Görüş Bildir
Haberler
Hayat Kalitenizi Arttırırken Sağlığınıza İyi Gelecek Antik Hindistan'dan 8 Önemli Taktik

Hayat Kalitenizi Arttırırken Sağlığınıza İyi Gelecek Antik Hindistan'dan 8 Önemli Taktik

Toprak Kaya
09.12.2021 - 07:00

Alternatif tıp ve meditasyon deyince akla ilk gelen ülkelerden biri olan Hindistan, insanlarının çok zengin olmamasına rağmen mutlu olmasıyla da biliniyor. Gelin sizi daha mutlu edip, hayat kalitenizi yükseltecek bu ince detaylara bakalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vücudunuzu kuru fırçalama tekniği ile temizleyin.

1. Vücudunuzu kuru fırçalama tekniği ile temizleyin.

Bu eski teknik aslında doğal bir fırça kullanarak cilde peeling yapmaktan ibaret. Ayak bileklerinden başlayarak yukarı doğru vücudunuzu fırçalayabilirsiniz. Kuru fırçalama sayesinde cildiniz toksinleri ve selüliti azaltır, böylece bebek gibi yumuşak bir cildiniz olur. Ayrıca, bu kişisel bakım tekniği, uzun ve zorlu bir günün ardından kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

2. Baharat rafınıza önem verin.

2. Baharat rafınıza önem verin.

Baharatların tek görevi yemeklerimizi güzelleştirmek değil... Çoğu baharat iyileştirici özelliklere sahiptir. Örneğin, iltihapları azaltmak ve kalbinizi korumak için zerdeçal, sindiriminize yardımcı olması için zencefil, kan şekerinizi düzenlemesi için tarçın ve enfeksiyon ile savaşmanıza yardımcı olan bir antibakteriyel işlevine sahip olan yenibahar tüketebilirsiniz.

3. Özel bir masajla kendinizi şımartın.

3. Özel bir masajla kendinizi şımartın.

Hintilere özel olan bu masaj türü ile vücudunuzdaki kas ağrılarınızı azaltmak mümkün. Bu masajı diğer masajlardan ayıran şey ise yapılış tekniği. Vücudun belirli bir noktasına mayalanmış bir hamur kullanılarak bir daire oluşturun, ardından havuza benzeyen bu dairenin ortasına ısıtılmış yağ dökün. Yağların amacı alttaki dokuyu beslemektir.

4. Ağzını temiz tutun.

4. Ağzını temiz tutun.

Dilinizin rengi size ağız sağlığınız hakkında çok şey söyleyebilir. Özellikle dilinizin beyaz olduğunu fark ettiyseniz bu tekniği uygulamanız iyi olabilir. Ağzınızdaki zararlı bakterierden kurtulmak, ağız kokusunu ortadan kaldırmak ve tat alma duyunuzu iyileştirmek için dilinizi kavisli bir alet kullanarak temizlemeniz gerekir. Bu dil temizleyici (kaşık da kullanabilirsiniz) bakır, altından veya pirinçten yapılmış ise daha yararlıdır.

5. Doğru miktarda egzersiz yapın.

5. Doğru miktarda egzersiz yapın.

Aşırı egzersiz yaptığınızda vücudunuzdan verebileceğinden çok daha fazla şey talep etme eğilimindeyiz. Vücudunuzu aşırı yormadan, sadece ihtiyacı olduğu kadar miktarda egzersiz yaparsanız vücudunuz kesinlikle size teşekkür edecektir. Yürüyüş, yoga gibi hafif sporlar yapabilir, hatta spor olarak dans dersleri bile alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Meditasyon yapmaya önem gösterin.

6. Meditasyon yapmaya önem gösterin.

Meditasyon, hayatınıza dahil edebileceğiniz en önemli alışkanlıklardan biri olabilir. Genel olarak huzurumuz, bedenimiz ve zihnimiz arasındaki dengeye bağlıdır. Stres, uykusuzluk ve kaygı gibi bazı faktörlerin vücudumuz üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Meditasyon bu faktörleri azaltmak için bir araç olabilir, bunun yanı sıra, düzenli olarak meditasyon yapmak hayata karşı daha olumlu bir bakış açısı yakalamanızı sağlayabilir.

7. Nefes egzersizleri yapın.

7. Nefes egzersizleri yapın.

Meditasyon ve yoganın dışında, kontrollü nefes alma egzersizleri, kendinizi iyi ve olumlu hissetme süreciniz için mükemmeldir. Nefes egzersizleri, daha fazla enerji vererek, rahatlamamıza yardımcı olur ve ana odaklanmanızı sağlar.

8. Güzel ve hacimli saçlara sahip olmak için bu Hint taktiğini deneyebilirsiniz.

8. Güzel ve hacimli saçlara sahip olmak için bu Hint taktiğini deneyebilirsiniz.

Yağların kullanımı saçın kalitesini, dokusunu ve hacmini iyileştirebilir. 

Bu taktiğin işe yaraması için düzenli olarak haftada 2 veya 3 kez ve kuru saçınıza yapmanız oldukça önemlidir. 

  • Bir tencereye birkaç kaşık yağ ekleyin ve ısıtın.

  • Saçlarınızın üstüne bir miktar yağı yavaşça dökün. Ardından, avucunuzla yağı döktüğünüz alana yaklaşık 8 kere hafifçe ovalayın. Garip gelebilir ancak bu hareketin kan dolaşımını ve folikül büyümesini uyarabileceğine inanılıyor. Son olarak bölgeye masaj yapın.

  • Ardından, başınızın en yüksek noktasına biraz yağ dökün ve bölgeye masaj yapın.

  • Yağın geri kalanını saçlarınıza dökün ve parmaklarınızı kullanarak tüm saç derinize dairesel hareketlerle masaj yapın.

  • Yağı 1- 2 saat veya gece boyunca saçınızda bırakabilirsiniz (yastığınıza bir havlu koymayı unutmayın). İşiniz bittiğinde saçlarınızı yıkayın.

Siz bu taktikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapmayı planladıklarınız var mı? Yorumlarda buluşalım... 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın