem de anne fare ayrıntılı bir yuva inşa etmek ve yavrularına bakmak için birlikte çalışırlar.

3. Bayağı deniz papağanı

3. Bayağı deniz papağanı

Kuzey Atlantik'e özgü olan bayağı deniz papağanı diğer ismiyle atlantik deniz papağanı küçük ve kendine özgü siyah beyaz kuşlardır. Tek eşlidirler ve yaklaşık beş yaşından itibaren her yıl aynı eşle çiftleşirler.

4. Çakallar

4. Çakallar

Çakallar genellikle güvenilmez ve işbirlikçi yaratıklar olarak düşünülür. Ancak gerçek şu ki eşlerine son derece sadıktırlar ve çok nadiren yollarından saparlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Denizatı

5. Denizatı

Bir denizatı olarak aşkı bulmak oldukça zordur. Bu zorluklarsa türlerinin çoğunun tek eşli davranmasına neden olur. Çünkü o özel denizatı bir kez bulunduğunda, ona bağlı kalmak ve tekrar tekrar çiftleşmek, üreme başarısı için aramaya devam etmekten daha büyük bir şans sağlar.

6. Dikdik

6. Dikdik

Dikdikler Afrika'daki birkaç ülkeye özgü küçük antiloplardır. Dikdiklere yönelik en büyük tehdit, kemiklerini takı, derilerini ise süet eldiven olarak kullanan insanlardır. Bu hayvanlar otlatma ihtiyaçlarını karşılayabilecek geniş arazilerde tek eşli çiftler halinde yaşarlar.

7. Kel kartal

7. Kel kartal

Kel kartallar Kuzey Amerika'ya özgü yırtıcı kuşlardır. Dişi kel kartallar erkeklerden daha büyüktür. Hem kışları hem de göç sırasında zamanlarının çoğunu yalnız geçirirler, ancak her yıl aynı eşle ürerler. Bu tek eşli çiftler her yıl yuva yapmak ve yavru yetiştirmek için geri dönerler.

8. Albatros

8. Albatros

Albatroslar her yıl binlerce kilometre yol kat etmelerine rağmen, çiftleşme ve yavrularını büyütme zamanı geldiğinde yine aynı yere ve eşe dönerler. Her iki ebeveyn de yavru kuşların yetiştirilmesinde eşit rol oynar.

9. Kunduz

9. Kunduz

Birçok kişi doğadaki tek eşli ilişkiye örnek olarak kunduzları gösterir çünkü aile birimleri tipik olarak iki ebeveyn ve onların yavrularından oluşur. Ancak bu inanış, çiftleşme alışkanlıklarını doğru bir şekilde yansıtmaktan uzaktır. Bir analiz, incelenen kunduz popülasyonlarında yavruların yarısından fazlasının ikiden fazla erkek kunduzun babası olduğunu göstermiştir. Kunduzların komşu kolonilerdeki diğer bireylerle çiftleşmesi de muhtemeldir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gibonlar

10. Gibonlar
x.com

Genellikle Güneydoğu Asya'da bulunan Gibonlar maymun türüdür. Tek eşliliğin bebek ölümlerini önlemek ve bölgeyi savunmak için geliştirildiği görülmektedir.

11. Kuğu

11. Kuğu

Kuğular çoğunlukla tek eşli kuşlardır ve tek bir eşle yıllarını, hatta ömürlerini geçirirler.

12. Tiliqua rugosa

12. Tiliqua rugosa

Doğal yaşam alanları güney Avustralya olan bu hayvanlar yavruları doğumdan kısa bir süre sonra kendi başlarının çaresine bakmaya hazırdır, bu da ortak ebeveynlik ihtiyacını ortadan kaldırır. Bununla birlikte, bu kertenkeleler yılın 9 ayı boyunca yalnız olsalar da, her yıl tek eşli çiftlerine geri dönerler.

13. Macaw Papağanı

13. Macaw Papağanı

Bu papağan türü günümüzde hala tek eşli olmalarına rağmen, büyük ölçüde evcil hayvan ticareti ve habitat tahribatı nedeniyle vahşi doğada çok daha az sayıda bulunmaktadır.

14. Kanada turnası

14. Kanada turnası

Kanada turnaları gerçek bir aşk hikayesi kahramanlarıdır. Bir kez çiftleştikleri eşleriyle ömür boyu çiftleşirler. Turnalar yuva yaptıktan ve yumurtladıktan sonra erkek turna yuvaya göz kulak olur. Yavrular yeterince büyüdüğünde tüm aile birlikte göç eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kızıl tilki

15. Kızıl tilki

Kızıl tilkilerher zaman olmasa da genellikle tek eşlidir. Bazen bir erkeğin bir dişiyle çiftleştiği çiftler halinde yaşarlar. Ancak bazen bir erkek, çiftleştiği birkaç dişi tilkiyle birlikte bir in içinde yaşar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın