Görüş Bildir
Haberler
Hayaller Astronot Gerçekler Memuriyet: Küçükken En Çok Yapmak İstediğimiz 13 Meslek

etiket Hayaller Astronot Gerçekler Memuriyet: Küçükken En Çok Yapmak İstediğimiz 13 Meslek

Küçükken hepimizin yapmak istediği meslekler vardı hatırlarsınız. Bazılarının sebebi olsa da bazılarının yoktu çünkü öyle olsun istiyorduk. Kimisi hayallerini büyüyünce gerçekleştirmiş olsa da çoğu kişi küçük dünyasında istediği mesleği yapamadı. Şartlar ve hayat hepimizi farklı noktalara getirdi. Yine de şöyle bir dönüp bakınca 'Ne güzel hayallerdi be' diye düşündüğümüz ve küçükken herkesin aklından geçen meslekler işte şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dansöz

Her küçük kızın rüyalarını süsleyen bu meslek uzun süre zihinlerde çakılı kaldı. Yıllarca bunun için evde Mezdeke kasetleri ile birçok figür denendi, ayna karşısında performans sergilendi. O şıkır şıkır kostümleri, uçuşan tülleri görüp insanın dansöz olmak istememesi mümkün değildi neredeyse.

2. Doktor

Genellikle büyükler sorduğu zaman verdiğimiz cevaplardan en popüler olanı da bu. Verdiğimiz bu cevaptan sonra aile bireylerinin 'Büyüyünce bize bakacak abisi' demesi ise olmazsa olmazlardan. Umarım küçükken isteyip de şu an doktor olanlarınız vardır.

3. Mühendis

Küçükken büyük bir merakla arasına daldığımız kablolar sayesinde hayal edilen mesleklerden biridir mühendislik. O zamanlar tabii kafada bilgisayar ya da makina diye bir ayrım yok. Mühendis dediğin kablolarla ilgilenir, oyuncakları parça parça söküp tekrar birleştirir (!)

4. Futbolcu

Her erkeğin en büyük tutkularından biri olan futbol, bir süre meslek olarak düşünülmüştür. Bu hevesi de genellikle mahallede tek kale maç yaparak gideren erkek çocuklar, anne ve babalarından gelen 'Yepyeni ayakkabıyı ne hale getirdin lan it!' uyarısı ile bu sevdadan vazgeçmiş olabilirler.

5. Pilot

Havada geçen uçaklara bakıp heyecanlanan çocuklardık, herhalde ondan. Ayrıca bir pilotun havası neredeyse hiçbir meslekte yok. Var mı aranızda pilot olan?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şarkıcı

Banyoda duş başlığı ile başlayan şan derslerimizi bir ileri seviyeye götürme isteklerimizden bir tanesi. Okulda da öğretmenin 'Sesi güzel olan bir arkadaşımız şarkı söylesin' dediği bu kişiler, dönemin mahalli sanatçısı bile sayılabilir.

7. Astronot

Çok bilmiş çocukların gelecekte düşündüğü meslek! Açıkçası küçükken benim ufkum o kadar geniş değildi. En fazla doktor olunabilir diye bildiğim için astronotluğa hiç teşebbüs etmedim. Astronot olmak isteyenlerle burdan NASA'ya bir el sallayalım o halde...

8. Hostes

Erkeklerin pilotluğu varsa kızların da hostesliği var! O güzel etekler ve şapkalar insanın aklını başından almak için birebirdi küçükken. Düşünsene, hem güzelsin hem de uçabiliyorsun. Vallahi çok havalı meslek!

9. Polis

'Suçlulara ölüm, dan dan dan!' diye başlayan bu maceranın en önemli sebeplerinden biri de küçükken seyredilen diziler ve filmler diyebiliriz. Bir de polis dediğin, otoritede gelinebilecek son nokta o zaman tabii. Na ni na ni diye kendi kendine siren çalarak gezen en az bir çocuk vardır her mahallede.

10. Hakim

Nedense avukat olmayı düşünen çocuk sayısı, hakim olmak isteyen çocuk sayısından çok azdır. Herhalde hakimin otoritesi bizi cezbediyordu. Bir de tabii biz televizyonda peruklu ve tokmaklı hakimleri görüp memlekette de öyle sanıyor olabiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gazeteci

Yine küçükken düşünülen sükseli mesleklerin başında yer alıyordu gazetecilik. Çok koşturmalı ve çok sosyal çocukların tercihi sayılabilir. Eğer idealini gerçekleştiren varsa tebrikler. İstediği halde gazeteci olamayanlar ise üzülmesin, muhtemelen şu an gazetecilik yapamayıp büfe açacaklardı.

12. Öğretmen

Çalışkanların tercihi olan öğretmenlik, her küçük çocuğun ideallerinden biridir. Özellikle 'Arkadaşlar susar mısınız, öğretmenimizi duyamıyorum!' diyen ön sıradaki çocuk, kesinkes öğretmen olmuş olabilir!

13. Bilim adamı

Artık neyle neyi karıştırıp bir şeyler üretmeyi düşünüyorsa bilim adamı olmak istemiş. Genellikle de 'Zaman makinasını bulacam' diyen bu gürbüz çocuklar şu an kim bilir hangi işle meşgul. İnşallah maaşlarının yettiği bir işte çalışıyorlardır :/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
154
47
25
24
22
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Roronoa Zoro

Onlar birşey mi ninja olucam diye çıktım yola evraklarla savaşıyorum:)

Pasif Kullanıcı

Ooo sen de bendensin! Samuray olucaktım ben de :D Hem de burda değil, Japonya'da! Burda samuray olunmaz :D Hep izlediğimiz Japon çizgifilmlerinin dövüş film... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Diğerleri tamamda. Dansöz olmak neden istenir anlamıyorum. Şahsen ben hiç istemedim dansöz olmayı. Küçüklüğümden beri sevmem zaten oynamayı.

delirium

Bahçıvan olmak istiyordum ben fjshdha nasıl bir kafa yaşıyorsam artık :D

delirium

sjahdjs öyle mi oldu harbi :D